Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nagyon nagy gond az, ha egy...

Nagyon nagy gond az, ha egy anya nem tud a babajahoz gugyogni, beszelgetni a baba nyelven?

Figyelt kérdés
Soha nem volt kozelemben kicsi, amig a fiam meg nem szuletett. Biztos, hogy ez lehet az oka annak, hogy olyan nehez ez nekem. Latom sokszor, hogy masok milyen jol elbeszelgetnek a gyerekuknek, torteneteket talalnak ki, meselnek, mondokaznak. Nekem ez valahogy nem megy, mert soha senkivel nem csinaltam ezeket. Termeszetesen probalok vele jatszani, mindent megadni neki (meg szoptatom is, pedig mar 2 eves), de valahogy nem tudok olyan jatekos lenni vele. Az nem en lennek, abszolut igy erzem. Szerintetek nagy veszteseg a gyereknek?
2010. aug. 18. 16:59
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindenki egyforma, én sem vagyok az a gügyögős, csak kedvesen lebeszélgetek vele majd, meg mesét olvasok. Nem attól érzi a szeretet, ha gügyögnek hozzá, ne izgulj.
2010. aug. 18. 17:02
 2/20 anonim ***** válasza:
54%
Én sem fogok gügyögni, attól még lehet vele beszélgetni, mesélni, játszani. Az idióta gügyögés nem alapja a jó nevelésnek:)
2010. aug. 18. 17:04
 3/20 anonim ***** válasza:
Én sem gügyögök és szerintem nem is nagy veszteség. Hisz a gügyögésben semmi értelmes nincs amit tanulhatna, vagy példa lenne neki a későbbiekben. Elbeszélgetek vele rendesen, eddig nem tiltakozott, hogy gügyögjek inkább.
2010. aug. 18. 17:08
 4/20 anonim ***** válasza:
Anyukám se gügyögött velem, de érzelmileg még sem volt kevesebb. Viszont a beszélgetés fontos! A maga kis életkorának megfelelően mondj neki dolgokat, ha mentek homokozóba, játszótérre azért beszélgess vele.(" most lemegyünk, mit vigyünk magunkkal ?" stb. Nem baj, ha nem tud még válaszolni, csak mutogat pl, vagy egyszerű szavakat mondd rá; neki ez már beszélgetés) Te inkább olyan típusú lehetsz, hogy már szeretnéd, hogy nagyobb legyen és sok mindent értsen. Kis idő és így lesz, de addig is ne gügyögj, de beszélj hozzá :)
2010. aug. 18. 17:10
 5/20 anonim ***** válasza:

Ne is próbálj, mert az hamis lenne, őszintétlen, erőltetett, ezért pont az ellenkezőjét váltaná ki a kisgyereknél, mint ami a szándékod volna vele.

Inkább tapasztald ki, hogy miben vagy te jó, mi az amit különösen élvez a kicsi, amit te nyújthatsz neki:):)!

És soha, de soha ne görcsölj azon, hogy esetlen nem vagy jó anya! Hiszen úgyis csak "elég jók" lehetünk:) Te is az vagy látod, mert ilyesmin töröd a fejed, pedig akár fütyülhetnél rá.

2010. aug. 18. 17:12
 6/20 anonim ***** válasza:

Nem, sőt! A gyerek nem fogyatékos csak kicsi. Rólad fog példát venni, tőled tanul beszélni, úgy képezi a hangokat, ahogy hallja. A családban vagy egy három éves kislány, akinek ilyen vagány anyukája van, sose gügyögött neki, és nagyon is szépen beszél, teljesen érthető. Van egy kisfiú is, lassan hat éves, az anyja gügyög, nagyszülők gügyögnek, a gyereknek meg alig lehet érteni a beszédét.

A másik az, hogy sokan, akik a gyereknek entyempentyemeznek, egy idő után teljesen rászoknak, hogy úgy beszélnek, pöszén, becézett szavakkal, hogy tejci stb. és ez a felnőtt embereknek is idegesítő.

2010. aug. 18. 17:15
 7/20 anonim ***** válasza:
Én azt figyeltem meg, hogy sokkal nagyobb lesz az olyan kisgyerekek szókincse, és sokkal választékosabban beszélnek azok, akikkel kezdettől fogva normális stílusban beszél az anyukájuk, és nem gügyög meg becézget agyon mindent. Attól még szeretet ugyanannyit kap egy baba, hogy nem azt mondják neki, hogy "hamizik a baba", hanem hogy "most megvacsorázunk". Sokszor a kisgyerekek azért beszélnek nagyon kicsi szókinccsel, mert a - már bocsánat - hülye szüleik olyan stílusban beszélnek velük, mintha értelmi fogyatékosok lennének. Engem a sikítófrász kerülget, amikor valaki egy gyerekhez csigalassan, eltúlzott intonációval beszél, mintha a gyerek nem értené az épkézláb emberi beszédet.
2010. aug. 18. 17:17
 8/20 anonim ***** válasza:
Még annyit, hogy a babának nincsen nyelve. A baba azt fogja megérteni, és úgy fog kommunikálni, ahogy az anyukájától hallja. Ha szépen, tisztán, egész mondatokban beszélsz vele, akkor ovis korára ő is normálisan fog beszélni. Ha gügyögsz neki, rövidíted és becézed a szavakat, akkor ő is így beszél majd, és csak néz buta szemekkel, ha valaki normálisan beszél hozzá.
2010. aug. 18. 17:20
 9/20 A kérdező kommentje:
Az ilyen becezgetesektol is kiakadok, van, amikor el kell gondolkodnom, hogy mit is mondanak egyesek a gyerekuknek, mert meg nem is hallottam azt a "mama szlenget". Kivinni ki szoktam a jatszoterre minden nap, de olyan nehez hozza sokat beszelnem biztos azert is, amit mondtatok, hogy olyan tipus vagyok, akinek akkor lesz konnyebb, ha mar beszelni fog.
2010. aug. 18. 17:21
 10/20 anonim ***** válasza:
Legyél egyszerűen olyan, amilyen vagy. Valószínűleg amúgy sem vagy egy szószátyár alkat, akinek folyamatosan jár a szája, a babád miatt sem kell ezt a szerepet magadra erőltetni. Nyilván te is beszélsz a kicsihez, nem kell napi 24 órában lökni neki ahhoz, hogy megtanuljon beszélni. Nekem sem volt soha késztetésem arra, hogy folyamatosan kommentáljam a babának, amit épp csinálok, mégis gyönyörűen beszélt két és féléves korára. Biztos, hogy eleget beszélsz vele, csak te érzed úgy, hogy nem, mert vannak, akik tényleg megállás nélkül gügyögnek, ha a gyerekkel vannak.
2010. aug. 18. 17:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!