Mit szólnál a lányod/fiad egy kisebbségivel állítana haza? Támogatnád vagy megpróbálnád lebeszélni róla?
Elég gusztustalan a hozzáállásod. Szerintem egy cigány is pont olyan ember mint te, és akár tetszik, akár nem, egy kalap alá veszlek.
Csak hogy a - gyomorforgató - kérdésedre válaszoljak, én nem azt nézném, hogy a fiam barátnője cigány-e, hanem azt, hogy hogyan viselkedik, igényes-e, udvarias-e, stb., amit amúgy egy nem cigány lánynál is megnéznék. És ha normális a csaj, akkor épp úgy nem szólnék bele a dologba, mint más esetben.
Megpróbálnám lebeszélni, hiszen teljesen más a kultúrájuk, értékrendjük, vérmérsékletük, elfogadott és elutasított értékeik,stb., és az ő szülei sem örülnének neki h ő pedig egy magyarral van együtt. Ezt úgy válaszolom,hogy nekem régebben már többször is volt kisebbségi barátom, de megbántam, és rájöttem hogy sok mindenben nagy különbségek vannak! Pl. A zsidók és romák is eltérően állnak a női nemhez,mint mi magyarok. Ez nem rasszizmus,ezek tények, és a romák sem örülnek ha fehérek keverednek a családjukba, de rájuk mégse mondják soha hogy fajgyűlölőek.
A válaszom: lebeszélném, és megértetném vele,hogy miért nem. Egyik félnek sem lenne jó, az ilyen kapcsolatok nagyon ritkán maradnak meg és még ritkábban élnek benne jól a felek.
Égnek állna a hajam, titokban szívinfarktust kapnék, de SEMMIT nem tennék : szépen kivárnám, hogy a lányom/fiam magától jöjjön rá, hogy nem illenek össze...
Ha majd elmegy a kisebbségi családjába látogatóba, mindjárt megkapja az első hidegzuhanyt.
Tapasztalatból tudom, hogy a lebeszélés mindig ellenkezőleg szokott elsülni : minél inkább tiltanak valamit a szülők, annál inkább CSAK AZT akarják a gyerekek...
Én a cigiről is úgy szoktattam le a gyerekeimet, hogy amikor először izgatni kezdte a fantáziájukat a cigaretta (kb.11-12 évesen), akkor vásároltam 1 doboz jó erős kapadohány-cigit és megengedtem, hogy próbálják ki.
Az elsőnél volt nagy köhögés, döbbenet, hogy milyen sz*r, a másodikat is rájuk tukmáltam, próbálgassák még... ;]
Harmadikat köszönték szépen, nem kérték! :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!