Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Normális ez? Más is van ezzel...

Normális ez? Más is van ezzel így? Szakember segítségére van szükségem?

Figyelt kérdés
Imádok egyedül lenni. Nagyon megvisel az, ha naponta nincsen legalább pár órám, amikor teljesen egyedül lehetek. A probléma az, hogy nincsen annyi pénzem, hogy egyedül élhessek, jelenleg is van szobatársam. Ebből adódik az "életcélom" is: egy olyan állást megszerezni, ahol annyi pénzt megkeresek, hogy egyedül el tudjam tartani magam pl. egy albérletben. Teljesen mindegy, hogy ez az állás Magyarországon, vagy külföldön van, akár a világ végére (Új-Zéland, Chile, stb.) is elmennék. Párkapcsolat? Nem nekem való. Nem tudnám elviselni, hogy valakivel naponta kelljen találkoznom, és hogy az a valaki később komolyabb dolgokat akar (házasság, gyerek, ilyesmi). Normális vagyok? Vannak itt "sorstársaim"? Kérlek írjatok, néha ufónak érzem magam.

2012. okt. 23. 20:49
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
31%

Ez kérdező csak azért van szerintem, mert sose voltál még egyedül. Ha voltál is, maximum csak pár napra, és az nem volt elég arra, hogy rájöjj, milyen jó is egyedül.

Egy lakótárs még nem a világ, ellenben valakivel egy szobát megosztani, aki nem a párod, az már tényleg gáz sajnos.

Van aki hosszú évekig is jól elvan egyedül egy albérletben,vagy saját kégliben.

Egyébként ha évekig így lennél,azért lehet a testiség már hiányozna egy nővel, vagy hogy elmenj társaságba.

Szerintem változni fog a dolog,amikor napi 8-12 órát kell lehúznod egy melóban és arra hazamenned, hogy nem vár senki, és magadnak kell kaját főznöd,magadra mosni stb és ahhoz meg egy idő után nincs kedve az embernek :D

Szerintem nincs veled gond.

2014. jan. 26. 12:07
 42/49 anonim ***** válasza:
Ha úgy éled az életed,ahogy neked jó,akkor normális.
2014. máj. 2. 18:31
 43/49 anonim ***** válasza:
skizoid személyiségzavar...hmm páromat akkor lehet kezeltetni kellene.... annyi van még nála pluszban, hogy teljes érdektelenséget mutat szinte minden iránt. A létszükségleteken kívül (evés, alvás, szex) mintha semmi nem érdekelné. Eleinte pont ez a csendessége, simulékonysága tetszett meg, de rájöttem, hogy ez inkább a "minden mindegy" kategória nála. Imádom egyébként, de elég nehéz egy ilyen emberrel együtt élni. Szinte semmiért nem lelkesedik, soha semmihez nincs kedve. Nem depressziós egyszerűen csak jó neki így, kielégíti ha egész nap itthon ülhet meló után. Se hobbija, se barátja és nem is vágyik rá. Munkáját se szereti, mert "beszélgetni" kell az emberekkel. (beszélgetni= köszönni nekik + 2 szokásos mondat). AZt mondja hiába keres jobban és jobb a munkája inkább visszamenne az építőiparba, mert ott egész nap nem kell senkivel beszélnie és jópofiznia. Egyébként nem is nagyon tud beszélni, mármint szörnyen antiszociális, nincsenek barátai max néha az én ismerőseimmel elmegy sörözni, de az is ritka. A kommunikációs képességei meg szinte = a 0-val...nem gondoltam hogy ezt kezeltetni is lehet :D
2014. máj. 2. 21:56
 44/49 anonim ***** válasza:
Szia, elolvastam az első oldalon a válaszokat, tovább nem bírtam. Te szegény. Nem, nem vagy beteg. Sem ufó. Vannak sorstársaid. Én is külföldön vagyok. Először állás, utána házasság. (Házasságkötés nélkül nem maradhattam volna itt.) Ugyan boldog házasságban élek, de nagyon sokszor az az érzésem, hogy egy házasság akkor működne valóban jól, ha külön élnének a párok. Szívesen vagyok egyedűl, és ritkábban közösségben is - ha ott szeretnek, becsülnek. Talán a szobatársáddal nem vagy egy hullámhosszon, és emiatt nem érzed jól magad. Kis helyen egy másik személlyel együtt élni elég intim dolog.
2014. máj. 3. 11:10
 45/49 A kérdező kommentje:

"És a szex nem hianyzik?"

Még nem volt benne részem :)

Egyébként nem hiányzik egyáltalán.

2014. jún. 1. 16:22
 46/49 anonim ***** válasza:

Én dettó hasonló cipőben járok. Környezetem ezt visszataszító, deviáns magatartánsként könyveli el, így próbálnak megváltoztani pedig nem tudom kit és miért zavarhat ez. Az a pszichiáter is a wiki szócikkben úgy hivatkozik a skizoidra, mint "betegre", holott én így nem csak jól érzem magam hanem boldog is vagyok.

És igen, én is arra gyűjtök hogy egyedül élhessek egy nagy házban valami vadregényes tájon, ahol nincsenek még szomszédok se.

2014. jún. 3. 15:27
 47/49 anonim ***** válasza:
100%

én is ilyen vagyok, ráadásul eddig otthonról tudtam dolgozni, most meg hatan vagyunk egy irodában, ahol folyton bömböltetik még a rádiót is, igyekszem elérni, hogy megint otthonról dolgozhassak...

36/N

2014. jún. 3. 17:10
 48/49 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem menj inkább szakemberhez, minthogy két éve kiemeled a kérdésedet havonta...
2014. júl. 13. 14:05
 49/49 anonim ***** válasza:
Mi van veled, kérdező? Én voltam a 47-es válaszoló :)
2018. dec. 13. 14:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!