Szerintetek mit tegyek? Ti kimennétek a helyemben?
Segiteni? Hány tagú az a család,hogy ennyire szükség van a te munkádra?Vicc.
A gyerekre vigyázzon anyukád,hiszen az övé és nem a te dolgod lenne,vagy ott van apukád.Ketten csak elbánnak már a saját családjukkal nem?Ne szalaszd el a lehetőséget,ha van rá mód menj ki.
van egy dolog, amit soha nem szabad elfelejteni: az ilyen lehetőségekkel mindig élni KELL, ha lehetősége van rá az embernek (anyagi háttér).
apukád majd megbékél vele. az indok, amiért itthon kéne maradnod önös, rövidtávú. viszont az, hogy kimész, hosszútávú "ajándékokat" adna neked (rutin a nyelvben, stb).
szerintem anyukáddal fogjatok össze, valahogy rá KELL venni aput, hogy kiengedjen
22:44 mit lepődsz meg a segítségen???
Nálunk is már egyre gyakrabban főzök én, rengeteget segítek és takarítok, mivel édesanyám kb. már megmozdulni alig bír, hatalmas műtét előtt áll, apu meg hajnal fél2-től dolgozik, sokszor 5óra körül fejezi be a dolgait...
2 hónap nem olyan nagy idő, a tesódra vigyázást szerintem meg tudják oldani. Azzal győzd meg a szüleid, hogy nyelvtanulás szempontjából nagyon fontos tapasztalat lenne, hiszen teljesen más gyakorlatban tanulni egy nyelvet mint könyvből! Ha teheted, akkor esténként járj el nyelvsuliba is. Hidd el, ez egy olyan értékes tapasztalat, ami az egész későbbi karrieredre, jövődre hatással lehet, ha kihasználod és ez nem túlzás.
Én magyarországi szintben mérve jó erős középfokkal mentem angliába (talán ha megerőltetem magam kicsit a felsőfokút is meg tudtam volna csinálni) és 2 hónap után akkorát fejlődtem, hogy most már úgy gondolom, hogy addig egészen siralmasan beszéltem a nyelvet (pedig ugye a többséghez képest még az is jónak számított).
Persze ehhez az kell, hogy ne csak a gyerekkel foglalkozz, hanem a szabadidődet használd ki, ismerkedj, beszélgess minél többet és nyelvtanozni is kell hozzá, mert a közhiedelemmel ellentétben a nyelvtudás sajnos nem ragad, sőt, egyenesen lepereg, ha ne teszel érte.
De mindenképpen menj!!! Ha az ilyen lehetőségeket elszalasztod, akkor később már sokkal nehezebb lesz, hiszen rendes munkát találni, lakbért, kaját fizetni nem egyszerű dolog, így meg tét nélkül kipróbálhatod magad. Hajrá! Hova mennél egyébként?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!