Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem értem a húgom, miért jó...

Nem értem a húgom, miért jó neki így?

Figyelt kérdés
Van egy húgom, 19 éves, 20 lesz, most érettségizett, felvették egyetemre, de még bőven van ideje a tanévkezdésíg. Munkát nem keres, nem is keresett, sosem dolgozott még (diákmmunkát sem), otthon van mindig, netezik, vagy bulizik valahol, anyukánktól kér pénzt mindig. Így nem igazán fog előbbre lépni szerintem... Anyu sokat panaszkodik rá, de nem mondják neki, hogy dolgozzon, ráhagyják. Én elég fiatalon kezdtem el dolgozni, nem annyira érdekel a suli, de 18 évesen érettségi után pl már még tudtam venni az első kocsim (1 éven belül a másodikat), most 21 vagyok, egész jó állásom van, saját lakásban lakok, és kisbabát várunk a párommal. Hugomnak még a jövő évtől lenne 5 év egyetem, legalább 25 lenne, mire elkezdene dolgozni, mert amíg nem helyezi be, nem akar. Ezzel az egyetemmel meg nem fog valami sokat keresni, ha talál állást a "szakmával". Nem kritizálásképpen írom, csak a szüleink nem keresnek sokat, a gólyatábort, tankönyveket is alig bírták kifizetni, meg még havi 20000 ft zsebpénz is kell a hugomnak. Amikor zsebpénzt kaptam anno, akkor max havi 5000 ft volt, azt is beosztottam, vagy bérletet vettem, de pár éve nem kértem pénzt már a szüleimtől. Én ezt az életformát, amit a húgom csinál, elősködésnek nevezem, nem nehéz tanulásnak. Arra sem képes, hogy főzzön valamit, ha anyu megkéri bármire, nem csinálja meg.

2012. szept. 15. 17:05
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
62%
Havi 20 ezer komoly...ennek az életmódnak sajnos ő fogja legjobban a kárát látni,mert nem lesz valami előnyös az,ha 25 éves fejjel nulla munkatapasztalata van...itt a szüleidnek kell lépni,végül is az ő pénzük.
2012. szept. 15. 17:09
 2/13 anonim válasza:
77%

Talán, ha anyukád leülne vele, és megbeszélné :) Nem megkérné, hanem mondaná, hogy igenis csináljon pl vacsorát. Ha nem, akkor kevesebb pénzt kapna. Véleményem szerint, ez első lépésnek tökéletes .

Így kényelmes neki,hisz még senki nem szólt rá komolyabban,így nem gondolja,hogy ez így nem jó a család többi tagjának, csak neki..

2012. szept. 15. 17:13
 3/13 A kérdező kommentje:
Ennek az egésznek nem az a lényege, hogy itt most keresztbe akarnék tenni neki, tök okos meg minden, az emelt szintű nyelvvizsgája is jól sikerült már az érettségi előtt, csak nem értem, hogy miért nem akár legalább kicsit diákként dolgozni, hogy bírja elviselni, hogy csak élősködik...
2012. szept. 15. 17:13
 4/13 anonim ***** válasza:
86%

Van, aki szeretné kiélvezni az egyetemet. Az, hogy 25 évesen kezd el dolgozni nem ritka, sőt.

Az más kérdés, hogy ha nem akar dolgozni és a szüleid sem tudják támogatni, akkor bizony vissza kell venni az igényekből. Erről pedig nem neked, hanem a szüleidnek kell vele beszélni.

Mi ugyanilyenek vagyunk: én dolgoztam, húgom nem, kb ugyanúgy alakult az életünk csak ő mindent 3-5 évvel későbbi életkorban csinált, mint én.

2012. szept. 15. 17:23
 5/13 anonim ***** válasza:
69%
szerintem csak irigy vagy rá. hadd legyen csak egyetemista, majd amikor a negyedik gyereket szülöd és mész hozzá kölcsönért meglátod kinek volt igaza.
2012. szept. 15. 17:31
 6/13 anonim ***** válasza:
86%
Most dicsérjünk meg?:D
2012. szept. 15. 17:36
 7/13 A kérdező kommentje:
jaj nem azért írtam :D okostelefont is én vettem neki a születésnapjára nyáron. Nem irigylem, olyan munkám van, hogy azt csinálok, amihez kedvem van, az időt is én osztom be.
2012. szept. 15. 17:40
 8/13 anonim ***** válasza:
21%

Azt te is tudod kérdező, hogy szakmával rendelkező is alig kap melót, nem hogy egy 19éves lány aki még tanuló, egy diákmunkás meg arra nem kap eleget hogy a szükségeit kielégítse, Anyukád meg ott rontja el hogy ad neki pénzt Ne adjon, nálunk olyan a felállás hogy most nyáron végeztem és munkanélkül vagyok, de egy deka pénzt nem kérek, és csak kaját fogadok el itthon.

A hugodnak is ugyanez kéne enni inni kapjon, de a hülyeségre ne adjatok neki egy fillért se, mert soha nem fogja megtanulni mi a spórolás

"Ezzel az egyetemmel meg nem fog valami sokat keresni, ha talál állást a "szakmával"

Amúgy lehet a húgod szándékosan végez valami sz*r egyetemet, hogy laza évei legyenek, pedig jó eszű lehet, csak nagyon szeret csavarogni, én ezt gondolom

Különben családipótlékot nem kap a hercegnő?

20/F

2012. szept. 15. 17:44
 9/13 anonim ***** válasza:
46%
Irigykedsz mert te kevesebbet kaptál.és innentől is kindent a tesód kap majd sőt lehet hogy az egesz megtakaritott pénzük a tesodra költik.és a végén a házat is ra iratjak mondvan neked már úgyis van. Nalunk így lett.én megkaptam mindent. És képzeld le is diplomáztam és azőta sem dolgozom.
2012. szept. 15. 17:55
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem akarlak elkeseríteni, de az átlaghoz mérve a húgod a normális, nem te 21 éves terhesen. Egy 19 évest ne nevezzünk már élősködőnek csak mert otthon él (ha 35 lenne, az más tészta). Ő is kérdezhetné, hogy neked miért jó így. Fogadd el, hogy ő másik ember és más jó neki.
2012. szept. 16. 01:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!