Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen módon lehet (ne) a...

Milyen módon lehet (ne) a másik felet ellenőrizni, hogy a gyerekeknek utalt tartásdíjból mit vesz?

Figyelt kérdés
2012. okt. 24. 08:59
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/80 anonim ***** válasza:
40%
Ismételten írom, ez nem fórum, hanem a kérdező feltett egy kérdést és arra kéne válaszolni, nem a saját problémánkat kitárgyalni. 81%-os akkor tegyél fel egy kérdést ne haragudj és akkor arra várd a válaszokat, ott ki lehet beszélni a saját gondodat!
2012. okt. 24. 15:56
 62/80 anonim ***** válasza:
0%
Igazad van, csak már kikívánkozott belőlem, sehol nem tudom ezt senkivel megbeszélni. Kiírni már nem fogom, hiszen itt is el lettem hordva mindennek. Köszönöm aki normálisan beszélt velem.
2012. okt. 24. 16:00
 63/80 anonim ***** válasza:
54%

81%!

Én teljesen megértelek!

Sajnos vannak ilyen nől(anyukák)de tapasztalataim szerint szerencsére a legtöbb anyuka nem ilyen.

Sajnos tűrni kell,vagy ha nagyon kiélezett a helyzet akkor kérhetitek hogy nálatok helyezzék a gyerekeket és akkor anyukának kell majd fizetni a gyerektartást:)

2012. okt. 24. 16:04
 64/80 anonim ***** válasza:
81%
Na, itt aztán osztják egymást az emberek! Szerintem elég kétoldalú a kérdés. Egyrészt nem tudom megérteni azokat a nőket, akik úgy gondolják, hogy nem kell dolgozniuk, majd megélnek a gyt-ből. Másrészt viszont saját tapasztalatból tudom, hogy iszonyú sokban van egy gyerek tartása. Mivel az első férjem nemrég közölte, hogy jövőre beszünteti a tartásdíjat, mert leérettségizik a gyerek, (jelzem ebből még lesz egy per, mivel továbbtanul okj-n a gyerek, ezért a rokontartás járni fog) kiszámoltam mennyiben van havonta a gyerek tartása. A havi rezsi egyharmada esik rá, az 30.000.- Ft. A kajája szintén kb. 30.000.- Ft havonta, ez napi ezer forint, ami nem egy szélsőséges összeg egy 185 magas, 19 éves "férfiember" részére. Havi kb. 5.000.- a tusfürdő, borotva, borotvahab, dezodor, bérlet, heti 2.000.-, azaz havi 8-10.000.- a zsebpénze, ami a mai árak mellett nem egy magas összeg. A fennmaradó összegből megy az olyasmi, hogy ruha, iskolai kiadások, pl. egy új szék, bútor, számítógép alkatrészek, stb. Mivel ruhát természetesen nem egyszer veszek egy évben, hanem mikor mire van szükség, ezért csak éves összeget tudok leosztani egy kb. havi összegre. És bizony évente kell kb. két edzőcipő, kell papucs, ünneplő cipő, nyárra vagy két tornacipő, suliba tornaórára edzőcipő, és akkor még csak cipőt vettem, és egy normális edzőcipő tízezer körül van. Vehetek háromért is a kínaiban, de ugyanott vagyok, mert abból kétszer annyit kell venni mert tönkremegy. Egy farmer ötezer, abból is kell évente kettő, póló, kabát, pulóver, szóval sok. Tehát ezeket az éves kiadásokat osztottam el 12-vel, így jött ki a maradék. Ezek szerint a gyerekre elmegy ténylegesen a havi 90.000.- Ft. Ha felesbe fizetnénk, akkor is 45.000.- lenne fejenként, de tudjuk, hogy nem felesben kell, hanem még legvégső esetben is mindenkinek a fizetése 20-20%-a (alapesetben, nem ideszámítva az extrém jövedelmeket). De mivel a gyereket nevelő szülő alapvetően természetben, a másik pedig alapvetően pénzben teljesít a Csjt. szerint, ezért még ez a 20-20% sem igaz. Mivel én is dolgozom, nem itthon henyélek, ezért azt hiszem, nem kell szégyellnem magam azért, mert jut arra, hogy sportoljunk, el tudtunk menni nyaralni, és bizony a lakást is szoktam újítgatni. A gyerekeimnek megvan mindene, ha pedig a saját fizumból jut másra is, esetleg véletlenül havonta félre is teszek pár ezer forintot, az nem alapozhatja meg azt, hogy akkor az apuka kevesebbet fizessen, mondván, hogy úgy is "kijövünk". A gyerektartás maximálisan a gyerekre van költve, az viszont hadd legyen az én dolgom, hogy a fizum maradékával hogyan gazdálkodom. Nem hiszem, hogy nekem csak azért kellene mindenről lemondanom, hogy apukának meg ne kelljen lemondania semmiről. Kicsit szarul érint, hogy az exem keres havi 300.000.- Ft-ot, tehát nem éhezik, nem a szájától (és nem a kisebbik gyerekétől) kell elvonnia a falatot, eddig is jutott nekik külföldi nyaralásra, két kocsira, wellness hétvégékre, (természetesen a fiunkat sosem viszik nyaralni meg wellnesselni, csak elmesélik neki, hogy voltak) míg én nem tartok kocsit, Balatonon nyaraltunk, tehát nem élünk nagy lábon, csak átlagosan. És ezért én megdolgozom, nem a tartásdíjból megy! Persze azt én is mélyen elítélem, ha egy gyerek elhanyagolt, szakadt, nincs biztosítva a normális élete. Ebben az esetben tényleg érdemes megnézni, mire megy a pénz, de amíg normális élet van biztosítva a gyereknek, addig ne akarjuk csak azért csökkenteni a tartásdíjat, mert biztos kijönnének anélkül is a pénzükből.
2012. okt. 24. 16:08
 65/80 anonim ***** válasza:
15%
Miért kell egyszerre szidni az apát. Lehet semmi köze a szétváláshoz. Amikor pedig megcsinálta a gyereket a ti szóhasználatotokkal akkor arra gondold, hogy kettőjük fizetéséből eltudják tartani a gyerekeket. Nem arra, hogy a fizetése 40% elmegy gyerektartásra a maradék pénze pedig albérletre.
2012. okt. 24. 16:47
 66/80 anonim ***** válasza:
78%
Viszont szerintem amikor az anya gyereket vállalt, ő is úgy gondolta, hogy a két fizetésből lesz eltartva, és nem úgy tervezte, hogy a saját fizetéséből kell eltartania egy-két gyereket. Tehát egyik sem így tervezte, de nem lehet csak az egyiknek vagy csak a másiknak a terhe a nevelés és az eltartás, az továbbra is közös gond. Az albérlet meg nem evidencia. Ha közös tulajdonú volt a lakás, akkor vagy eladják, vagy az egyik kifizeti a másikat, és ugyanannyi jut.
2012. okt. 24. 17:01
 67/80 anonim ***** válasza:
Persze utolsó csak pont ezért nem szabadna általánosítani.
2012. okt. 24. 17:11
 68/80 anonim ***** válasza:
0%
A pároméknál pont ez a gond, hogy mikor megcsinálták a gyerekeket a felesége akkor is úgy gondolta, hogy csak az a apa dolga a pénzkeresés, miután elváltak, még mindig így gondolja. A szülei meg asszisztálnak ehhez, inkább megvesznek mindent helyette, meg kifizetnek, csak ne kelljen neki dolgoznia. A párom meg jólelkű és inkább kifizet mindent a gyerekeknek(gyerektartás,zsebpénz,edzések stb.) csak nyugalom legyen. Bár így sincs, mert mindig gerjeszt valami problémát az ex. És már kivan idegileg, ez is közrejátszott a kórházba kerüléshez (szívroham), mert folyamatos stresszbe volt, utált már felmenni a gyerekekhez, mert az ex mindig balhézott valamin. Azóta inkább hozzánk jönnek a gyerekek.
2012. okt. 24. 17:15
 69/80 anonim ***** válasza:
67%

