Kapcsolat szerelem nélkül?
Érdemes belemenni egy olyan kapcsolatba, ami nem szerelmen alapul? Nagyon jó ember, jó lelkű, jó humorú, tudom róla hogy nagyon jó apja lesz majd a gyerekeinek... de mégsem érzem azt a lángoló szerelmet, csak szeretetet.
Így lenne értelme a kapcsolatnak? Már voltunk együtt, rajtunk kívülálló dolgok miatt szétmentünk, de most talán újra meg lenne az esélyünk. Vagy érdemesebb lenne várni a "szőke hercegre" ?
( hozzáteszem nem a pénze vonz, teljesen átlagkeresete van, mielőtt még azt gondolná bárki is )
# 18-as válaszadóval maximálisan egyetértek.
Amikor szerelembe "esel", akkor valójában nem is ismered a kiszemeltedet.
A kérdező esetében azonban ez nem áll fenn! Ő már tudja mire számíthat, részéről tudatos döntés lenne az elköteleződés szerelem nélkül. Felmelegítve a töltött káposzta sem jó - ebben az esetben én nem mennék bele, mert valami miatt egyszer már elromlott, még ha kívülálló okokból is: vagyis konfliktuskezelésből egyes!
A szőke hercegre viszont nem érdemes várni, csak egy átlagos pasira, akibe apránként bele lehet szeretni, vagy ahogy a # 18-as írta: szerelembe emelkedni. :)
szerintem ez olyan ahol nem sokat várhatsz a többség véleményétől, mert a többség nem így szokta csinálni korunkban. fogalma sincs erről(nekem sincs). és azt tudják csak elmondani, hogy náluk mi volt. esetleg kiemelhetted volna, hogy csak az válaszoljon aki ilyen kapcsolatban él régóta. de voltak korok, amikor meg a házasságok többsége nem egy intenzív szerelmi dolog volt.
szóval szerintem ezt neked kell egyedül tudnod és ha úgy érzed te ezt akarod, akkor ne hagyd, hogy elvegye a kedved, hogy más nem így szokta. szóval szerintem figyelj magadra, ne másokra. figyeld mennyire jó ez neked. mennyire az ahogy szívesen eltöltenél egy életet. nem a szokásos utat járod szóval egyedül kell kiderítened mi van :)
Nem volt konfliktus! Ő kiköltözött Olaszba, úgy volt hogy már vissza se jön, viszont a kapcsolatunk nem volt elég érett ahhoz, hogy én is vele költözzek. Most úgy alakult az élete, hogy haza kell jönnie. És most látok arra esélyt, hogy valami komolyabb is kialakulhat, hiszen már nem megy vissza és igazából sosem szakadt meg a kapcsolat közöttünk.
Jelenleg úgy gondolom megérne egy próbát, hiszen mindketten tiszteljük, becsüljük és szeretjük a másikat. Viszont tartok attól, ha mégsem sikerülne egy értékes embert veszítenék vele...
Figyelj te szerelmes vagy és szeretitek egymást, viszont tisztán látsz. Sajnos a nagy szerelmekbõl van a legtöbb válás!
En már nem vagyok fiatal, de nem voltam lángolva a szerelemtõl, csak egyszerüen azt éreztem, hogy a másik lelkemet megtaláltam. Es ez igy van 30 év házasság után is, az érzelmeim semmit sem változtak a férjem iránt és ez forditva is igy van.
Ne hagyd el a párodat, mert nagy hibát követnél el, és a sors visszaadott benneteket egymásnak.
milyen sokan várakoznak "igazira", nagy kirobbanó szerelemre...
eddig akárhány kapcsolatom volt sose szerelmen alapult.
kedveltük egymást, jól megvoltunk, jó volt a szex és hónapokkal később "megimádtam".
és akkor is ugyanúgy tisztában voltam a hibáival mint a legelején.
Nem mindenki lángoló típus és nem mindig az a kapcsolat alakul jól.
Egyszer volt ilyenben is részem, pusztító volt.
Évekre tönkretett őt is, engem is.
Ha úgy döntesz, nem kergetsz ábrándokat, vágj bele!
Simán lehet hogy később szinte erősebb szeretetet érzel mint egy kezdeti szerelem.
Kicsit másabb talán, de nem lebecsülendő.
én akit nem szeretek, azzal egy idő múlva képtelen vagyok lefeküdni.
ha te nem ilyen lennél, szerintem egyéb gond nincs vele
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!