Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen módon lehet (ne) a...

Milyen módon lehet (ne) a másik felet ellenőrizni, hogy a gyerekeknek utalt tartásdíjból mit vesz?

Figyelt kérdés
2012. okt. 24. 08:59
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/80 anonim ***** válasza:
92%
Ismét leírom, mert látom értetlen vagy. Teljesen mindegy, mennyi pénze van az exfeleségnek, mindegy, hogy röhögve vesz meg bármit, a gyerekek alapvető ellátásának költségei ettől még nem csak az ő feladata, mert neki sok pénze van. Semmi közötök hozzá. Csak ahhoz van, hogy kiszámoljátok, mennyi a gyerekek étkeztetésének, szükségleteinek (víz, villany, stb.) fele, és azt ha a fejetek tetejére álltok, akkor is az apa feladata felesben finanszírozni. Vagy azért, mert a volt feleségnek sok a lóvéja, akkor már csak az ő feladata lenne szponzorálni a gyermeknevelést, hogy nektek több jusson? A tartásdíj nem "adomány" hanem jogos követelés, ketten csinálták a gyereket, két embernek is kell a költségeket állnia, nem egynek.
2012. okt. 24. 10:02
 12/80 anonim ***** válasza:
86%
Teljesen egyetértek veled utolsó.
2012. okt. 24. 10:06
 13/80 anonim ***** válasza:
91%

"De az asszonyka követeli minden hónapban a tartásdíjat, amit nem a gyerekekre költ"

Tehát szerinted az élelmiszer, víz, fűtés ingyen van? A ruha is? Mert ha nem, és a tartásdíjat magára költi, akkor bizony ezeket viszont a saját jövedelemforrásaiból fedezi. Vagy a gyerekeknek nincs mit ennie, és nincs miben iskolába járnia?

2012. okt. 24. 10:07
 14/80 anonim ***** válasza:
60%

Sajnos nem tudod ellenőrizni.

Úgy látom, a válaszolók nagy részét nem is érdekli, hogy mennyit fizetsz egyáltalán. Hiszen te vagy az apuka, aki nyilván vígan éli a világát, amíg szegény szerencsétlen anyuka megpusztul a gyereknevelésben, amihez a világ összes pénze kevés.

Én értem, hogy mit kérdeztél, és miért. Mert gyanítom, hasonló helyzetben vagyunk. Én egy elég magas összeget bevállaltam anno, pont azért, hogy a gyerekemnek tényleg ne kelljen nélkülöznie, és én naív azt gondoltam, hogy az anyja majd tényleg ésszel fog gazdálkodni ebből a pénzből (is). De már látom, hogy jókora balf..sz voltam, mert én azért kapálózok, nélkülözök minden hónapban, azért vállalok be minden plusz munkát, hogy valahogy a víz tetején tudjak maradni, míg a kedves anyuka minden egyes alkalommal másik, legújabb ruhában jön le a gyermekért, amikor láthatás után viszem haza, és fodrásszal fésülteti, festeti a haját minden héten, és még a klotyóra is kocsival jár. JA, és persze pluszban a gyerek étkeztetési csekkjét is az orrom alá tolja, hogy ő nem tudja kifizetni, meg minden plusz kiadást megpróbál rajtam bevasalni. De mindig is ilyen volt. Hó elején EL KELL szórni az összes pénzt, aztán meg zsarolni a férjet, hogy szerezzen pénzt, tartsa el a családot!

Szóval ennyit arról a felfogásról, hogy a válás után a "férfi vígan éli a világát, míg szegény anyuka éhenpusztul".

2012. okt. 24. 10:08
 15/80 anonim ***** válasza:
100%
Ha a gyereket elhanyagoltak látod, be lehet nyújtani felülvizsgálati kérelmet a gyamhivatalhoz.
2012. okt. 24. 10:11
 16/80 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem ha kimagaslóan sok tartásdíjat fizetsz, akkor lehetne kérni a bíróságon. Vagy akkor ha a tartásdíj mellett te fizeted pluszban a nagyobb kiadásokat is és ezt tudod bizonyítani(iskolakezdés, tábor stb....) Esetleg írnál részleteket, hogy mennyit fizetsz és miért gondolod, hogy nem a gyerekre megy? Akkor talán tudnánk tanácsot adni, vagy külső szemlélőként higgadtabban átgondolni.
2012. okt. 24. 10:12
 17/80 anonim ***** válasza:
71%
Tehát ha jól értem, mivel eltartott volt, most ennek fejében a gyerekek eltartásának feladata csak az exé kellene legyen? Nagyon el vagy tévedve anyukám, apuka meg ha ezt eltűrte, így járt. A gyerekeket akkor is fel kell nevelni. De nem is tudom miért vitatkozom, aki hülye, az is marad, nem értesz meg alapvető dolgokat, mert nem a gyerekeket nézed, hanem a saját nyomorodon és az ex jóllétén vagy fennakadva. Csak tudod, ez az, ami abszolút lényegtelen. A lényeg: A gyerekeket két embernek kell eltartania, a többi tényező csak sallang.
2012. okt. 24. 10:13
 18/80 anonim ***** válasza:
32%
Amúgy látom megjelentek a kérdésnél az ex-nejek, jól le lettem pontozva. Na mind1, mi ettől függetlenül kifizetjük a gyerektartást, de nem látjuk értelmét, mert nem a gyerekekre megy el, ugyanis a lakást sem a nő fizeti, hanem a szülők. Minden nap a nagyszülőknél ebédelnek a gyerekek stb. És ne higgyétek, hogy én vagyok a gonosz új barátnő, átéltem én a másik oldalt, mikor anno apám cseszett fizetni utánam, pedig több 100.000-et keresett egy hónapban. Csak utálom az ilyen élősködő embereket, aki soha nem tett egy lépést sem életében, de követelései azok vannak.
2012. okt. 24. 10:13
 19/80 anonim ***** válasza:
80%
Kedves 81%-os feleség! Itt nem rólatok van szó, már ne is haragudj, tök felesleges a ti eseteteket és a ti sérelmeteket itt több hozzászóláson keresztül elemezni, a kérdésre kell válaszolni, nem a saját sérelmeidet rávetíteni és aszerint ítélkezni!
2012. okt. 24. 10:15
 20/80 anonim ***** válasza:
100%

"ugyanis a lakást sem a nő fizeti, hanem a szülők. Minden nap a nagyszülőknél ebédelnek a gyerekek stb"

Ehhez sincs közötök. Ugyanis ezt sem ti fizetitek, hanem az ex családja. Hogy ennek költségét nem fizeti ki az anya, ahhoz, ismét semmi közötök.

2012. okt. 24. 10:16
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!