Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Normális ez? Más is van ezzel...

Normális ez? Más is van ezzel így? Szakember segítségére van szükségem?

Figyelt kérdés
Imádok egyedül lenni. Nagyon megvisel az, ha naponta nincsen legalább pár órám, amikor teljesen egyedül lehetek. A probléma az, hogy nincsen annyi pénzem, hogy egyedül élhessek, jelenleg is van szobatársam. Ebből adódik az "életcélom" is: egy olyan állást megszerezni, ahol annyi pénzt megkeresek, hogy egyedül el tudjam tartani magam pl. egy albérletben. Teljesen mindegy, hogy ez az állás Magyarországon, vagy külföldön van, akár a világ végére (Új-Zéland, Chile, stb.) is elmennék. Párkapcsolat? Nem nekem való. Nem tudnám elviselni, hogy valakivel naponta kelljen találkoznom, és hogy az a valaki később komolyabb dolgokat akar (házasság, gyerek, ilyesmi). Normális vagyok? Vannak itt "sorstársaim"? Kérlek írjatok, néha ufónak érzem magam.

2012. okt. 23. 20:49
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
100%
én is hasonló vagyok. sok időt töltök egyedól, és élvezem. van néhány barátom, akivel szívesen vagyok, de ha random emberekkel kell hosszabb távon kommunikálnom vagy néhány napig együtt lennem, teljesen kiakadok. egy hónap kolesz majdnem az őrületbe kergetett. nyilván nem jellemző, meg bizonyos helyzetekben kényelmetlen, de szerintem nem patologikus, nem kell szakemberhez fordulni. 23/L
2012. dec. 3. 11:25
 22/49 anonim ***** válasza:
89%
Miért akarják egyes emberek, egy szűk sablonba zárni a többi embert? Aki oda nem fér be, az irány a cicológushoz.:)) Nagyon uncsi lenne, ha minden ember egyforma lenne. Ha így érzed jól magad, miért kéne egy cicológusnak téged meggyőzni, hogy így rosszul érzed magad? Nekem, három ember már tömeg, a tömeget meg utálom. Napi 6-8 óra teljes magányra van szükségem. Ennek ellenére van családom. Ja, és munkámból kifolyólag, elég sokat voltam cicológiai vizsgálaton. Egyszer sem találtak betegnek.
2012. dec. 3. 12:19
 23/49 anonim ***** válasza:
100%

Én ugyanígy vagyok vele, mint te. KELL jópár óra magamban, hogy jólérezzem magam. Azért én szeretek emberek között lenni, de az a napi X munkában teljesen ki is elégít. (Igaz, akkor viszont több százzal dolgozom).

Arra sajnos későn jöttem rá, hogy a saját család nekem sok. De már itt vannak, elvagyunk, max néha félrevonulok. Én nem alszom egy ágyban a férjemmel, mert nagyon különböznek az alvási szokásaink, de ez nem árt nekünk, attól még jókat beszélgetünk, van szex, de hálistennek mindketten tiszteletben tartjuk a másik szabadidejét. A gyerekeinkkel már ezt kicsit nehezebb megértetni.

Amúgy ha már mindenképp pszichológiai hátteret keresünk ennek, nekem inkább tűnik autisztikusnak. De én nem gondolom, hogy kezeltetned kéne magad.

2012. dec. 3. 13:27
 24/49 anonim ***** válasza:
74%

Teljesen normális! :)

Azt írod van szobatársad. Akkor nem nagyon lehet meg az a te saját kis kuckód, intmszférád, ahová el tudsz bújni. Nem tudod magadra zárni az ajtót, ha olyan kedved van,nem tudod mondani hogy hadjanak békén, mert egyedül szeretnél lenni, vagy esetleg meditálni. Ez mind emberi dolog, hogy ilyenekre vágy. Ezért szeretnél saját házat, ahol egyedül lehetsz, de ez kicsit megrémít, mert még nem voltál ilyen helyzetbe, de ez is tök normális vágy. Amikor ez megvalósul, az első 1-2 éved lehet hogy még szeretni is fogod, de aztán már lassan elkezdenek hiányozni az emberek, és megtöltöd a házat élettel! :)

