Hogyan értessem meg végre a párommal, hogy szükségem van a segítségére az itthoni munkákban?
Ez egszerűen hihetetlen...itthon lépten-nyomon ebbbe botlok,a nő csináljon meg mindent amíg a pasi gépezik/tvzik/döglik
Én simán megmondanám neki hogy vagy segít vagy én is hagyom az egészet és akkor ülhet a szemétdombon...
Amíg megcsinálod nem fog mozdulni...
Ezt kell mondani neki:
Figyelj.Ha nem mosogatsz el magad után és nem takarítasz ki akkor itt fog rádrohadni a lakás én meg keresek valami normális párt magamnak aztán lefosom,hogy mi lesz veled te gyökér.
Így.
Voltam hasonló helyzetben. Párom azzal magyarázta, hogy értsem meg, hogy lemerült,nem viszi előre semmi. Kedvtelenség esetén meg nem lehet dolgozni, abból jó nem sül ki.
Megértettem hát a dolgokat, bár én is forrtam legbelül. Egyik nap haza mentem és amennyire tudtam kitakarítottam a lakást. Viszonylag élhetővé tettem. Én is mellé feküdtem. Közben időről-időre felhoztam neki, hogy ha lesz kedvünk folytatni és ezt így megcsináljuk, akkor ilyen bútort, színt kiegészítőt képzeltem el. Mutogattam neki képeket a netről, hogy így képzelem el.
Attól, hogy ki tudja meddig vagyunk szanaszét a barátokat nem hanyagolhatjuk el. Vendégeket hívtam hát. Tudtam, hogy úgyse állják meg, hogy megjegyezzék, hogy nem haladtatok még semmit? Meg persze a drágám is szégyellte, hogy így nézünk ki és ezt látják a barátok is.
Na ná, hogy megjött a kedve és hipp-hopp befejeztük!
Nő végezze a férfimunkát?
Akkor valóban hagyd a bevásárlást, főzést, mosást, mosogatást, takarítást a fenébe, hisz te meg a felújításban fáradtál el.
Mutass neki tükröt!
Egyáltalán nem férfias viselkedés az, amit a párod produkál.
Szép szó nem használt neki, én a fent említett módszert választanám. Magamat ellátnám és ennyi.
Én a fejére boritanám a vacsorát.
(egyik exemnek birotottam is amikor közölte hogy a konyhában a helyem,hagyjam őt békén,szolgáljam ki,elég neki a 8 óra munka.Én is ledolgozom a 8 órám,jobb bérért mint ő,igy a spagettit a fején és ölében végezte,majd ajtón kivülre került)
Ne hagyd magad,vagy emelje fel a kéynelmes hátsóját és csinálja vagy keressen annyit hogy legyen pénz munkásokra.
Anyukámtól tanultam hogy a férfiakat a hiúságukkal az orruknál fogva lehet vezetni:
Olyan 15 éves korig: kicsi vagy hozzá.
15-30-40 éves korig. Úgyse tudod jól/szépen/rendesen megcsinálni (vagy egy kis féltékenység: a jóska megígérte, hogy egy finom ebédért megcsinálja. Jópofa egy manusz)
40+: ehez te már úgyis öreg vagy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!