Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen módon lehet (ne) a...

Milyen módon lehet (ne) a másik felet ellenőrizni, hogy a gyerekeknek utalt tartásdíjból mit vesz?

Figyelt kérdés
2012. okt. 24. 08:59
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/80 anonim ***** válasza:
29%
17-es, először is nem vagyok az anyukád, másodszor lehet az anyagi jólétet most nem is a párom adja meg a gyerekeknek( de nem is az anyjuk), de a szellemi értékeket a párom, aki próbál értelmes embert faragni belőlük, ne azt lássák példának, hogyan kell másokat teljesen kizsigerelni. Amúgy most is eltartott az anyuka, mert előtte a páromból élt, most meg a szüleiből és a páromból. És nem fog ehhez jó pofát vágni, de mint mondtam KIFIZETI a gyerektartást, de nem az asszony miatt, CSAK a gyerekek miatt, mert addig sincs veszekedés. És nem az én nyomorommal vagyok elfoglalva, hanem a PÁROM és az én nyomorommal...de mindegy is, látom nem érted, hogy aki itt veszített az a párom, hogy mindent megtett egész eddigi életében a gyerekeiért, 0-ról kezdte újra az életét, és még ő a szemét, mert nem érzi jogosnak ezt az egészet. Érdekes lehet az értékrended.
2012. okt. 24. 10:23
 22/80 anonim ***** válasza:
65%
Lehet vitatkozni, de felesleges. Mint ahogy mar írtak előttem is, a gyereket nem az anyának vagy az apának, hanem kettejük ék kell eltartani. Erre való a tartás díj. Hogy emellett a gyereket gondozó szülőnek a párja/testvére/anyja/akarkije mennyivel járul hozza az el tartásához, az marhára mindegy. Ennyi erővel pl a férj jövedelemhez is hozza adhatnak a barátnőjét es abból fizethetnek a 20 százalékot.....
2012. okt. 24. 10:27
 23/80 anonim ***** válasza:
76%

Kedves 81%-os, a saját lelki nyomorodnak semmi köze a tartásdíjhoz. Haragszol az apádra, aki annak idején nem fizetett gyerektartást. Haragszol a párod exnejére, akit a szülei tartanak el, vagy éppen a mostani párja tart el. Haragszol a világra, amiért vannak, akik jobban élnek, pedig TE(!!!) mennyit szenvedsz.

Komolyan mondom, hogy ez már röhejes. Nem érzed, hogy a saját sérelmeidnek semmi köze a tartásdíjhoz?

2012. okt. 24. 10:30
 24/80 anonim ***** válasza:
17%
Oké, én befejeztem, csak meg akartam mutatni, hogy nem mindig az apuka a szemét, ahogy itt az ősanyák nagy része gondolja. De mind1, mert így is mi vagyunk azok. Ha én havi több százezerből tartanám el a gyerekemet és magamat, biztos nem követelném apukától a gyerektartást, főleg ha ő csóró. Inkább megkérném, hogy legyen vele sokat, vigye el ide-oda, mert többet ér egy apa, mint néhány ezer forint szerintem.
2012. okt. 24. 10:32
 25/80 anonim ***** válasza:
38%

Hát el vagy tájolva én nem szenvedek, csak próbáltam bemutatni, hogy nem mindig az apuka a hülye szemét, de az itt lévő nők szerint igen. És ez elszomorít.

Gondolom a kérdező sem véletlenül kérdezett rá, hogy le lehet e ellenőrizni mit vesz a tartásdíjból. Elvileg hatóságilag rá lehetne nézni, de nem nagyon szoktak ilyet csinálni szerintem.

2012. okt. 24. 10:38
 26/80 anonim ***** válasza:
90%
Egyébként volt egy ismerősöm, aki szinten meg volt győződve róla, hogy anyuka nem a gyerekre költi a tartás díjat, igy bejelentette a gyamhivatalnal. Azok bekertek a jövedelem igazolásokat, anyuka rezsi költségeiről a számlát es igazolásokat a havi egyéb költségekről. Apuka marhára rosszul járt, mert a gyamhivatal az állapította meg, hogy anyuka sokkal többet kolt a gyerekkel kapcsolatos kiadásokra, mint azt a tartás díj lehetővé tenne - a saját részét es a családi pótlékot is hozza teve, természetesen- igy javasoltak anyukádnak a tartás díj emelését.
2012. okt. 24. 10:44
 27/80 anonim ***** válasza:
30%

Szomorú vagyok mert minket most perelt be a volt élettárs gyerektartás emeléssel mert kevesli a 60 ezret 2 gyerekre.

Itt majdnem mindegyik hozzá szóló egy vérszívó pióca.

Büszkék lehettek magatokra.Nektek a gyerektartás annyi összeg amennyi melett ne keljen dolgoznotok.

Mocskos dolog amit az apákkal szemben művelnek a nők és sajnos a bíróság is.

Csak ha valaki így is neveli a gyerekét hogy apa=pénz ne várjon mást a gyerekeitől ha felnőnek.

2012. okt. 24. 10:47
 28/80 anonim ***** válasza:
83%

Itt nem arról van szó hogy a tartásdíjat fizető apukák szemetek, rosszak. Hanem arról, hogy legyen bármennyi fizetése a kedves papának AKKOR IS FIZETNI KELL A GYEREKTARTÁST HA EGYSZER MEGCSINÁLTA AZT A GYEREKET. Ha annyira nincs pénze késő bánat...gondolkozott volna el ezen, azelőtt hogy gyereket nemzett.

Azt hogy az anya mire költi a tartásdíjat az tőle függ. Ha a gyermek nem szenved semmiben hiányt, akkor mondhatjuk úgy is, hogy tök mindegy hogy mire költi... De akkor is fizetni kell a tartásdíjat, ha mindenük megvan! Ez így működik. És senkit nem érdekel hogy apának milyen természete van...jó, rossz, kedves...

Az meg hogy az anyának illetve a nagyszülőknek mennyi pénze van rohadtul nem számít. A gyerek csinálásában két ember volt aktív. Az anyuka és az apuka. Nem a nagyszülők! Tehát innentől kezdve, az csak pluszba jó, ha a nagyszülők anyagilag vastagok a gyermekek szükségleteik szempontjából... de az elhagyott, elvált apukának is kötelessége fizetni! És nem azon károgni, hogy "minek fizetek én, amikor a volt feleségemék olyan gazdagok?"

2012. okt. 24. 10:52
 29/80 anonim ***** válasza:
10%
Hogy félti a koncot a sok szánalmas, lecserélt nőstény! Az mindegy, hogy nincs is rá szükség esetleg, de azért tapossunk ki minden forintot apukából, amit csak lehet, nehogy már jó legyen neki is! Aztán a ha beledöglik, csak annál jobb, lehet majd mocskolni a gyerek előtt az emlékét onnantól fogva nyugodtan, nem kell vigyázni az igazságra.
2012. okt. 24. 10:53
 30/80 anonim ***** válasza:
30%
Utolsó, ne foglalkozz vele, itt mindenki szemét aki nem akarja az apukákat kizsigerelni. Volt egyszer egy kérdés, amit egy apuka írt ki. Nyitott szívműtétje volt, nem tudott dolgozni, de anyuka már akkor bírósággal fenyegette, mikor kikerült a kórházból. Ennyire nincsenek egyesek tekintettel a másikra. Az itt lévők meg szépen helyeseltek az anyukának, hogy igen, kit érdekel a szívműtét, fizessen csak, majd megdöglik...stb.
2012. okt. 24. 10:55
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!