Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért veszekszik velem az...

Miért veszekszik velem az anyukám amiatt hogy rendelek ebédet és van takarítónőnk?

Figyelt kérdés

Itthon vagyok 2 gyerekkel. Én is meg tudnám csinálni ezeket a dolgokat de úgy vagyok vele hogy ha megengedhetjük magunknak akkor miért én bajlódjak? Így több időd tudok a gyerekekkel lenni, türelmesebb vagyok velük és még a férjemhez is van energiám. Tudom, hogy a legtöbb nő ezt megoldja, de én nem akarom. Majd ha rosszabbul állunk anyagilag.

A gyerekekre én főzök amúgy.

Amikor kérdezem hogy mi ezzel a baja, mindig azt mondja hogy nem vagyok jó feleség meg ez így nincs rendben.

Mit csináljak vele? Hogyan tudnám megérteni vele hogy ez nekünk így jó?

2012. okt. 8. 17:48
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
63%

Mond meg neki, hogy neked ez így jó és kész!

Egyébként meg nem tudom miért nem lehet felfogni azt, hogy bár sokan élnek úgy hogy alig tudják kihúzni a hóvégéig (köztük mi is) attól még van akinek van pénze erre is. És nem kell leraknia ezt a pénzt, mint ahogy tanácsolták. Az élet már csak ilyen, szívás (mármint nekünk, akiknek nincs), de attól még sokan élnek így is. És van aki még úgyabban is :)

2012. okt. 8. 18:49
 22/46 anonim ***** válasza:
35%
persze, végülis nincs az a pénz amit el ne lehetne költeni. hát nekem ez az életfelfogás nagyon nem jön át. véletlen lenne hogy ott tart az ország lakosságának nagy része, ahol....? még ilyet írni szarkasztikusan, hogy "miért, tán tartsa a paplan alatt?" igen! természetesen!
2012. okt. 8. 18:56
 23/46 anonim ***** válasza:
100%
Még mindig nem értem miért baj az, ha valaki aki megteheti erre költ. Neked se fájjon, attól nem lesz jobb! :)
2012. okt. 8. 18:58
 24/46 anonim ***** válasza:
66%

Kedveseim!

Ne a saját helyzetetekből induljatok ki. A kérdező és a férje nyilván tesznek félre és mivel marad pézük, erre költik. Nyilván más lenne a helyzet, ha egy 120ezres fizetésből élnének. De mivel van nekik annyi, hogy ilyenre is költsenek ( és nem a megtakarított pénzt ), ezért teljesen rendben van. Nem gondgoljátok komolyan, hogy a kérdező azért fog gürcölni, mert más is ezt csinálja. Istenem, az irigység nem ismer határokat...

2012. okt. 8. 19:03
 25/46 A kérdező kommentje:

Pont ez a bajom anyukámmal is: meg akarja mondani, hogy mire költsük azt a pénzt amiért mi dolgozunk meg. Nekünk fontos, hogy az esték és a hétvégék ne arról szóljanak hogy ki fog ablakot pucolni, fürdőt takarítani vagy vasalni. Ezért erre nem sajnáljuk a pénzt. Alkoholra, cigire, márkás ruhákra, heti fodrászra, arra hogy mindenhová kocsival menjünk arra sajnáljuk, nem is költünk rá.

Az ebéd egyébként napi 800ft, a takarítónő heti 2x jön és 1500 ft-ot kap alkalmanként.

2012. okt. 8. 19:05
 26/46 A kérdező kommentje:

Van félretett pénzünk.

Egyenlőre nem a gyerekek nevén, mert bankban dolgozok és tudom milyen bonyolult lenne hozzáférni baleset, betegség esetén ha 18 éven aluli nevén lenne.

Ha holnap mind a ketten elvesztenénk a munkánkat, kb 1,5-2 évet tudnánk túlélni (ezt most saccoltam csak, de 1 évet biztos). Nyilván nem ezen az életszínvonalon, de nem is halnánk éhen.

2012. okt. 8. 19:07
 27/46 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem tudod megértetni vele.

Mi sokat utazunk erre költjük a pénzünk, sem a párom sem az én szüleim,ezt nem értik,ha mesélni szeretnénk merre jártunk,szinte meg sem hallgatnak,nos már nem mesélünk,nekik róla merre jártunk.

2012. okt. 8. 19:15
 28/46 anonim ***** válasza:
100%
Más korosztály, más világban "nőtt fel". Valaki nem akarja befogadni ezeket a dolgokat. Egyébként van, hogy olcsóbban ki lehet jönni ételrendelés esetén...
2012. okt. 8. 20:25
 29/46 anonim ***** válasza:

Nem fogod vele megértetni soha, ő más világban élt.

Ha meg tudtam volna tenni én is inkább takarítónőt hívtam volna, és ha te megteszed, és a suvickolás helyett a gyerekekkel foglalkozol, az nekik csak jó.

2012. okt. 8. 21:09
 30/46 anonim ***** válasza:
100%

27: "Mi sokat utazunk erre költjük a pénzünk, sem a párom sem az én szüleim,ezt nem értik,"

Na az én szüleim sem értik, hogy egy szép tájat miért nem elég megnézni a tévében!

2012. okt. 8. 21:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!