Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Normális ez? Más is van ezzel...

Normális ez? Más is van ezzel így? Szakember segítségére van szükségem?

Figyelt kérdés
Imádok egyedül lenni. Nagyon megvisel az, ha naponta nincsen legalább pár órám, amikor teljesen egyedül lehetek. A probléma az, hogy nincsen annyi pénzem, hogy egyedül élhessek, jelenleg is van szobatársam. Ebből adódik az "életcélom" is: egy olyan állást megszerezni, ahol annyi pénzt megkeresek, hogy egyedül el tudjam tartani magam pl. egy albérletben. Teljesen mindegy, hogy ez az állás Magyarországon, vagy külföldön van, akár a világ végére (Új-Zéland, Chile, stb.) is elmennék. Párkapcsolat? Nem nekem való. Nem tudnám elviselni, hogy valakivel naponta kelljen találkoznom, és hogy az a valaki később komolyabb dolgokat akar (házasság, gyerek, ilyesmi). Normális vagyok? Vannak itt "sorstársaim"? Kérlek írjatok, néha ufónak érzem magam.

2012. okt. 23. 20:49
1 2 3 4 5
 11/49 Zsizsik666 ***** válasza:
88%

Akkor én megmondom a két szomszédomnak, hogy kezelni kéne őket. Visszük a 70 éves egyedül élő nagyit is, ő is ilyen, itt lakik pár házzal arrébb.

Nyugodtan elmehetsz kérdező szakemberhez, bár én a helyedben gyógyszert nem fogadnék el, meg nem nagyon foglalkoznék vele, ha skizoidnak mond, csakhogy megnyugodjál, hátha tud valami más infót is, mit kellene tenned.

Ponthogy a személyiségzavarokat találták ki a nem átlagos viselkedésre, s mindenkire rá lehet húzni valamelyik személyiségzavart. Én elég sokáig tanultam pszichológiát. Nincs olyan ismerősöm, aki, ha a személyiségzavarokat figyelembe vesszük, normális lenne :) Pedig nem 2-3 embert ismerek, inkább 200-300-at :D

2012. okt. 24. 10:28
 12/49 anonim válasza:
51%

Miért ne lenne normális ez az érzés? Még azt is el tudom képzelni rólad, hogy soha életedben nem volt alkalmad igazán egyedül lenni huzamosabb ideig, ezért vonz annyira ez a dolog.

Számomra az is fura, aki állandóan emberek között akar lenni, pl. fél egyedül otthon, nem tud egyedül aludni...

Az viszont valóban abnormális ,ha ugyanarra a tapasztalatra sosem ununk rá ,nincsenek "egyedüllevős" és társasági életciklusaink.

Ha sikerülne megvalósítanod a jelenlegi álmodat és 10-15 év után sem hiányoznának az emberek, az igazán fura lenne.

2012. okt. 24. 20:54
 13/49 anonim ***** válasza:

20:54

Miért lenne fura?

2012. okt. 24. 21:45
 14/49 anonim válasza:
52%

Azért lenne fura, mert ha sikerülne megvalósítanod mostani célodat, hogy egyedül élj,egészséges pszichológiai válaszreakció lenne pár (tizen)év után homlokegyenest más életmódra vágyni.

De lehet, hogy csak én gondolom azt, hogy az ember tudat alatt próbál egységesen fejlődni.Mellesleg feltételeztem,hogy még sosem voltál igazán egyedül.Feltételezések alapján már így is túlfejtettem ezt a kérdést. :)

2012. okt. 25. 21:31
 15/49 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez hülyeség. Ha boldog vagy valahogy, akkor arra vágysz, hogy ne legyél boldog?
2012. okt. 25. 21:42
 16/49 anonim ***** válasza:
71%

Vannak sorstársaid, ne aggódj. Én is ilyen ember vagyok, és nő.

Ne érzed magad ufónak, egyszerűen csak más vagy, mint a legtöbb ember, akár férfi vagy, akár nő. Igaz, nőként sokkal nehezebb ilyen léttel élni, de ha van elég erőd hozzá, akkor lehet. Ész sem árt hozzá. :)

2012. okt. 29. 18:02
 17/49 anonim ***** válasza:
100%
Olvastam a hozzászólásokat. Ne beszéljünk hülyeségeket, jó? Szó nincsen itt személyiségzavarról!
2012. okt. 30. 14:27
 18/49 anonim ***** válasza:
100%
és is ilyen vagyok, csak lányban. néha persze szeretnék valakivel együtt lenni, de hogy együtt lakjunk.....ááá, szeretem azt csinálni,amit én akarok, nem szeretem a korlátokat. nekem meg az a célom, hogy minél több helyre elutazzak (külföldön is), és az sem zavarna, ha ezt egyedül tenném. szerintem nem vagy ufó (márcsak azért sem, mert akkkor én is az lennék).
2012. nov. 7. 18:34
 19/49 anonim ***** válasza:
100%
Vannak ilyen magányos farkas típusok.Ez nem betegség, ilyen vagy, ez van.De azért szerintem nem ártana némi baráti kört fenn tartani, mert az ember változik, megunhatod ezt az életformát és akkor nem lesz kellemes neked rádöbbenni, hogy a kutya sem nyitja rád az ajtót.Én is az utóbbi években nagyon emberkerülő lettem, talán asok csalódásom miatt?Nem tudom, de idegesítenek az emberek, főleg a nagyobb közösségektől menekülök.Van azonban néhány ember, akiket igazán kedvelek, őket bármikor, bármeddig elviselem:)
2012. nov. 19. 08:17
 20/49 anonim ***** válasza:
70%

Szóval, ilyen a skizoid ember?:

"társasági hajlam hiánya, szótlanság, hallgatagság, komolyság és különcség

visszahúzódás, félénkség érzelmekkel, érzékenység, idegesség, természet és a könyvek szeretete

simulékonyság, jóindulat, becsületesség, közöny, csendes és hideg érzelmi hozzáállás"

Ezt végigolvasva előttem egy egész normális és szimpatikus ember képe jelent meg.Aki ugyan valszeg nem egy cserfes, minden lében száz kanál, de miért kéne, hogy mindenki az legyen?!Mellesleg eléggé illik rá is, ezért járatott két pszichológushoz annak idején, egyik sem találta semmi bajom.Akkor talán az orvos hülye?Szerintem az volt a flúgos, aki ezt a marhaságot kitalálta.

2012. nov. 19. 08:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!