Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek arról, ha...

Mi a véleményetek arról, ha egy apa megveri a 23 éves lányát? (lent)

Figyelt kérdés
Én vagyok az a lány.Tavaj télen volt,hogy egy pofavágás miatt (tényleg nem volt nagy dolog) apu,hát hogy is mondjam,elég rendesen megvert.Nem fojt vér meg társai,csak kaptam egy tockost meg 2 pofont,de hát én vagyok 50kg ő meg 100,szóval el lehet képzelni,hogy nem atyai símogatás volt.Bár lelkileg jobban fájt,mint testileg.Amúgy apám hírtelen haragú,de egy kezemen meg tudnám számolni gyerekkoromban hányszor kaptam,de akkor mindig nyomós oka volt. Most estem azonban gondolkodóba,hogy normális az,ha egy "felnőtt" embert megver az apja? Dolgozom,lényegében azon kívül,hogy otthon lakom,teljesen független vagyok a szüleimtől,rezsibe,kajába havi szinten beleadok,ez nekem így természetes. Ti mit gondoltok erről?

2012. szept. 28. 16:13
1 2 3 4
 21/36 anonim válasza:
12%

ne is egyedül kezdjen új életet, hanem egy fiúkával az oldalán ;)

persze olyannal aki nem bántja :)

2012. okt. 25. 00:07
 22/36 A kérdező kommentje:
Azt teszem,de nem újat kezdek,hanem a régit szépítem meg...
2012. okt. 25. 13:28
 23/36 anonim ***** válasza:
15%
Engem 18 éves koromban ütött meg úgy az apám valami piszlicsáré f*szság miatt, hogy a padlón kötöttem ki. Cseszegetett valami miatt és megmondtam, hogy nem neki van igaza és ez nyilvánvaló volt, ő is tudta. Aztán annyira bedühödött ezen, hogy ennyire megütött. A mai napig remegek a dühtől, ha eszembe jut az eset. Persze esze ágában sem volt bocsánatot kérni és különösen az volt a felháborító az esetben, hogy nem sokkal előtte volt egy balesetem, amiben agyrázkódást szenvedtem. gyerekkoromban is többször előfordult, hogy megütött. Engem amúgy a mai napig lelki terror alatt tart, pedig már 26 éves vagyok. Senki nem tud tőle megvédeni, én hiába olvasok be neki, hogy hagyjon békén, nem fogja fel. Abban bízok, hogy hátha a leendő férjem karakán fickó lesz, és jól helyreteszi végre! Én azt javaslom neked, hogy próbálj tőle anyagilag mielőbb függetlenedni és lépj le tőle.
2012. okt. 31. 23:03
 24/36 A kérdező kommentje:
Utolsó! Sajnos most vesztettem el az állásom egészségügyi okok miatt,és most rá vagyok szorulva,így mégjobban fölényben érzi magát. Már szólni sem merek neki itthon semmiért,mert mindig azzal jön,hogy "majd jól nyakonváglak,stb". Vagy szó nélkül üt. 24 múltam már,de sokszor ha látom,hogy elkapja az ideg rettegek tőle. Vert már meg anno az akkori párom előtt is. Sőt 2 exem szeme láttára is megvert. De ők sem védtek meg,persze hülye helyzet is volt.Azt tudom,hogy a vőlegényem,ha apám ilyet tenne,akkor biztos nekimenne apámnak,ami szintén nem megoldás,hisz az erőszak nem lehet az. És mielőtt bárki feltenné a kérdést,mért nem költözök akkor a páromhoz: mert most épp nincs munkám, a párom külföldön dolgozik és akkor tervezzük az összeköltözést,ha fél év múlva végleg hazajön.De addig ha lesz munkám,ha nem el kell viselnem apámat,hisz az ő házában lakom,az ő kenyerét eszem.Hülye helyzet,de most kuss a nevem.
2012. okt. 31. 23:09
 25/36 anonim ***** válasza:
15%

23:03-as vagyok.

Nagyon hasonló helyzetben vagyok én is. Mivel most egészítem ki a diplomámat egy plusz képzéssel, így pár hónapig még az apám pénzére szorulok. Teljes állásban nem tudok dolgozni, amit meg így keresek, semmire se elég... Úgyhogy nálunk is ugyanez megy: a folyamatos cseszegetés, mindenbe beleszólás. Megütni már szerintem nem merne, de hidd el, pont a napokban álmodtam azt, hogy megütött megint. Aztán pont az ő telefonjára keltem reggel, képzelheted, kb. tőmondatokban válaszolgattam neki. Az exek előtt alázás számomra sem ismeretlen, mondjuk engem előttük nem ütött meg (ez ezárt nagyon kemény, hogy veled megtette és egyik mafla exed se állt ki érted...) de a verbális bántalmazás ment: egy rakás szerencsétlen vagyok, mi lesz velem, miért nem csinálom ezt meg azt így, felemlegetett 1000 éves dolgokat, cikis családi dolgokat is, amiket akkor (még) nem szívesen osztottam volna meg az exemmel... Szerencsés vagy, hogy neked még ha távol is, van egy biztos támaszod a vőlegényed személyében. Én azt csinálnám a helyedben, hogyha hazaér, akkor olvassatok be együtt apádnak, hogy innentől TI ketten külön egység vagytok és innentől kezdve a feje tetejére is állhat, többé nem pofázik bele az életetekbe. Addig pedig keress gőzerővel munkát, hogy ne kelljen az apád pénzén élned:( Én is hányok már ettől a szitutól és remélem én is hamarosan megtalálom a páromat, aki megvéd apámtól és jól beolvashatunk neki ketten, mert én ehhez egyedül kevés vagyok:'(

