Véleményetek szerint mennyire fontos, hogy egy baba születésekor az anya és az apa házasok legyenek?
Abszolut lényegtelen szerintem. Annyival macerásabb, hogy kell írni apasági nyilatkozatot.
Mi házasok voltunk már, de ha nem lettünk volna abból se csináltunk volna problémát.
Éppenséggel mi házasok vagyunk, az együtlétünk 5. évfordulóján esküdtünk, és teljesen véletlenül az 5. házassági évfordulónkon született meg a lányunk :D
Sokáig nem gondolkodtunk az esküvőn, úgy voltunk vele, hogy papír nélkül is ugyanolyan boldogok vagyunk, ami igaz is tulajdonképpen.
De az esküvő nagy élmény volt, egy plusz dolog, ami összeköt minket.
És a gyerekvállalás szempontjából is sok minden egyszerűbb házasként. Látjuk a környezetünkben, hogy a baráti társaságunkban a nem házasok mennyit rohangáltak pluszban a szülés utáni ügyintézéskor (meg előtte is...).
Én morális szempontból semmi kivetnivalót nem látok az eskütétel hiányában, de ha a praktikusságot nézem, jobb házasként gerekekt vállalni.
Véleményem szerint nincs túl nagy jelentősége.
Három hónap múlva szülök,mi nem vagyunk még házasok,de tervezzük.
"Ja, meg aki nem akar házasodni, ugye mindig azt a hülyeséget szajkózza, hogy a papír nem számít. Ha nem számít mért nem írja alá????" Azért nem írja alá, mert nem számít neki a papír. Ez egy válasz a kérdésre és pont. :) Nem értem, ezt miért nem lehet elfogadni. Mindenki ezzel jön, dehát ha nem számít, akkor miért nem írod alá? Nevetséges így megfordítani a dolgokat.
Az igaz, hogy több joga van egy házaspárnak, mint ha csak élettársak lennének. Én nem vagyok jogász, de akkor is örökölhet az élettárs, ha végrendelkezik a javára a párja. Vagy rosszul tudom? Szerintem élettársi viszonyban is meg lehet oldani a dolgokat. Kinek kinek melyik megoldás tetszik. Én nem ítélek el senkit, ha nem házasodtak össze. Attól még ugyanúgy szeretik egymást, a gyereket. És így is egy családot alkotnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!