Nem értem a húgom, miért jó neki így?
Figyelt kérdés
Van egy húgom, 19 éves, 20 lesz, most érettségizett, felvették egyetemre, de még bőven van ideje a tanévkezdésíg. Munkát nem keres, nem is keresett, sosem dolgozott még (diákmmunkát sem), otthon van mindig, netezik, vagy bulizik valahol, anyukánktól kér pénzt mindig. Így nem igazán fog előbbre lépni szerintem... Anyu sokat panaszkodik rá, de nem mondják neki, hogy dolgozzon, ráhagyják. Én elég fiatalon kezdtem el dolgozni, nem annyira érdekel a suli, de 18 évesen érettségi után pl már még tudtam venni az első kocsim (1 éven belül a másodikat), most 21 vagyok, egész jó állásom van, saját lakásban lakok, és kisbabát várunk a párommal. Hugomnak még a jövő évtől lenne 5 év egyetem, legalább 25 lenne, mire elkezdene dolgozni, mert amíg nem helyezi be, nem akar. Ezzel az egyetemmel meg nem fog valami sokat keresni, ha talál állást a "szakmával". Nem kritizálásképpen írom, csak a szüleink nem keresnek sokat, a gólyatábort, tankönyveket is alig bírták kifizetni, meg még havi 20000 ft zsebpénz is kell a hugomnak. Amikor zsebpénzt kaptam anno, akkor max havi 5000 ft volt, azt is beosztottam, vagy bérletet vettem, de pár éve nem kértem pénzt már a szüleimtől. Én ezt az életformát, amit a húgom csinál, elősködésnek nevezem, nem nehéz tanulásnak. Arra sem képes, hogy főzzön valamit, ha anyu megkéri bármire, nem csinálja meg.2012. szept. 15. 17:05
11/13 anonim válasza:
utolsó! És neked azzal mi bajod van, hogy 21 évesen terhes?? Még terhesen is dolgozik...úgy hogy szerintem ebbe ne szólj bele. Szerintem csak jó útra próbálná terelni a húgát.
12/13 anonim válasza:
Most komolyan, havi 20000 szerinted sok? hol élsz te ember??? neki egy hónapig abból kell ennie, fizetnie a fénymásolásokat, nyomtatásokat, ha sürgősen kell egy könyv, akkor azt is... abból kell haza járnia, bérletet vennie stb:D látszik, hogy nem voltál egyetemen koliban,még középsulisba is kell a pénz, de egyetemen nincs ám napi 3X-i étkeztetés 500 forintból :D Előbb tájékozódj, utána beszélj így. Egyébként szerintem teljesen normális, ha valaki 19 évesen eljár szórakozni, nincs ezzel semmi baj. Azért, mert te nem ezt az életvitelt választottad, nem kell leszólni...
13/13 anonim válasza:
egyébként megkérdezhetem, hogy milyen szakra megy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!