2013. jan. 7. 09:31
 25/49 anonim ***** válasza:
85%
Ha majd megkapod a megfelelő életteret, szabadságot, akkor csökkenni fog az egyedüllétre való igény. Most a környezeted folyamatosan belegázol a privát szférádba, érthető az érzés. Fog ez még alakulni. Másrészről olyat is ismerek, aki amint elérte a szökséges anyagiakat (saját lakhely, egzisztencia) kiköltözött a pusztába birkákat tartani, állataival él, mert olyan szinten megjött az emberekből. Nem állítanám, hogy nem értem meg őt.
2013. jan. 8. 02:40
 26/49 gravinator ***** válasza:
22%

Nyugodj meg! Mindez elmúlik amikor SZERELMES leszel!

De ne keresd a szerelmet mert nem találod,Ő majd megtalál!

2013. jan. 27. 18:46
 27/49 anonim ***** válasza:
100%
Én is szeretek egyedül lenni, meg még ismerek ilyen embereket. A legjobb barátom is ilyen. Engem zavar ha nem lehetek egyedül minden nap pár órát. Legfontosabbak a reggelek. Előbb kelek fel munkába indulás előtt, hogy legalább két órán át tudjak egyedül lenni, olvasok ilyenkor vagy bármi :)
2013. ápr. 29. 22:46
 28/49 anonim ***** válasza:
100%
10éve egyedül élek,soha nem szerettem a baráti társaságokat,mindig kilógtam belőlük mert mindig újként csapódtam be,így irritált az egész.Nem is igazán tudtam beszélgetni meg trécselni soha,csak akkor ha nagyon hasonló embertípussal találkoztam,nem szeretem a bájcseverészést,pedig általában ez van.Meg a kétszínűséget se bírom.Házasságot,gyereket nem akarok.Párkapcsolataim voltak,régebben nagyobb igényem volt az együttalvásra,mára már semmi :) Nem laktam együtt senkivel,a múltkor sikerült 1hónapra összeköltöznöm a barátommal,de aztán elléptem onnan,bár ettől függetlenül megmaradt a kapcsolat.Valami jó van benne ha együtt lakik két ember,de számomra több a negatív.
2013. ápr. 30. 07:55
 29/49 anonim ***** válasza:
100%

Én is hasonló természetű voltam, és kicsi még maradt is bennem belőle.

Bár mindig volt baráti társaságom, de nem tartottam igényt nagyra soha. Bőven elég volt, egy barátnő, akivel el tudtam dumálni ha kedvem volt, ide-oda elmentünk bulizni, de egyébként nagyon szerettem egyedül lenni. Akár otthon, akár ha menni kellett valahova. Mindig csodálkoztam, hogy mindenki rosszul van, ha egyedül kell mennie valahova, én pedig kifejezetten élveztem. Szerencsémre szüleim munkahelye már kiskorom óta olyan volt, hogy nagyon keveset voltak otthon, így rengeteg időm volt egyedül lenni, és nagyon élveztem. Később, mikor eljött a párkapcsolatok ideje...hááát, nem vonzott az az igazság. Voltak barátaim, de komoly kapcsolatom soha, és nem is vágytam rá. Ez egészen 26 éves koromig tartott, amíg meg nem ismertem a jelenlegi férjemet. Akkor mint akit teljesen kicseréltek. Imádtam vele lenni, elég hamar össze is költöztünk, és bár előre jeleztem neki, hogy ne lepődjön meg, hogy el fogok majd vonulni sokszor a másik szobába egyedül, ez soha nem történt meg. Bár szerencsére nem egy szószátyár a férjem sem, ahogy én sem, tehát egy légtérben is teljesen jól el tudunk lenni igen sokáig úgy, hogy nem szólunk egymáshoz, mintha a másik ott sem lenne.

2013. ápr. 30. 08:28
 30/49 hrics válasza:
szerintem fogad el magadat próbálj olyan lányt választani aki hasonló hozzád képes.és a feszültségedet mondd el valakinek és ha nem is tudod vezesd le egy párnán a dhüödet.
2013. máj. 18. 12:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!