Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kapcsolat szerelem nélkül?

Kapcsolat szerelem nélkül?

Figyelt kérdés

Érdemes belemenni egy olyan kapcsolatba, ami nem szerelmen alapul? Nagyon jó ember, jó lelkű, jó humorú, tudom róla hogy nagyon jó apja lesz majd a gyerekeinek... de mégsem érzem azt a lángoló szerelmet, csak szeretetet.

Így lenne értelme a kapcsolatnak? Már voltunk együtt, rajtunk kívülálló dolgok miatt szétmentünk, de most talán újra meg lenne az esélyünk. Vagy érdemesebb lenne várni a "szőke hercegre" ?

( hozzáteszem nem a pénze vonz, teljesen átlagkeresete van, mielőtt még azt gondolná bárki is )

2012. okt. 24. 20:14
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem szerelem nélkül csak döglődne a viszonyotok, nem hinném hogy tartósabb ideig meglennétek. De ti tudjátok.
2012. okt. 24. 20:16
 2/37 anonim ***** válasza:
30%
Nem tudom miből gondoltuk volna, hogy a pénze vonz, mivel fogalmunk nincs hogy mennyi pénze van. De miután leírtad,már elgondolkodtató!!!
2012. okt. 24. 20:18
 3/37 anonim ***** válasza:
83%
Hát nem tudom... Az igaz, hogy egy idő után elmúlik a szerelem, de ha eleve nincs és nem is volt semmi érzelmi kötődés a felek között, akkor szerintem nincs értelme, mert nem lesz soha mély kapcsolat. Ez csak sima barátai kapcsolat szexszel? Ha szerelem sincs, akkor ki tudja, lehet, hogy a kapcsolatotok alatt vagy te vagy ő belezúg vkibe. Mert mért ne, hiszen semmi komoly nincs köztetek. Vagy akár félre is lehet lépni...
2012. okt. 24. 20:20
 4/37 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem működhetne. A szerelmen alapuló kapcsolatok nagy kérdőjele, hogy mi lesz majd, ha elmúlik a nagy érzés? Nos, te itt átugrod ezt a szakaszt, hiszen már most tudod, hogy szeretet megvan iránta. A nehezebbik kérdésre már megvan a válasz.
2012. okt. 24. 20:20
 5/37 anonim ***** válasza:
90%

Hogy az első válaszolótól is koppintsak: a szerelembe baromi sokan beledöglődnek. Pontosítva dögvész lesz belőle. :)

Ha abból indulok ki, hogy hányszor voltam szerelmes, hányszor csalódtam, hány válást látni, akkor azért elgondolkodnék egy ilyen lehetőségen. A magam részéről tudom, hogy ha az a minimális vonzalom nincs meg, akkor leve nem jövök vele össze. De ha már az megvan, akkor látok rá esélyt.

Sok sikert a döntésedhez!

2012. okt. 24. 20:24
 6/37 anonim ***** válasza:
96%
En is pont ilyen helyzetbe vagyok, csak mi meg nem voltunk egyutt szoval lehet meg szerelem belole. Az illeto pont olyan mint ahogy te is leirtad. Soknak bejott az ilyen hazassag pl. a noveremnek is, ok allandolan biztatnak h halgassak az eszemre es ne szalasszak el egy ilyen embert. Vegul ugy dontottem megprobalom vagyis adok a kapcsolatnak egy eselyt. Majd megirom hogy alakult;)
2012. okt. 24. 20:24
 7/37 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy bármelyikünk is kikacsingatna a kapcsolatból. Tisztelem és becsülöm őt, érdekel hogy mi történik vele, szeretettel gondolok rá. Szeretek vele lenni, de kilátok a rózsaszín felhők közül. Olyan mintha lassú, de biztos úton haladnánk és nem a kirobbanó szenvedélyesség útján... akkor ez ezek szerint kevés lenne?
2012. okt. 24. 20:28
 8/37 anonim ***** válasza:
100%
Attól még, hogy nem vakított el a rózsaszín köd, lehetsz szerelmes. Én is így vagyok, s így is voltam a kapcsolatunk elején is a párommal. Nem voltam és nem is vagyok az a elvakult, nyáladzó szerelmes, nem nyaljuk-faljuk egymást stb., de tudom, hogy szerelmes voltam belé az elején, erősebben kötődtem hozzá, mint máshoz. Ma már ez nem szerelem, mert már négy éve együtt vagyunk, de az elején határozottan az volt. Ha vki iránt mélyek az érzéseid, mélyebbek, mint mondjuk egy barátod iránt, az valószínűleg szerelem.
2012. okt. 24. 20:33
 9/37 anonim ***** válasza:
29%
az úgy elég érdekes.. mármint ha nem kacsintgatsz ki, akkor szerelem nélkül leéled az életed hátralevő részét? Vagy beleszeretsz másokba, aztán mivel nem akarod megcsalni csak távolról rajongsz értük, vagy hogy? Persze vannak olyan típusú emberek, akik nagyon jól megvannak nagy érzelmek nélkül, ha te is olyan vagy akkor jól is elsülhet, de ezt azért gondold végig
2012. okt. 24. 20:34
 10/37 anonim ***** válasza:
91%

Fura az, amit mondok, de: szerelemből nem szabad házasodni! A szerelem idején az ember vak, olyannak látja a másikat, amilyennek szeretné, nem olyan, amilyen. És egy idő után ez ideális kép elmúlik, és ott marad a valós ember, a maga hibáival, akkor meg válj el ha tudsz...

A házasságnak a mély szereteten (ami nem vak), az ebből fakadó tiszteleten, megértésen kell alapulnia. Ha ez megvan, akkor ez már sokáig is fog tartani, nem lesz olyan mulandó, mint a szerelem!

2012. okt. 24. 20:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!