Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kapcsolat szerelem nélkül?

Kapcsolat szerelem nélkül?

Figyelt kérdés

Érdemes belemenni egy olyan kapcsolatba, ami nem szerelmen alapul? Nagyon jó ember, jó lelkű, jó humorú, tudom róla hogy nagyon jó apja lesz majd a gyerekeinek... de mégsem érzem azt a lángoló szerelmet, csak szeretetet.

Így lenne értelme a kapcsolatnak? Már voltunk együtt, rajtunk kívülálló dolgok miatt szétmentünk, de most talán újra meg lenne az esélyünk. Vagy érdemesebb lenne várni a "szőke hercegre" ?

( hozzáteszem nem a pénze vonz, teljesen átlagkeresete van, mielőtt még azt gondolná bárki is )

2012. okt. 24. 20:14
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
77%

"Vagy beleszeretsz másokba"

Erre csak annyit, hogy az ember úgy is bele tud szeretni másokba, ha élete szerelméhez ment hozzá. Ugyanis a szerelem múlandó, még ha fáj is elfogadni ezt a tényt. Jön egy csinibb, szexibb, kedvesebb, sokkal érdekesebb egyén, és bumm! Megvan a nagy szerelem. Közben pedig otthon vár életed értelme, szakadt melegítőnadrágban, izzadtan, kissé meghízottan a mindennapos szövegével, és este megnézitek a barátok közt következő epizódját, esetleg ágyba teszitek a gyerekeket, és mentek csicsikálni.

Ez nem azt jelenti, hogy rossz lenne így az élet, ezzel csak azt akarom mondani, hogy az nem garancia a hűségre, ha szerelemből házasodtál.

2012. okt. 24. 20:41
 12/37 anonim ***** válasza:
Ennek elvileg úgy kéne működnie, hogy egy nő és egy férfi szerelmes lesz egymásba, összejönnek és ahogy telnek az évek, a szerelem átcsap egy komoly kapcsolattá, de ez a rózsaszín köd elszáll, s ekkora derül ki, hogy a felek valóban összeillenek-e és le tudják élni egymás mellett az életüket. Aztán jöhetnek a komolyabb dolgok, a házasság, gyerekek...
2012. okt. 24. 20:42
 13/37 anonim ***** válasza:
90%

Ha még vonzalom sincs, az baj.

Amikor együtt voltatok, az milyen volt?

Igazán akkor lesz baj, ha te leszel szerelmes, vagy ő.

2012. okt. 24. 20:42
 14/37 anonim ***** válasza:
100%
Neked kell ismerned Magadat, hogy mi hozza az életedben a Beteljesülést. Nekem a testi szerelem hozza, és az csak akkor van, ugye, ha van erős érzelmi, szellemi és testi vonzalom is. Én enélkül nem kapcsolódnék, hiszen erre megy ki nálam a kapcsolat.:) Azt nem tudom, hogy ki hogy nevezi ezt, szerelem ez már vagy nem, nyilván egyénenként változó ez.
2012. okt. 24. 20:44
 15/37 anonim ***** válasza:
50%
De milyen a szex?
2012. okt. 24. 20:45
 16/37 anonim ***** válasza:
51%

Én szerelemből házasodtam olyan emberrel, akiről a legtöbben le akartak beszélni és olyat utasítottam vissza, akit az Isten is mintaférjnek teremtett, de nem voltam szerelmes belé.

Az idő engem igazolt, a párommal azóta is nagyon boldog a házasságunk, ő a szerelmem és a legmegértőbb, legodaadóbb társ is egyben.

Ez az egyik oldal. A másik az, hogy én személyesen ismerek olyan párt, akik nem szerelemből házasodtak, mégis nagyon boldog, kiegyensúlyozott a kapcsolatuk és nem bánták meg.

A döntés a tiéd. Gondold át, mi a legfontosabb neked és hogy ha most emellett a férfi mellett döntesz, nem fog-e hiányozni később a szerelem, vagy ha egyszer elkezdesz vonzódni valaki máshoz, ki tudsz-e tartani a párod mellett és nem romli-e meg a kapcsolat? Tudom, ezeket nem lehet előre tudni, de ilyen helyzetek előfordulhatnak.

2012. okt. 24. 20:47
 17/37 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy faj, de a szerelemnek nem kell elmulnia. Csupan keves szavunk van a dologra. Attol mert nem olyan mint az elejen, attol az meg bizony szerelem (lehet). Es ebbe buknak bele sokan: azt hiszik, az mar nem az, mert mas. A "mely szeretet" is szerelem (szamomra), hiszen ez megiscsak masfajta kotodes, mint a masok iranti szeretet.

Talan pont a kezdeti langolasra kellene mas szot talalni...

Borzasztoan megkinlodtam egy szakitasomat, pedig lassan alakult eros sodrasu mely folyova a szerelmem, nem voltam rozsaszin kodben vele soha, es nem hulyultem el a szenvedelytol. De eddigi eletemben senkit nem is szerettem meg nala jobban.

A kerdesre valaszolva: ha a kapcsolat halad valamerre, kell hagyni neki idot. Ertekelni ami jo es ami van. Es elgondolkodni: tenyleg az-e az igazi szerelem, amit legtobben fujnak, es ami 2-3 ev mulva (szerintuk es altalaban) cserbenhagy?

2012. okt. 24. 20:51
 18/37 anonim ***** válasza:

"Talan pont a kezdeti langolasra kellene mas szot talalni... "

Lehet szerelembe esni és szerelembe emelkedni. Már a kezdetétől más a kettő.

:)

Én még sosem estem szerelembe.

2012. okt. 24. 20:54
 19/37 anonim ***** válasza:
72%

Én nem hiszek a "rajtunk kívülálló dolgokban". Nincs olyan erő, ami az "igazitól" el tudna választani. Szerintem felesleges áltatnotok magatokat és a másikat. Próbálkozni lehet, de lesz még ezer rajtatok kívülálló dolog, és ismét szétmentek, és csak bántjátok egymást feleslegesen. A szerelem nélküli kapcsolat létezik, van rá egy jó szó is: barátság. Legyetek barátok, és legyetek boldogok - mással.

Te is megérdemled a szerelmet, és ő is megérdemli, hogy aki vele van, szeresse.

Igaz, hogy elmúlik a szerelem idővel, de ha az elején sincs meg, nem lesz mire emlékezni, és üres lesz az egész, valami mindig hiányozni fog.

2012. okt. 24. 20:54
 20/37 A kérdező kommentje:

Van vonzalom és a szex is jó volt, nem úgy gondolok rá mint egy haverra...

Csak más mint amiket eddig átéltem és ez elbizonytalanít.

Nagyon érdekes dolgokat írtok, jó látni minden megközelítés felől a helyzetet és elgondolkodtat.

2012. okt. 24. 21:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!