Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek normális ahogy a...

Szerintetek normális ahogy a férjem lereagál dolgokat?

Figyelt kérdés
Véleményekre vagyok kiváncsi, ugyanis teljesen ki vagyok borulva...nem tudom bennem van e a hiba, de már nagyon sok amit megenged magának. A ma reggeli eset: gyerekek ovira készen. Elkezdek felöltözni, hogy elviszem őket, félig sikerül is, már csak a pulcsit kellett fölhúznom. Erre a férjem mondja, hogy elviszi ő őket! Mondom neki, hogy figyelj, már elkezdtem fölöltözni, elviszem én őket, miért nem mondtad hamarabb hogy Te akarod őket vinni! Mire közölte velem, hogy én elrontom a gyerekeket azzal, hogy mindig én viszem őket /persze ő is szokta, csak ritkábban/. Elmondtam neki szerintem normális hangnemben, hogy ne szórakozzunk a gyerekekkel, az lett nekik mondva hogy anya viszi őket, és egyébként ne akkor szóljon már, amikor már majd indulásra készen vagyunk, ő meg egy szál gatyában téblábolt a szobában...na erre ő totál kikelt magából, teljesen kiakadt, hogy én mit veszekszek vele állandóan, ő csak segíteni akart, stb...na aztán odáig fajult a dolog, értetlenül állok a dolog előtt, hogy neki milyen egy s..r felesége van, hogy ilyen problémákat csinál, mire belevert a szekrénybe a gyerekek előtt, de úgy hogy én is megijedtem. Aztán közölte velem /minden héten közli velem mióta együtt vagyunk/, hogy el fog húzni a ....-ba, mert elege van belőlem! Hozzáteszem, 4,5 hónapos a pici fiunk, a nagyobbak 6 és 4 évesek, ők nem közös gyerekeink. 2,5 éve vagyunk együtt, de minden héten el akar költözni, el akar hagyni, mióta az eszemet tudom. Nem élünk rosszul, vannak problémáink, de hát hol nincsenek? Én úgy gondolom nagyon szeretjük egymást, én őt biztosan, de ha valami kis vita van, máris ilyen nagy problémát kreál belőle és mindig én vagyok a hibás! Rossz anya vagyok, rossz feleség, stb...pedig igyekszem a maximumot kihozni magamból minden téren és mindig mellette állok mindenben! Szerintetek mi lehet a baj?
2012. szept. 18. 09:41
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
70%

Nem értem mibe telt volna levenni a pulcsit, mert azért szeptember van, biztos nem 6 réteg ruhát kellett magadra aggatnod, hogy elvidd a gyerekedet az oviba.

Nyugodtan mondhattad volna, hogy vigye el őket, nem értem a problémádat. A gyereknek meg nem okoz lelki törést ha helyetted ő viszi őket oviba, akkor sem ha nem szóltatok 3 héttel előtte. A sz@rból csináltál elefántot. Lehet azért volt ilyen indulatos, mert már sokadszorra fordul elő, hogy kioktatod.

2012. szept. 18. 12:46
 22/43 anonim ***** válasza:
36%
* kioktatod a GYEREKEK ELŐTT. Egy férfinek nem esik ez jól.
2012. szept. 18. 12:48
 23/43 A kérdező kommentje:

Először is kezdeném azzal, hogy nem védem a kapcsolatunkat! Leírtam ami VAN! Nehezen hiszem el, hogy van olyan kapcsolat ezen a Földön, ahol minden "rózsaszín", és nincsen semmi probléma, nincsenek viták, mindenki boldog és minden rendben! Még a legjobb kapcsolatban, házasságban is előfordulnak konfliktusok! Nálunk ez a probléma, amit meg szeretnék oldani! A gyerekhez kevés hogy szeretjük egymást? Azt hiszem nem látod át a dolgok lényegét! Nálunk egy probléma van, ez a vita-téma, hogy a párom nem tudja normálisan lereagálni ezeket a dolgokat! Ebben szeretnék neki meg magamnak is segíteni! Persze nekem is változtatnom kell, tisztában vagyok vele! Ha már így belemerültünk ebbe a témába, leírom Neked, hogy már többször én voltam aki összepakolta a cuccát...persze hogy itt maradt! De nem szokott le ezekről a dolgokról!!! Ezt szeretném megszűntetni! És képzeld, szeretem igen! És tudom hogy ő is engem! Köztünk ezt leszámítva minden működött és működik is a mai napig...kivéve ezt az egy dolgot! De valójában mit is magyarázkodok én???

Ha azt állítod nekem, hogy csak akkor lehet gyereket vállalni, ha minden "rózsaszín", és ha "minden rendben", akkor valójában szerintem nem tudod mit beszélsz! Tudod mit mondok Neked? Ha így élnénk, hogy meglenne mindenünk, és mindig minden happy lenne, esküszöm unalmas lenne az életem...nem is szeretném hogy ne legyen ott az a "de". Megoldást szeretnék arra a problémára, hogy hogyan tudnám a férjemmel normál körülmények között megbeszélni ezeket a dolgokat amiket így túlreagál, mert szerintem nem jól lát bizonyos dolgokat! Kiváncsi voltam más hogyan látja!