2012. okt. 31. 23:43
 26/36 anonim válasza:
Hát én drukkolok, hogy gyorsan elteljen az a fél év és összeköltözzetek a vőlegényeddel. Ha megvan írj!!! Hajrá ;)
2012. nov. 1. 12:04
 27/36 A kérdező kommentje:
Hát tudod azt gondolom,hogy hiába olvasnánk be az lenne a válasza,hogy akkor mehetek/mehetünk amerre látunk? De hova? Érted? Szóval elég hülye helyzet és engem tegnap is majdnem pofán vágott,mert szóltam neki,hogy ne este 9kor menjen át a szomszédba.ahol pici baba van szerszámért...Na de most is épp beszólt,szóval a kis t.köm kezd kilenni!
2012. nov. 1. 12:08
 28/36 anonim válasza:

Az én helyzetem is hasonló, csakhogy én nem apámtól hanem ANYÁMTÓL vagyok így. Elmesélem a sztorimat röviden.

Engem mindig basztattak meg vertek mióta megvoltam, elég nehéz körülmények között éltünk, apa ivott anya idegbeteg. Ment az erőszak, rendőrök jöttek mentek a házunkban (??), 8 évesen gyámügy is beleszólt az életünkbe, de mindhiába, anyám addig ütött vert azért mert apám részeg volt mnidig, hogy gerincbántalmaim lettek (most is viccesen nézek ki ha görnyedek). Aztán apa elment Németországba dolgozni, hogy nekünk jobb legyen címen, na innentől jött az igazi pokol :) Apa hiába volt alkoholista megvédett anyámmal szemben.

Sulit nagy nehezen tudtam csak befejezni (gimi), bár volt hogy ott is heteket hiányoztam anyám verései miatt, de egyszer elpattantam és visszaütöttem neki de mindegy.

Érettségi után kihúztam Gibraltárra melózni nulla ismeretséggel,félve, egy nyelvvizsgával (amire ÉN kerestem meg a lóvét nyári munkákkal) barátnőm rokonainál voltunk, pincérkedtem napi 13-15 órában, két év alatt egész jól megszedtem magam, most hazajöttem mert anyát most hozták ki a klinikáról. Újra "itthon" lakom vele mert most kezdtem el a sulit, hogy legyen egy fosos okj-s képzésem. Szerinted milyen újra vele? :) Van egy egyéves kapcsolatom velünk minden sínen van, sikeresnek mondhatom magam az életben, amit akarok azt el is értem. Kedves és megértő embernek tartanak, mert nem engedhetem meg magamnak hogy az határozzon meg ami otthon történt velem.

Nem igazán beszélünk, délelőtt suliba vagyok, ha hazajövök meg felmegyek a szobámba és csak akkor megyek le ha kell valami. Pénzben független vagyok hál istennek meg mertem tenni, hogy kimentem.

Nem engedtek továbbtanulni, nem volt se gyerekkorom se az a híres tinédzseres lázadó korszakom.

Ha anyámmal vacsorakor összefutok, ha látom a hátamon a heget mindig eszembe jutnak a dolgok és tudod mit? Csak erősebbé tett ezekkel :)

Úgyhogy fel a fejjel, vagy menj ki külföldre valahogy, vagy gőzerővel keress munkát, apád pedig sz*rd le magasról. Vegyél fel egy álarcot, és csak arra gondolj, hogy a te érdeked, hogy "úgy viselkedj, hogy ott maradhass".

2012. nov. 1. 13:42
 29/36 A kérdező kommentje:
Utolsó! Nagyon sajnálom,ami veled történt,de megláttam ebben az egészben a pozitívumot is:).Mi is tervezzük 2 év múlva a párommal,hogy kimegyünk Németországba,mert neki ott lesz majd munkája.Igen,majdcsak alakul valami és neked is sok sikert kívánok az életben!
2012. nov. 1. 13:47
 30/36 anonim válasza:
Utolsó vagyok, neked is sok sikert! ;) Németország gyönyörű hely lesz akárhova mentek hidd el :) Na jó, kivéve talán a régi NDK-s rész. A kis faluk mint valami mézeskalács házakból lennének, macskaköves tiszta járdák, az autópálya meg húú élmény ott vezetni :P A városok meg te jó ég, én volt hogy nem tudtam melyik a bevásárlóközpont ajtaja olyan modern és túl tiszta volt -.- :)
2012. nov. 1. 13:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!