Normális ez? Más is van ezzel így? Szakember segítségére van szükségem?
Akkor én megmondom a két szomszédomnak, hogy kezelni kéne őket. Visszük a 70 éves egyedül élő nagyit is, ő is ilyen, itt lakik pár házzal arrébb.
Nyugodtan elmehetsz kérdező szakemberhez, bár én a helyedben gyógyszert nem fogadnék el, meg nem nagyon foglalkoznék vele, ha skizoidnak mond, csakhogy megnyugodjál, hátha tud valami más infót is, mit kellene tenned.
Ponthogy a személyiségzavarokat találták ki a nem átlagos viselkedésre, s mindenkire rá lehet húzni valamelyik személyiségzavart. Én elég sokáig tanultam pszichológiát. Nincs olyan ismerősöm, aki, ha a személyiségzavarokat figyelembe vesszük, normális lenne :) Pedig nem 2-3 embert ismerek, inkább 200-300-at :D
Miért ne lenne normális ez az érzés? Még azt is el tudom képzelni rólad, hogy soha életedben nem volt alkalmad igazán egyedül lenni huzamosabb ideig, ezért vonz annyira ez a dolog.
Számomra az is fura, aki állandóan emberek között akar lenni, pl. fél egyedül otthon, nem tud egyedül aludni...
Az viszont valóban abnormális ,ha ugyanarra a tapasztalatra sosem ununk rá ,nincsenek "egyedüllevős" és társasági életciklusaink.
Ha sikerülne megvalósítanod a jelenlegi álmodat és 10-15 év után sem hiányoznának az emberek, az igazán fura lenne.
Azért lenne fura, mert ha sikerülne megvalósítanod mostani célodat, hogy egyedül élj,egészséges pszichológiai válaszreakció lenne pár (tizen)év után homlokegyenest más életmódra vágyni.
De lehet, hogy csak én gondolom azt, hogy az ember tudat alatt próbál egységesen fejlődni.Mellesleg feltételeztem,hogy még sosem voltál igazán egyedül.Feltételezések alapján már így is túlfejtettem ezt a kérdést. :)
Vannak sorstársaid, ne aggódj. Én is ilyen ember vagyok, és nő.
Ne érzed magad ufónak, egyszerűen csak más vagy, mint a legtöbb ember, akár férfi vagy, akár nő. Igaz, nőként sokkal nehezebb ilyen léttel élni, de ha van elég erőd hozzá, akkor lehet. Ész sem árt hozzá. :)
Szóval, ilyen a skizoid ember?:
"társasági hajlam hiánya, szótlanság, hallgatagság, komolyság és különcség
visszahúzódás, félénkség érzelmekkel, érzékenység, idegesség, természet és a könyvek szeretete
simulékonyság, jóindulat, becsületesség, közöny, csendes és hideg érzelmi hozzáállás"
Ezt végigolvasva előttem egy egész normális és szimpatikus ember képe jelent meg.Aki ugyan valszeg nem egy cserfes, minden lében száz kanál, de miért kéne, hogy mindenki az legyen?!Mellesleg eléggé illik rá is, ezért járatott két pszichológushoz annak idején, egyik sem találta semmi bajom.Akkor talán az orvos hülye?Szerintem az volt a flúgos, aki ezt a marhaságot kitalálta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!