Ha lenne lehetőségetek ilyen fiatalon kimennétek külföldre dolgozni?
20 éves vagyok,a barátommal a családjához költöznénk ki,mindkettőnknek lenne munka.
Csak én az itthoni családomhoz borzasztóan ragaszkodok,mindig honvágyam van,mégha egy hétre is megyek nyaralni már alig várom hogy haza jöhessek!
Onnan pedig csak 2 havonta tudnék hazajönni.
De ha itt maradok a kis fizetésből nincs esélyem még egy garzon lakást sem venni...
Ti megpróbálnátok elszakadni a családotoktól,úgymond kirepülni a fészekből?
Nagyon félek.... 20/L
12-essel értek egyet..
én sem tudnám itthagyni a szeretteimet,elég földhözragadt típus vagyok ilyen szempontból.
Ezt neked kell eldöntened,de nekem fontosabb a családom.
Én megyek. Elvégeztem egy szakácsképzést, itt belföldön 1 évet dolgoztam már konyhán, hálisten németül tanulok 12 éve, előttem Ausztria, Svájc, Németország. És a későbbi anyagi biztonságomért, bevállalom azt hogy se karácsonykor, se szilveszterkor, szülinapomon, húsvétkor nem leszek itthon, akár pár éven át. Lehet itthon sírdogálni hogy nincs pénz, nincs munka, viszont EU tagok vagyunk. Bárki kimehet dolgozni, és ki is kell. Vagy ne sírdogáljunk. A pénz nem áll házhoz.
Ikertesóm kiment Bécsbe - onnan még havi rendszerességgel haza is tud jönni - , 19 éves és már saját maga fenntartja magát - egyetem mellet ! - úgy, hogy még félre is tud tenni elég sokat.
El kell dönteni. kényelmesen pénz nélkül, vagy kicsit megfeszítjük magunkat azért, hogy legyen pénz.
És egy példa, mennyivel másabb ott kint.
Voltam próbanapon egy étteremben Bécsben. 6 óráért kaptam 9000 forintot. (illetve, annak megfelelő eurót)
Voltam próbanapon itt Kaposváron egy étteremben. 14 óráért kaptam 2000 forintot.
Egyik helyen se a teljes bért adták, mivel próbnapos voltam. A bécsinél a teljes napibérem 17 000 forint lett volna (8 óráért), míg a kaposvárinál 6000 forint (13-14 órákért).
Hát nézd... Semmi nincs ingyen. A jobb keresetnek is megvan az ára, csak épp nem pénzben mérik. A kérdés lényegében az, hogy neked mi éri meg jobban: éveket gürizni kilátástalanságban, de a szeretteid közelében, vagy egy idegen helyen megalapozni a jövődet.
Én teljesen másmilyen beállítottságú vagyok, mint te, így aztán az én válaszommal nem sokra mész. Nekem, ha ott van a párom, és motivál az, hogy belátható időn belül felépíthetjük a közös életünket, kezdve egy közös házzal - hát a fogam összeszorítom, és csinálom, ha bele gebedek is.
Azt csak te tudhatod, hogy neked mi mennyit ér, és meddig vagy hajlandó elmenni a jövődért. Egy viszont biztos: míg nem próbáltál ki valamit, nem tudhatod, hogy milyen pontosan.
19L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!