Kapcsolat szerelem nélkül?
Érdemes belemenni egy olyan kapcsolatba, ami nem szerelmen alapul? Nagyon jó ember, jó lelkű, jó humorú, tudom róla hogy nagyon jó apja lesz majd a gyerekeinek... de mégsem érzem azt a lángoló szerelmet, csak szeretetet.
Így lenne értelme a kapcsolatnak? Már voltunk együtt, rajtunk kívülálló dolgok miatt szétmentünk, de most talán újra meg lenne az esélyünk. Vagy érdemesebb lenne várni a "szőke hercegre" ?
( hozzáteszem nem a pénze vonz, teljesen átlagkeresete van, mielőtt még azt gondolná bárki is )
"Vagy beleszeretsz másokba"
Erre csak annyit, hogy az ember úgy is bele tud szeretni másokba, ha élete szerelméhez ment hozzá. Ugyanis a szerelem múlandó, még ha fáj is elfogadni ezt a tényt. Jön egy csinibb, szexibb, kedvesebb, sokkal érdekesebb egyén, és bumm! Megvan a nagy szerelem. Közben pedig otthon vár életed értelme, szakadt melegítőnadrágban, izzadtan, kissé meghízottan a mindennapos szövegével, és este megnézitek a barátok közt következő epizódját, esetleg ágyba teszitek a gyerekeket, és mentek csicsikálni.
Ez nem azt jelenti, hogy rossz lenne így az élet, ezzel csak azt akarom mondani, hogy az nem garancia a hűségre, ha szerelemből házasodtál.
Ha még vonzalom sincs, az baj.
Amikor együtt voltatok, az milyen volt?
Igazán akkor lesz baj, ha te leszel szerelmes, vagy ő.
Én szerelemből házasodtam olyan emberrel, akiről a legtöbben le akartak beszélni és olyat utasítottam vissza, akit az Isten is mintaférjnek teremtett, de nem voltam szerelmes belé.
Az idő engem igazolt, a párommal azóta is nagyon boldog a házasságunk, ő a szerelmem és a legmegértőbb, legodaadóbb társ is egyben.
Ez az egyik oldal. A másik az, hogy én személyesen ismerek olyan párt, akik nem szerelemből házasodtak, mégis nagyon boldog, kiegyensúlyozott a kapcsolatuk és nem bánták meg.
A döntés a tiéd. Gondold át, mi a legfontosabb neked és hogy ha most emellett a férfi mellett döntesz, nem fog-e hiányozni később a szerelem, vagy ha egyszer elkezdesz vonzódni valaki máshoz, ki tudsz-e tartani a párod mellett és nem romli-e meg a kapcsolat? Tudom, ezeket nem lehet előre tudni, de ilyen helyzetek előfordulhatnak.
Tudom, hogy faj, de a szerelemnek nem kell elmulnia. Csupan keves szavunk van a dologra. Attol mert nem olyan mint az elejen, attol az meg bizony szerelem (lehet). Es ebbe buknak bele sokan: azt hiszik, az mar nem az, mert mas. A "mely szeretet" is szerelem (szamomra), hiszen ez megiscsak masfajta kotodes, mint a masok iranti szeretet.
Talan pont a kezdeti langolasra kellene mas szot talalni...
Borzasztoan megkinlodtam egy szakitasomat, pedig lassan alakult eros sodrasu mely folyova a szerelmem, nem voltam rozsaszin kodben vele soha, es nem hulyultem el a szenvedelytol. De eddigi eletemben senkit nem is szerettem meg nala jobban.
A kerdesre valaszolva: ha a kapcsolat halad valamerre, kell hagyni neki idot. Ertekelni ami jo es ami van. Es elgondolkodni: tenyleg az-e az igazi szerelem, amit legtobben fujnak, es ami 2-3 ev mulva (szerintuk es altalaban) cserbenhagy?
"Talan pont a kezdeti langolasra kellene mas szot talalni... "
Lehet szerelembe esni és szerelembe emelkedni. Már a kezdetétől más a kettő.
:)
Én még sosem estem szerelembe.
Én nem hiszek a "rajtunk kívülálló dolgokban". Nincs olyan erő, ami az "igazitól" el tudna választani. Szerintem felesleges áltatnotok magatokat és a másikat. Próbálkozni lehet, de lesz még ezer rajtatok kívülálló dolog, és ismét szétmentek, és csak bántjátok egymást feleslegesen. A szerelem nélküli kapcsolat létezik, van rá egy jó szó is: barátság. Legyetek barátok, és legyetek boldogok - mással.
Te is megérdemled a szerelmet, és ő is megérdemli, hogy aki vele van, szeresse.
Igaz, hogy elmúlik a szerelem idővel, de ha az elején sincs meg, nem lesz mire emlékezni, és üres lesz az egész, valami mindig hiányozni fog.
Van vonzalom és a szex is jó volt, nem úgy gondolok rá mint egy haverra...
Csak más mint amiket eddig átéltem és ez elbizonytalanít.
Nagyon érdekes dolgokat írtok, jó látni minden megközelítés felől a helyzetet és elgondolkodtat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!