Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit szólnál a lányod/fiad egy...

Mit szólnál a lányod/fiad egy kisebbségivel állítana haza? Támogatnád vagy megpróbálnád lebeszélni róla?

Figyelt kérdés
2009. aug. 8. 00:29
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
83%

00:48as válaszolóval értek egyet.

Kiegészíteném még annyival, hogy akármilyen rendes, kedves, tisztességes, nagyon sajnálnám a dolgot, főleg tudva azt is, hogy a leendő unokákat mennyi hátrány fogja érni.

2009. aug. 8. 02:26
 22/43 anonim ***** válasza:
86%

nem szolnék semmit,a gyerekem döntése,és ha ő így boldog akkor legyenek együtt. Különben sincs bajom a cigányokkal,én az embert nézem.

Egyébként én már jártam roma sráccal,anyukámnak se volt vele semmi baja,és nem azért lett vége a több mint 1 éves kapcsolatunknak,mert börtönbe kerüólt,vagy megcsalt, nem tett semmi rosszat. Én éreztem ugy h már nem vagyok belé szerelmes ezért közös megegyezéssel szakítottunk.

2009. aug. 8. 06:53
 23/43 anonim ***** válasza:
88%

06.53as vagyok. Még csak annyit tennék hozzá,h én nem bántam meg h jártam annak idején azzal a roma sráccal. hatalmas szerelem volt a miénk,és ő egy nagyon értékes EMBER.

Volt az a kijelentés h a fehérek néha sokkal rosszabbak mint a cigányok... Van benne vmi... DE ez is EMBER függő. SEnki nem ítélhet el vkit a származása miatt!! Az a válaszoló aki irta h megbánta hvolt roma sráccal kapcsolata,annak az üzenem,h ez szívás nem jól választottál,és lehet h a magyarak ugyanugy jártál volna... Volt már rá példa h engem a cigányok védtek! meg,és kisértek haza mert aggódtak h rendben hazaérek mert egy csapat magyar srác nem bírt magával és meg akartak erőszakolni...