64-es, 90 000 a havi rezsitek? a volt férj helyében lehet, hogy én is nehezményezném, hogy a Sándor-palotában laktok, bár ha ennyit keres, akkor beleférhet neki...

Különben ez az ellenőrizgetés hülyeség. Ha valaki fizet 40-et és ebből anyuka 30-at költ a gyerekre, akkor a többit meg vegye úgy, hogy munkadíj, mert az anya végzi az apára eső teendőket is, ő megy el minden szülői értekezletre, ő mossa a gyerek ruháit is, ő főz rá, ő takarít, ha éjjel rosszul van a gyerek és elhányja magát...

2012. okt. 24. 22:37
 70/80 anonim ***** válasza:
100%
69-es! Nem a Sándor-palotában lakunk, hanem egy 60 négyzetméteres panelban. Csak a fűtés télen 45.000.- Ft, és ezen nem tudok spórolni, mert távfűtés. Emellett fizetek villanyt, vizet (+ a víz melegítését), közös költséget, tévét, internetet, telefont, (szerintem 19 évesen nem luxus egy mobil). Ki is jön a 90. Nyáron persze valamivel kevesebb, de hála a főtávnak, nem sokkal, mert akkor is 20 fölött van a főtáv díj a rendelkezésre állás meg egyéb cafrangok miatt. És akkor még nem számítottam ide a lakásbiztosítást, a gyerek baleset biztosítását. Min spóroljak a rezsi kapcsán? Mondjam, hogy elég hetente fürödni? Ne mossak? Tereljem be egy szobába a 19 és a 12 évest, mondván, hogy akkor csak egy helyen fog égni a villany és megy a tévé? Szívesen költöznék én családi házba, ott kisebb a rezsi, de a környékünkön egy ugyanekkora családi ház kb. 20.000.000.- Ft, és ne egy felkapott budai kerületre gondolj, peremkerület. Messzebb viszont nem mehetek,mert a srácoknak itt a suli, a nagy most fog érettségizni, ráadásul anyám is itt lakik nem messze, és ő is egyre több segítségre szorul. Hitelt öngyilkosság lenne felvenni, főleg, hogy kb. 10.000.000.- Ft-ot kellene, de annak a havi törlesztése 80 körül jár, így azt hiszem felelőtlenség lenne belevágni. Hidd el, egy tisztességes anyuka nem szórja el a pénzt és nem bulizik a gyt-ből minden hétvégén, de sajnos ennyibe kerül az élet. Amikor a híradóban látjuk azt, hogy mennyire magasak a rezsiköltségek, akkor mindig szörnyülködünk, de ha a tartásdíjról van szó, akkor ez kicsit elfelejtődik. Pedig nekünk ugyanannyi a rezsi mint egy kétszülős családnak, semmi kedvezmény nincs. Sokan azt hiszik, hogy az egyedülálló szülők mennyi kedvezményt kapnak, hát elmondom: semmit! Két gyereket nevelek egyedül, nincs ebédkedvezmény, a tankönyv sem ingyenes vagy kedvezményes, nincs semmiféle segély, támogatás, stb. Nem akarom magam sajnáltatni, mert mi még élünk valahogy, de a tény az tény: ma ennyibe kerül az élet.
2012. okt. 25. 15:37
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!