Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy lehet egy anyát vagy...

Hogy lehet egy anyát vagy apát gyűlölni, nem szeretni? Többször olvasok itt ilyeneket, és nem tudom megérteni, nekik köszönhetitek az életeteket!

Figyelt kérdés
2012. okt. 25. 15:52
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
100%

Aki normális családban nevelkedett, az nehezen érti meg.

De vannak itt olyan kérdezők is - akiket én értek nehezen-, akik azért utálják az anyjukat, mert nem mehet bulizni, inni, 13 évesen.

Sok szülő megérdemli az utálatot...

Sok nem, de erre majd rájön a gyerek. Ha rájön.

2012. okt. 25. 16:23
 12/37 anonim ***** válasza:
78%
Figyeld meg a csecsemot, artatlan, tudatlan, fejletlen, tehat nincs benne gyulolet, szeretetre, gondoskodasra vagyik, ennyi az igenye, ugy erzem, ha ezt folyamatosan es megfeleloen kieligiteni fogjak a szulei, akkor a gyermek erzelmei nem valtoznak meg, hiszen a gyulolet egy erzes, aminek van kivalto oka is! Talan itt keresendo az oka annak, amit kerdezel, mert egyik gyermek sem fog tudni gyulolni, ha azt nem tanitottak meg neki pl.
2012. okt. 25. 16:23
 13/37 anonim ***** válasza:
99%

Szörnyű még leírni is, amit kérdezni fogok. De megteszem.

Milyen szülő az, aki megszüli gyermekét,majd beledobja a kútba???

Ez csak egy példa! De szerinted milyen szülő?

Nagyon sok ilyen ember van még, csak ők nem teszik meg, hanem "felnevelik" a gyereket.

Ezekből adódik a lelki terror, a tettlegesség, a gyerek lebénítása érzelmileg, önbecsülése földbe tiporása, szexualitás családon belül.

Soroljam még? Miért nem gondolkodtok?

2012. okt. 25. 16:30
 14/37 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell elítélni a Kérdezőt, amiért nem érti. Gondolom, a szüleid együtt vannak és átlag családban élsz.

Én anyut nem tudnám gyűlölni, mert tényleg rengeteget tett értem az évek alatt, felnevelt úgy, hogy nem szenvedtem hiányt semmiben. Ezért nekem furcsa nyilván, ha valaki az anyját utálja.

De az apámat utálom, mert elhagyott és nem vett róla tudomást soha, züllött életet él stb. Akinek az apja tisztességesen viselkedik, annak furcsa lehet, hogy más miért utálhatja az apját.

2012. okt. 25. 16:30
 15/37 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó!

Én is szeretem, imádom anyukámat.

Mégsem furcsa, ha valaki itt az írja, utálja.

Miért? Mert bele tudok gondolni!!

Lehet, hogy kidobta 18 éves korában, lehet, hogy a nevelőapucinak, hagyta , hogy zaklassa a lányát.

Annyi opció van, ez nem annak a kérdése, hogy milyen körülmények között nőttünk fel, hanem annak, hogy tudunk-e reálisan gondolkodni!

2012. okt. 25. 16:35
 16/37 MRC31 ***** válasza:
100%
Érdemes megnézni minden esetben, hogy miről is van szó, különben felszínes ítélkezés lesz csak belőle. Sajnos tényleg vannak szülők akik verik a gyereküket vagy éppen megerőszakolják, ez pedig nem szeretet és ezért érthetően a gyerek sem tudja szeretni, inkább gyűlöli. Ha viszont a nyúl akarja vinni a puskát, vagyis a gyerek visszapofázik a szüleinek mert nem lehet az amit ő akar és azért gyűlöl akkor az már gáz és jogtalan a gyűlölet - ami inkább csak az egóból fakad. Persze... a szülőknek sem kellene túlaggódniuk a dolgokat, nem azzal védjük meg a gyereket, hogy tiltjuk a tűztől hanem engedjük, figyelmeztetve, hogy mi várhat rá és ha megégeti az ujját akkor szeretettel és megértéssel lenni felé.
2012. okt. 25. 16:39
 17/37 anonim ***** válasza:
100%

"Akár milyenek is, mégiscsak a szüleim és tisztelnem, segítenem kell őket!"

WTF? Akármilyenek. Ezekszerint ha narkósak, vagy embert öltek akkor is segíteni KELL??? A "kell" szó az én olvasatomban azt jelenti hogy valaki valamit kényszerből, neadjisten félelemből tesz nem pedig belső indíttatásból, szíve szerint! Elgondolkodnék azon amit írtál, mert lehet, hogy csak valamilyennek szeretnéd látni a szüleidet (ne így legyen, hadd tévedjek), amilyennek képzeled, nem pedig olyannak amilyenek valójában. Nekem hirtelen ez jött le.

2012. okt. 25. 16:40
 18/37 anonim ***** válasza:
100%
Én azt nem értem, miért ragaszkodik valaki jobban a vér szerinti szülőhöz, aki megcsinálta és elhagyta, mint a nevelőszülőhöz, aki szerette és gondoskodott róla, de nekem sincs tapasztalatom.
2012. okt. 25. 16:49
 19/37 anonim ***** válasza:
100%

Ahány ember, annyi történet!

Ez pontosan egy olyan dolog, amiben NEM lehet általánosítani, Kérdező!

Mindenkinek megvan a gondja, baja, kinek kisebb, kinek nagyobb.

Nem láthatunk bele az emberek életébe, ez a kérdésedre a válasz!

Ha lenne körülötted valaki, akinek a szülei olyan dolgokat tettek, amiért a gyűlölet kialakult, értenéd.

Egyébként a kérdésedből gondolom, hogy fiatal vagy még. Életed során sok emberrel összehoz a sors, akik majd mesélnek ezt-azt. Meg fogod érteni!

2012. okt. 25. 16:54
 20/37 anonim ***** válasza:
100%
Valóban a szülőknek köszönhetnénk az életünket, de sokszor nincs mit rajta megköszönni. Gondolom neked van, így nem tudod milyen az, ha csak rosszat kapsz. Mint már írták többen örülj neki, de ne kérj számon senkit, amiért nem szereti/gyűlöli a szüleit. Hidd el nem olyan jó érzés az. Főleg ha látod, hogyan kellett volna felnőnöd, nőttek fel mások körülötted és mennyi szeretetből maradtál ki.
2012. okt. 25. 17:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!