Elváltam. A gyermekeim az exemnél vannak elhelyezve. Tudom, hogy rosszul bánik velük, megveri stb. Kihez fordulhatok? Gyámügyet kiküldhetem rájuk? Értelmes válaszokat kérek. Köszönöm.
1. Nő vagy férfi vagy?
Ha nő, akkor jobb helyzetben vagy, mert ált. az anyának itélik a gyermekeket. Ha férfi... Érvelj valami jóval. Küldd rájuk a gyámügyet..
Ha picik a gyerekek, akkor gyakorlott gyerekpszichológus szerintem képes hitelesen igazolni az elhanyagolást és a bántalmazást. Szerintem pici korban a gyerekek reakcióit még nehéz meghamisítani, és épp ezért lehet az ilyet hitelesen igazolni (gondolom én). Szerintem, ha tudsz, beszélj egy gyerekpszichológussal, és akár a Te láthatási időd alatt úgy szép csendben a gyerekeket is bevihetnéd hozzá, akár az exed tudta nélkül is. Magánrendelést biztosan találsz szakembert, ha erre nincs lehetőség, az önkormányzatnál talán van ingyenes pszichológus. Ha semmi ilyen nincs, akkor a kékvonalnál lehetnem még érdeklődni
Ha semmi se jön össze, a bántalmazás gyanúját szerintem akkor is be kéne jelenteni a gyámhatóságon, elvileg ki kellene vizsgáltatniuk, ha tényleg alapos a gyanúd erre.
Én első lépésben azért lehetőleg mégis egy gyerekpszichológussal beszélnék, mert lehet, hogy jobb előbb szép csendben előzetes beszélgetéseket csinálni a gyerek és a szakember közt. Hátha úgy több dologra derül fény, mintha túl korán előrukkolsz a farbával. Érted... talán még jobb is, ha nem számítanak rá előre az exednél, szóval van egy kis szusszanásnyi lépéselőnyöd, nem tudják előre felkészíteni a gyereket, mikor mit kell hazudnia, nem tudnak keresztbetenni stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!