Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Élettapasztalt emberek segítsé...

Élettapasztalt emberek segítségére lenne szükségem?! (többi lent)

Figyelt kérdés
Na szóval...Én egy 19 éves fiú vagyok és a nagyszüleimhez költözem a minap. Az utóbbi években 1-2 havonta itt töltöttem egy hétvégét de hosszab ideig nem voltam velük kiskorom óta. Nagymamám rendes főz-mos-takarít elvan ha beszélgetünk megértő próbál tanácsot adni. Na itt kezdődik a kérdés lényege. Nagypapám egy 62 éves lassan nyugdíjba menő életunt ember. A fia (az én apukám) meghalt 14 éve azóta nem tudott túllépni rajta. Mindenben a rosszat látja nem kommunikatív csak abba, hogy mindenki lop csal hazudik szemét a politikus a kisebbség a szomszédok az összes családtagja az eladó a boltban... Szóval mindenki. Én meg nem tudok vele miről beszélni mert én életvidám vagyok szeretem az embereket stb. De vele csak akkor vagyunk egy hullámhosszon ha szerintem is szar minden. Mit tehetnék mivel tudnám valamivel feldobni vagy akár csak, hogy miről beszéljek vele? Még egy kis infó róla hátha úgy több válasz érkezik... Villanyszerelő, néha locsolgat a kertben nézi a tv-t kb ennyi... Én nem nagyon tvzek inkább olvasok ő meg a hiradóban történtekről beszél ezeken kívül amit az elején mondtam, de abba is csak az megy, hogy ki halt meg kit raboltak ki... És amióta itt vagyok kb az van, hogy én olvasok vagy elmegyek elintézni dolgokat és kb kerülöm azokat a szituációkat, amikor beszélni kell vele mert a jó dolgok nem érdeklik, de szó szerint nem érdeklik. Most úgy állunk, hogy az esti vacsoránál meghallgatom, hogy ki mekkora g.ci meg f.szfej és ennyi. Ő meg kivan bukva h nem beszélgetek vele amikor itt lakok. Remélem segítetek nekem. :)

2012. jún. 19. 18:11
 1/4 anonim ***** válasza:
41%

szerintem kártyázzatok egyet. az öregek szeretnek zsugázni. az öregemmel nagyon jókat játszottunk együtt. sajna ő már meghalt régen. kérd meg hogy tanítson meg valamilyen játékra, mondjuk a 21, azt nekem jó sokáig magyarázta papám. Esetleg fejtsetek keresztrejtvényt. amikor elkezdi a hülyeséget tényleg próbálj terelni, mondj vidám dolgokat és nevess. Tudom, hogy mindenáron vissza akarja majd terelni a sz.ar dolgokra a témát, de ne hagyd magad, nehogy te is meskeseredj. Keresd meg csaj ügyekkel, szerintem örülne, ha kikérnéd a tanácsát.

23/L

2012. jún. 19. 18:18
 2/4 anonim ***** válasza:
87%

Te egy nagyon rendes és jó fej srác lehetsz :)

A csajügy jó ötlet, próbáld azt, hogy egyik füleden be, másikon ki ezek a negatív dolgok, vagy egyszerűen megmondhatod neki, hogy azért nem beszélsz vele, mert téged zavar ez, hogy ő mindneben a negatívat látja, amikor az élet szép, te élvezni szeretnéd, vidámnak lenni, pozitív dolgokról beszélni, nem neked kellene idomulni hozzá, hanem neki hozzád, és kicsit pozitívabbnak lennie, ez jót tenne neki, csak hát ennyi idősen nehéz megváltozhatni bárkit is, de sok sikert és boldogságot kívánok neked őszintén, és mindig maradj ilyen pozitív! ;)

2012. jún. 19. 18:31
 3/4 anonim ***** válasza:
54%
nem kötekedésből de igenis a srácnak kell kicsit idomulni elvégre ő költözik a papáékhoz..de tényleg kártyázzatok meg kérd ki a tanácsát a kerti ügyekben ha megy locsolni menny vele és kérdezgess a fákról esetleg a növényekről.:D ha szokott sorozatokat nézni kérdezgess arról én a mamámmal eltudtam erről beszélgetni kb ugyan az a beütése mint a te papádnak.. de ő sok mindenen ment át. levágták térdtől a lábát meg egy csomó műtéte volt meghalt a férje(papám).de néha beülök vele tévézni és arról kérdezgetem bár nem nagyon érdekel de legalább kommunikálunk :) próbáld te is ezeket remélem tudtam segíteni.:)
2012. jún. 19. 20:58
 4/4 anonim ***** válasza:
Privátban válaszoltam a problémádra.
2012. jún. 19. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!