2012. szept. 18. 12:53
 24/43 A kérdező kommentje:
Kedves 21-es válaszoló! Már fentebb is írtam, hogy nem a gyerekek előtt oktattam ki a páromat, és nem is kioktatás volt ez szerintem! Itt nem az a fő probléma hogy ki viszi reggelente oviba a gyerekeket! Hanem az, hogy ő ennyitől is képes a szekrénybe beleverni, és ez nem most kezdődött, hanem már az elején, mikor megismerkedtünk! Azt gondolom, hogyha ez mostani probléma lenne, akkor joggal írhatnátok hogy lehet betelt nála a pohár...de ő mindig is ilyen volt! Erre szeretnék megoldást keresni, mert ezzel nemigen tudok megbarátkozni és szeretnék neki segíteni! Mert "tiszta" perceiben, ő is tudja, hogy nem normális ahogy viselkedik!
2012. szept. 18. 13:02
 25/43 anonim ***** válasza:

De, véded, de még ezt sem vagy képes belátni. Igen, a szeretet kevés. Sok más is kell mellé (és egyik sem anyagi). Mindig van gond, kérdés, hogy az mi, mekkora súlyú. Nálatok a probléma az, hogy nincs problémamegoldás, ez pedig nem tesz jót a gyerekeknek.

Szülj még neki vagy hatot, közben hisztizzétek végig az életeteket a gyerekek meg hallgassák végig! Az ilyen jellegű problémákat a gyerekvállalás előtt kell megoldani. Hiába szeretitek egymást, ha a gyerekek azt látják, amit most.

Tanácsot akartál, megkaptad, nem tetszik. Ne haragudj, hogy nem tapsikolok, mikor azt látom, hogy az emberek szülik sorra a gyerekeket, mert az milyen jó, közben meg olyan dolgokat nem oldottak meg előtte, ami most a gyerek kárára válik.

Lehet nem az a normális amit én vallok, de nem érdekel, inkább leszek "hülye" a "normálisak" közt.

2012. szept. 18. 13:16
 26/43 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Azt hiszem, rövidre zárom a vitát: Te így látod, én máshogyan! Én nem azért szültem neki gyereket, hogy akkor majd minden megoldódik! És nem várom a herceget sem fehér lovon! Sőt a tökéletes férfit sem! Szeretném megmenteni a házasságomat! Nekem nem nem tetszik amit írtál, pusztán nem értek vele egyet!
2012. szept. 18. 13:22
 27/43 anonim ***** válasza:
94%

"ennyitől is képes a szekrénybe beleverni, és ez nem most kezdődött, hanem már az elején, mikor megismerkedtünk!"

Ha így ismerted meg, így kell elfogadnod. Te nem tudsz neki segíteni, ő tud csak magán. Én írtam, hogy én is ilyen voltam. Ha magától rájön (rájött), hogy ez így nem oké, akkor tud változtatni. Ő, egyedül. Nekem pl. a meditálás segített, és az, hogy addig kutattam önmagamban míg (nagyjából) rájöttem, hogy nálam mi okozza, és elkezdtem azon dolgozni.

Neked nem rajta, hanem magadon kell segíteni. Ha segíteni akar, akkor nem az a válasz, hogy de miért nem találtad ki előbb, hanem az, hogy köszönöm drágám ez nagyon kedves tőled, de most már elviszem én a gyereket, mert én már fel vagyok öltözve. Vagy köszönöm drágám ez nagyon kedves tőled, de már ennyi és ennyi az idő, én már fel vagyok öltözve, nekem egyszerűbb elindulni velük. Lehet hogy erre elmaradt volna az ő kiakadása is.

2012. szept. 18. 13:33
 28/43 A kérdező kommentje:
Igen igen igyekszek én is odafigyelni, hogy úgy szóljak hozzá, hogy ő ne akadjon ki! Csakhát az embernek nem lehet mindig jó kedve és nem mindig tud ilyen "kedvesen" szólni a másiknak. Az a baj, hogy amíg csak kettőnk között mentek ezek és nem látták a gyerekek, anyós, addig nem volt ilyen. De mára már a gyerekek előtt is, anyósom előtt is, sőt néha már az utcán is így kiakad! Ma pl. hazajött, odamentem hozzá, normális hangnemben, hogy beszéljük meg, mert ez így nem mehet tovább, mi volt a válasza? Húzzál innen, Te velem ne legyél normális, hagyjál békén! :(
2012. szept. 18. 13:44
 29/43 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy így ki van ragadva 1-2 példa, ebből nem lehet tudni, hogy mi lehet a problémája. Ez amit utoljára írtál kicsit más irányba viszi a dolgot, mint amire eddig gondoltam volna. Erre pl. már nem áll az "én is ilyen voltam".

Az viszont tény, hogy bármilyen úton is indul el, neki kell akarnia a változást, másképp nem működik.

Szerintem vedd meg a John Gray - A férfiak a Mars-ról, a nők a Vánusz-ról jöttek c. könyvet. Eleve a könyv szerintem jó lehet még akkor is ha csak te olvasod el (de elolvashatjátok mindketten), másrészt van a könyv végén egy úgynevezett szeretetlevél technika. Lehet hogy beválna nálatok, ha már így nem akarja megbeszélni a dolgokat.

Illetve ez jutott még eszembe, hogy olvasd/olvassátok el:

[link]

2012. szept. 18. 14:00
 30/43 anonim ***** válasza:

Agresszív. Minden héten el akar hagyni a kezdetek óta és ezzel zsarol=lelkileg terrorizál az első hét óta.

NEM, nem viselkedik normális módon. Te meg hagyod.

Te pedig szültél neki egy gyereket. Szép.

2012. szept. 18. 14:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!