Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen módon lehet (ne) a...

Milyen módon lehet (ne) a másik felet ellenőrizni, hogy a gyerekeknek utalt tartásdíjból mit vesz?

Figyelt kérdés
2012. okt. 24. 08:59
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/80 anonim ***** válasza:
21%

"hát elmondom: semmit!"

A családi pótlék több egyedülállóként. Oké nem sok de az sem semmi.

2012. okt. 25. 15:49
 72/80 anonim ***** válasza:

Utolsó, teljesen jogos amit leírtál, ilyen drága az élet. Az én anyukám fizetése se takarta be a rezsit plusz közös költséget, apám meg néha cseszett fizetni utánam, ha a mama nem segített volna éhenhalunk.

De ismerek olyan nőt, akinek 3 gyereke van, elvált, cseszik dolgozni, kap az állambácsitól kb 80-90 ezret mindenféle juttatások címén, plusz apukától lehúzza a gyerektartást és eszébe nem jut elmenni dolgozni, egész nap otthon netezik meg tv-zik, a gyerekek iskolában, az anyja főz így azt se kell neki, de ha valaki szólni mer, hogy talán dolgozni is lehetne, akkor vérig van sértődve, ő már szült 3 gyereket neki nem kötelessége. De mindig sír, hogy kevés a pénz. Bazz, tök jó hogy az én meg a te meg a többiek adójából él... Na az ilyenen viszont ki vagyok akadva. És nem kisebbség.

2012. okt. 25. 15:52
 73/80 anonim ***** válasza:
100%
OFF Ja, 2 gyerekre egyedulallokent 29.600.- csaladban ez 26.600.- Ezek szerint megeri egyedulallo szulonek lenni. A kieso jovedelmet tuti potolja az a 3000.- plusz....
2012. okt. 25. 17:36
 74/80 anonim ***** válasza:
Nem nem ezt mondtam hanem azt, hogy az a 3000Ft sem semmi. De ha neked 3000Ft semmi akkor mindegy.
2012. okt. 25. 17:41
 75/80 A kérdező kommentje:
7/74 től kérdezném meg, hogy mégis miből gondolja azt, hogy én vagyok az anya??? Ebből az egy mondatból, hogyan jutott erre a megállapításra?!
2012. okt. 25. 18:22
 76/80 anonim ***** válasza:
75: mert egy fél mondatba beleképzelnek mindenfélét és ezzel a beleképzelt dolog miatt vitatkoznak.
2012. okt. 25. 18:59
 77/80 anonim ***** válasza:
7-es, a közhiedelemmel ellentétben majdnem ugyanakkora arányban kapja az apa a gyereket, mint az anya, ezt már milliószor leírta itt egy válóperes ügyvéd, aki tapasztalatból írja, úgyhogy még ha a kérdező lenne az anya, akkor se lenne jogod ítélkezni.
2012. okt. 26. 03:55
 78/80 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy naív a válasz, de szerintem a tartásdíj megállapításánál igenis figyelembe kellene venni az anya anyagi helyzetét, beleértve az esetleges új párját is, meg az apa anyagi helyzetét is. Arról nem is beszélve, hogy mi van akkor, ha az anya hibájából (hűtlenség, stb...) történt a válás. Mert akkor az apa szív, mert nem neveli a gyerekét, csak láthatja és még tejelni is kell. Az anyának meg lehetne annyi esze, hogy nem mohóskodik, mert ha ezzel ellehetetleníti az apát anyagilag, akkor lehet, hogy később, ha akar, sem tud majd még annyit sem fizetni.
2012. nov. 27. 01:22
 79/80 anonim ***** válasza:
Én megértem, hogy kötelessége gondoskodni a gyerekéről, de ha az anya mondjuk milliomos, akkor ezt a kötelességét teljesítheti máshogy is és simán elengedhetné a tartásdíjfizetést is. Ismerek olyan párt, aki pl. nem veszi fel az alanyi jogon járó gyest, meg csp-t, mert idézem "nekünk attól már nem lesz több, nem pazaroljuk az állam pénzét feleslegesen." Na ilyen is van!
2012. nov. 27. 01:27
 80/80 anonim ***** válasza:
Ja, azt meg mindenképpen hozzá kell tennem, hogy pontos összeg említése nélkül, de nagyon sokan túlbecsülik egy gyermek nevelési, etetési stb.. költségeit. Ez mondjuk tapasztalat, mert nekem is van gyermekem.
2012. nov. 27. 01:32
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!