Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Normális ez? Más is van ezzel...

Normális ez? Más is van ezzel így? Szakember segítségére van szükségem?

Figyelt kérdés
Imádok egyedül lenni. Nagyon megvisel az, ha naponta nincsen legalább pár órám, amikor teljesen egyedül lehetek. A probléma az, hogy nincsen annyi pénzem, hogy egyedül élhessek, jelenleg is van szobatársam. Ebből adódik az "életcélom" is: egy olyan állást megszerezni, ahol annyi pénzt megkeresek, hogy egyedül el tudjam tartani magam pl. egy albérletben. Teljesen mindegy, hogy ez az állás Magyarországon, vagy külföldön van, akár a világ végére (Új-Zéland, Chile, stb.) is elmennék. Párkapcsolat? Nem nekem való. Nem tudnám elviselni, hogy valakivel naponta kelljen találkoznom, és hogy az a valaki később komolyabb dolgokat akar (házasság, gyerek, ilyesmi). Normális vagyok? Vannak itt "sorstársaim"? Kérlek írjatok, néha ufónak érzem magam.

2012. okt. 23. 20:49
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
96%
Még régebben beszélgettem egy pszichológussal ( ismerős volt, és érdekelt a munkája, nem azért mentem, mert indokolt lett volna.) és megkérdeztem tőle, hogy az probléma-e, hogy szeretek egyedül lenni, és úgy elvagyok. Azt mondta, hogy nem! Vannak ilyen emberek, ez teljesen normális! Mondjuk, van párkapcsolatom, de a napi szintű találkozástól kiborulnék, nekem szerencsére van lehetőségem egyedül lenni, külön szobám van az albérletben, ahol lakom, és csak ketten vagyunk, és lakótársam szintén ilyen beállítottságú mint én. Szóval, nem kell elkeseredni, kellenek azért emberi kapcsolatok, de kell az egyedül töltött idő is, ha hozzád hasonló beállítottságú emberekkel veszed körbe magad, akik néha szintén vágynak egy kis magányra, akkor megoldódik ez a problémád. :)
2013. jún. 7. 13:48
 32/49 anonim ***** válasza:
94%
Teljesen normális, ha neked nincs vele gondod és jól érzed magad egyedül. Minden ember más és más, nem kell erőltetni a társaságot olyan emberre, aki nem társasági ember.
2013. jún. 7. 18:08
 33/49 anonim ***** válasza:
én is szeretem a csendet, én könyvtárba járok. nagyon jó.
2013. jún. 8. 07:49
 34/49 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem tök normális vagy. Mondom ezt én, mert én is ufó vagyok, és az a vicces, hogy a barátnőmmel mi is ufónak nevezzük magunkat:-) Nekem van párkapcsolatom, de csak hétvégén jön a párom haza, és ez így tök jó. Bár kényszerhelyzet miatt alakult így, de nekem is kell az, hogy napi pár órát csak magam motoszkáljak, azt csináljak amit akarok, ne csináljak semmit, senki ne legyen a közelemben. Imádom ezt az érzést. De én azért képes vagyok együtt is élni valakivel, voltam házas, gyereket is neveltem, de 39 évesen azt mondom amit te, hogy egyedül akarok megélni, nem függni senkitől, és csak akkor találkozni bárkivel, mikor én akarom. Inkább az a nem normális, aki képtelen egyedül ellenni, mert ő függő, és az nagyon rossz. Szóval üdvözöllek az ufó társadalomban, ahol a normálisak élnek:-)
2013. jún. 8. 10:15
 35/49 anonim ***** válasza:
94%
Én is nagyon szeretek egyedül lenni, szintén nem akarok párkapcsolatot, sem semmit ami ezzel jár. Voltam már pszichológusnál, nem akart megváltoztatni, csak annyit mondott, hogy az ő dolga az, hogy kitalálja "ez" miért van. Szerintem teljesen normális vagy, én is az vagyok.
2013. jún. 8. 12:12
 36/49 anonim ***** válasza:

Szerintem ez nem betegség! :) én is visszahúzódó ember vagyok, 3 ember az számomra már tömeg. De vannak jó barátaim akikkel néha jót beszélgetünk. Van egy hugom is,aki nem velem lakik, de amikor kamaszodni kezdett a "bolhából is elefántot csináló" korszaka engem kiborított...örültem ,hogy nem kellett végigszenvednem vele a mindennapokat. A párkapcsolat meg...olyan fiút amilyet én szeretnék nehéz találni,talán mert az évek során (meg a sorozatok hatására:P) eléggé megnőttek az elvárásaim. De azt nem tartom kizártnak,hogy egyszer tényleg összehoz a sors egy jófej sráccal és talán ő megváltoztatja a családalapítás iránt táplált érzelmeimet is. Szóval most én úgy fogom fel a magányt,hogyha nincs senkim, legalább nem bánt meg senki.De egy kutyát azért majd szeretnék :)

19/l

2013. jún. 8. 12:29
 37/49 anonim ***** válasza:

Én is kivagyok bukva, ha nincs naponta pár órám, amit egyedül tölthetek, szükségem van az egyedüllétre is, de én attól is ki vagyok bukva, ha nincs pár óra, amit viszont szeretett személyekkel tölthetek. Szóval különbözőek vagyunk, nem egyforma mértékben van szükségünk a társaságra.

Nem egy általános dolog, hogy ennyire szeretsz egyedül lenni, de vannak ilyen emberek. Nézd csak meg pl. a régi remetéket, akik kimentek az erdő közepébe, csak hogy ne kelljen senkivel találkozniuk, és úgy éltek évekig. Szóval van ilyen. Nem kell rögtön rosszra gondolni. Ha zavar, hogy így van, akkor keress fel szakembert, ha pedig így érzed jól magad, akkor csináld így.

2013. aug. 11. 11:44
 38/49 anonim ***** válasza:
Velem is ugyanez van! Ha nem lehetek egyedül, besokallok és goromba leszek! Nem vagyok társasági ember, én is rosszul vagyok a lakótárs dologtól! Úgy érzem hosszú távon nem tudnék megmaradni senkivel emiatt..
2013. aug. 24. 00:08
 39/49 anonim ***** válasza:
90%

Az is lehetséges, hogy érzékenyebb ember vagy, hamarabb kimerül az idegrendszered, a sok ingertől, és több egyedüllétre vágysz ezáltal, hogy feldolgozd a napot, vagy hetet.

A körülmények, eddig életvitel is adhat rá okot, ha folyton körül vettek eddig, mindig valakihez alkalmazkodni kellett.

Például nem minden gyerek szájából lehet felnőttként hallani, hogy de jó volt, négyen voltunk testvérek, hanem alig várta, hogy kirepüljön, mert magányosabb típus.

Szóval lehet te is ilyen vagy.

Erősen introvertált, ha már pszichológizálunk....

2013. aug. 24. 18:44
 40/49 anonim ***** válasza:
És a szex nem hianyzik?én is ilyen vagyok csak a sex meg a kenyelem miatt vagyok a parommal
2013. szept. 7. 16:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!