Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit szólnál a lányod/fiad egy...

Mit szólnál a lányod/fiad egy kisebbségivel állítana haza? Támogatnád vagy megpróbálnád lebeszélni róla?

Figyelt kérdés
2009. aug. 8. 00:29
1 2 3 4 5
 1/43 Giovanni ***** válasza:
55%
Kedved kérdező! A "kisebbségi" nem ember?nem lehet olyan mint te? Támogatnám míg nem ismerem amig nem tudok róla rosszat támogatnám:)
2009. aug. 8. 00:38
 2/43 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Hát azért nem egyenrangú ember, ne vegyél már egy kalap alá engem vagy más fehért egy ...nyal.
2009. aug. 8. 00:42
 3/43 anonim ***** válasza:
55%

Elég gusztustalan a hozzáállásod. Szerintem egy cigány is pont olyan ember mint te, és akár tetszik, akár nem, egy kalap alá veszlek.

Csak hogy a - gyomorforgató - kérdésedre válaszoljak, én nem azt nézném, hogy a fiam barátnője cigány-e, hanem azt, hogy hogyan viselkedik, igényes-e, udvarias-e, stb., amit amúgy egy nem cigány lánynál is megnéznék. És ha normális a csaj, akkor épp úgy nem szólnék bele a dologba, mint más esetben.

2009. aug. 8. 00:44
 4/43 anonim ***** válasza:
64%

Megpróbálnám lebeszélni, hiszen teljesen más a kultúrájuk, értékrendjük, vérmérsékletük, elfogadott és elutasított értékeik,stb., és az ő szülei sem örülnének neki h ő pedig egy magyarral van együtt. Ezt úgy válaszolom,hogy nekem régebben már többször is volt kisebbségi barátom, de megbántam, és rájöttem hogy sok mindenben nagy különbségek vannak! Pl. A zsidók és romák is eltérően állnak a női nemhez,mint mi magyarok. Ez nem rasszizmus,ezek tények, és a romák sem örülnek ha fehérek keverednek a családjukba, de rájuk mégse mondják soha hogy fajgyűlölőek.

A válaszom: lebeszélném, és megértetném vele,hogy miért nem. Egyik félnek sem lenne jó, az ilyen kapcsolatok nagyon ritkán maradnak meg és még ritkábban élnek benne jól a felek.

2009. aug. 8. 00:45
 5/43 A kérdező kommentje:
Pl. egy roma férfinek mindig is a szülei, terstvérei lesznek az elsők, a felesége és a gyerekei csak utána.
2009. aug. 8. 00:47
 6/43 anonim ***** válasza:
84%

Égnek állna a hajam, titokban szívinfarktust kapnék, de SEMMIT nem tennék : szépen kivárnám, hogy a lányom/fiam magától jöjjön rá, hogy nem illenek össze...

Ha majd elmegy a kisebbségi családjába látogatóba, mindjárt megkapja az első hidegzuhanyt.

Tapasztalatból tudom, hogy a lebeszélés mindig ellenkezőleg szokott elsülni : minél inkább tiltanak valamit a szülők, annál inkább CSAK AZT akarják a gyerekek...

Én a cigiről is úgy szoktattam le a gyerekeimet, hogy amikor először izgatni kezdte a fantáziájukat a cigaretta (kb.11-12 évesen), akkor vásároltam 1 doboz jó erős kapadohány-cigit és megengedtem, hogy próbálják ki.

Az elsőnél volt nagy köhögés, döbbenet, hogy milyen sz*r, a másodikat is rájuk tukmáltam, próbálgassák még... ;]

Harmadikat köszönték szépen, nem kérték! :D

2009. aug. 8. 00:48
 7/43 anonim ***** válasza:
88%
Megint én vagyok a legutóbbi válaszoló, és az elsőnek üzenném, hogy addig gondolja ezt amig nincs tapasztalata ilyen ügyben! És a kisebbség mint olyan-megfelelő szó,nem kell ezért leszólni a kérdezőt,mert még a politikában és médiában is ez az elfogadott szó rájuk!!!!!
2009. aug. 8. 00:48
 8/43 Giovanni ***** válasza:
49%
/első válaszoló/ Kedves előttem szóló,tudatom h 2éve van magyar barátnőm és semmi baja a családomnak sem az övének evvel.Hagyomány hmm? mondd csak hányadik században élsz?Én ugyan olyan ember vagyok mint te..Sokxor a te szavaddal élve : a "Fehér" nép sokkal rosszabb mint mi.De egyet mondok ahhoz h valakit elítélj meg kell h ismerd többség miatt nem dönthetsz. T H E R E I S A N O T R A C I S M
2009. aug. 8. 00:51
 9/43 anonim ***** válasza:
60%
Nem szabad kivárni,nehogy késő legyen, ne hagyd rá, a gyermeked, értetsd meg vele hogy mi van! (én vagyok az első nemleges választ adó válaszoló, és ezelőtt is én írtam!)
2009. aug. 8. 00:51
 10/43 A kérdező kommentje:
Szerintem ez a legszebb szó rájuk, most a c...ny vagy a roma jobban hangzik? vagy a "nemidénbarnult" ? :)
2009. aug. 8. 00:52
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!