EMBERT,mindig csak az EMBERt kell nézni,nem a bőrszínt

2009. aug. 8. 07:12
 24/43 anonim ***** válasza:
81%
Attól függ, hogy milyen kisebbségről van szó. Ha romáról, akkor próbálnám megismerni, de külön odafigyelnék és ha azt látnám, hogy tényleg nem jól bánik a gyerekemmel, mert ugye a romák ált. máshogy gondolkodnak a családról, akkor lépnék, de előtte mindenképp megismerném, hogy tudjak róla véleményt alkotni, mert nem minden roma olyan. Ha más kisebbségről van szó, akkor is megismermerném, és az ember kvalitásai alapján ítélnék. Én is egy külföldihez mentem hozzá, sokkal boldogabb vagyok, mint a legtöbb ember, szóval ez nem a nemzetiségen múlik...
2009. aug. 8. 07:32
 25/43 anonim ***** válasza:
87%
Én egy 26 éves cigánylány vagyok, aki csak annyit fűzne hozzá a témához, hogy sajnos a cigányok nagyon általánosítva vannak. Nagyon sokmindent nem tudtok ti rólunk, hogy milyenek is vagyunk, milyen hagyományaink vannak. Én például egy normális hétköznapi családban nőttem fel, ahol szinte mindenki diplomás, becsületes ember. Hidd el, hogy az én fajtámat még jobban útálják a cigányok, mint ti őket. Több fajta cigány létezik. A kérdésedre válaszolva én sem örülnék, ha egy olyannal állítana haza a lányom, akik miatt mi mindannyian le vagyunk írva, és álltalánosítva vagyunk. Hozzá tenném, hogy nekem sem volt soha cigány párom és a párkapcsolataimban is mindig előjött a cigányság kérdés, pedig rólam nem igen mondják meg, hogy az vagyok, de még is valahol kiütközik, talán tényleg a nagy családi összetartás. A lényeg, hogy én bizony óvni fogom a gyermekem az ilyen családoktól. Ja és senki nem mondhatja rám, hogy rasszista vagyok, mert én is cigány vagyok, csak őszinte!
2009. aug. 8. 07:40
 26/43 anonim ***** válasza:
89%
Egy cigány (fekete, kínai... stb.) ember is lehet ugyanolyan tisztességes, mint egy fehér ember. Tovább megyek, ismerek ilyen tisztességeset közöttük, szóval én ha jól neveltem a gyerekemet, akkor nem kell amiatt aggódnom, hogy tisztességtelen embert választ párjának, tehát mindenképpen megismerném a párját, és csak akkor alkotnék véleményt. Fehérek között is vannak nagyon szemét, tisztességtelen emberek, és ilyeneket is ismerek sajnos (egyik a volt főnököm, aki hitegetett és mégse jelentett be, egy másik az apám, aki sok év házasságban is szívja anyu vérét...). Nem a származását kell nézni, hanem az egyént, én így gondolom, általánosítani nem szabad, én se szeretem, ha engem beskatulyáznak valami többségi rossz tapasztalat után úgy, hogy nem is ismernek, szóval "azt cselekedd másokkal, amit szeretnél, hogy veled is cselekedjenek", én se skatulyázom be az embereket anélkül, hogy ismerném az egyént. Ez egy nagyon rosszindulatú és undorító hozzáállás, de sajnos hazánkban nagyon élesen jelen van (ezért nehéz egy nőnek informatikai területen munkát találni itthon, mert nem hiszik el, hogy ugyanazt tanultuk, értünk is hozzá, esélyt se adnak, külföldön, a fejlettebb országokban nem így megy).
2009. aug. 8. 07:51
 27/43 anonim ***** válasza:
91%
Hát nagyon nem örülnék neki a rossz tapasztalataim miatt. Mindenesetre próbálnám megismerni, mint embert, a családját, a körülményeit, a mentalitását és utána itélkeznék csak. Putris, bünöző c...gánnyal eleve meg sem ismerkednének a gyerekeim, így tuti haza sem hoznák, de csupán a származása miatt nem tiltanám, ha egyébként normális életet élő, intelligens emberről van szó.
2009. aug. 8. 08:04
 28/43 anonim ***** válasza:
85%

aha szóval aki nem ért veled egyet,az hülye.szerintem te nem vagy komplett.

de hogy a kérdésre válaszoljak,az nem gond ha cigány,az a baj ha bűnöző,csaló,tisztességtelen.tudom neked ez 100%egy egy kalap,egy szót nem fecsérelnél a srácra a bőrszíne miatt.hiába lehetne BOLDOG vele a TE gyereked.

sajnálom a leendő gyerekedet.

2009. aug. 8. 08:21
 29/43 anonim ***** válasza:
84%

Nem örülnék neki. De annak se örülnék, ha valami vallási fanatikussal vagy egy hipergazdag csemetével állítana be egyszer. Ők más emberek, és mi is mások vagyunk. A kulturális különbségeket csak egy bizonyos határig lehet áthidalni, pláne, ha csak az egyik fél akarja.

Azoknak, akik itt rögtön nekiugrottak a kérdezőnek: a probléma VAN, létezik, mindennapi probléma. Miért lenne jó a szőnyeg alá söpörni, és nem is beszélni róla?

2009. aug. 8. 08:47
 30/43 anonim ***** válasza:
88%
Barátaink között van egy srác , aki 20!!! évvel ezelőtt egy roma lányt vett el. Mondhatom, volt felháborodás. A házasságuk tökéletes, a lakásuk tisztább mint a mienk, a gyerekeik most főiskolára járnak. Az azonban igaz, hogy a csaj nem kíváncsi saját régi családjára. Sikerült elszakadnia tőlük.
2009. aug. 8. 08:55
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!