Szerintetek ez normális ahogy anyukám kezel?
Na szóval ma reggel pihenek az ágyban 10 óra elmúlt és azt hallom hogy anyukám ordibál mint egy hülye hogy miért nem ágyaztunk be miért nem porszivóztunk ki miért bnem reggeliztem(!)
meg ilyenek
utána fölkeltem elraktam mindent a szobákban ettem beágyaztam,és hazajött apukám.Anyukám meg így bőgve meséli neki hogy a"gyerekek" mármint mi nem fogadtunk szót neki.Amúgy hozzáteszem hogy 14 leszek és anyukám tényleg olyan hülyén kezel mint egy óvodást.Utána mondtam neki hogy elég szar volt az ágyban fekve hallgatni hogy velem ordibál,és erre meg bocsánatot kért.de kijelentette ,hogy ezentúl hogy ne "stresszeljem" (tudom hogy értelmetlen)ő akarja megmondani hogy mikor menjek a buszra,pedig a buszmegálló hét családi háznyira van és 22 perccel előbb fel kell öltöznöm meg ilyenek(most tényleg ,hát nem néz bébinek?)
hát szerintem is az
ja és még hozzáteszem hogy még azt is megmondja mikor kell lefeküdni(9 körül)az még haggyán de ugye a tesómmal alszok együtt és ha anyukám meghallja hogy beszélgetünk akkor szó szerint megtiltja hogy beszélgessünk
azigen..igaz, hogy én azt csinálok lényegében, amit akarok....nem kezelnek bébiként...de anyám mivel rendmániás...ezért képes 8-9kor felcsapni az ajtót h mér alszunk ennyit és neki kell állni takarítani mer ezer a dolog:D:D:D...de már hozzászoktam:/:D
de a te eseted furább...
22L
Valaki eltalálta a lényeget, a tehetetlen ember ordibál. Na de mi a következtetés ebből? Az hogy anyukád dilis? Nem!! Hanem az, hogy tehetetlen. Nem bír veletek. Rendes életet akar, erre ti 10-kor még az ágyban vagytok. És anyukád még frusztrált is mindamellett. Azt jelenti, hogy a sok tehetetlen harag felgyülekezik benn, és akkor a robbanást már valami apróság is kiválthatja.
Azt tanácsolom, vedd észre anyukádban az embert. És majd meglátod, ő is észreveszi benned.
Kérdezhjetnéd: Nem lehetne fordítva? Vegye észre először ő?
Válasz: Lehetne. Valakinek elsőnek kell lenni. Mivel te tetted fel a kérdést, neked válaszolok. Tehát neked kell kezdeni. Nem szabad ebből ügyet csinálni, hogy ki kezdje. Teljesen mindegy. Akiben több a tudatosság, több a szeretet, az elkezdi, és nem egóskodik az anyjával vagy a gyerekével, hogy kinek kell kezdeni a rossz viszony megváltoztatását. Tehát azt javaslom, godnold át, aztán fogj hozzá.
nyugodj meg, nem te vagy az egyetlen. anya velem is így bánik, sőt problémázik, hogyha nem segítek mosogatni, vagy nem pakolok el az asztalról, ha már ettem :S
de ki lehet taktikázni. beszéld meg vele a dolgot. biztos, hogy meg fog hallgatni. esetleg, hogyha nem veszi a lapot, akkor fordulj apukádhoz. és hidd el, nem idegbeteg, csak kicsit próbál szigorúbb lenni... ami nem mindig jár sikerrel. lehet, hogy csak valami problémája van mással, és nem tudja hol levezetni. ajánlj neki valamilyen sportot, hátha az levezeti az energiáját. :) hidd el, nálam ez bevált :D már egy ideje nem is borul ki mindenen, mert a sport kivonja az energiáját.:P
14/L
Beszélj anyukáddal! Mondd meg neki, hoyg szereted. Mondd meg, hogy mindig ő lesz az anyukád. Azt is mondd meg kedvesen, hogy már nagy vagy! Kérd meg, hogy bízzon benned, adjon egy kis szabadságot! Mondj ilyen kis példákat, hogy miben! Mondd neki, hoyg lehet, hogy egyszer-kétszer nem úgy fogsz csinálni, mint ő szeretné, de hosszú távon nézzen!
Mondd, hogy te szívesen segítessz a házimunkában, csak szeretnéd te beosztani, hoyg mikor,.Javasold, hogy írjatok egy heti listát, és mindenki legyen rajta, és aki már megcsinált valamit, az kihúzhatja a saját színével pl. Aki legelőbb húz tízet, az jutalmat kérhet a többiektől!
Végül puszild meg, és biztosítsd, hogy igaz, hoyg már tinédzser vagy, de örökre a lánya fogsz maradni. Csak hagyjon kicsit, hogy próbálgasd a szárnyaidat!
Szerintem bepánikolt, hogy már nem lesz rá szükség.
És biztasd, hogy menjenek apukáddal táncolni, koncertre, szaunába. Majd ti ellátjátok magatokat. Nme kell főzni ma, ne izguljon, meglesztek.
Találni kell neki valami új hobbit a gyereknevelés helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!