Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gonosznak érzem magam, olykor...

Gonosznak érzem magam, olykor lekiabálom a hugom, nem szeretném ha így jegyezne meg, mint "a kiabálós nővér". Hogy hozzam helyre?

Figyelt kérdés
Nagyon keveset vagyok itthon, délután 3-4, aztán csak este 7 utántól. Ilyenkor már nagyon fáradt vagyok, mert dolgozom reggel óta (7:30 benn vagyok a munkán). És ilyenkor este jön a mindenféle kéréseivel, eseményeivel, meséivel, stb, ami számára érdekes volt. És mint minden energiadús gyerek, sőt még átlag felett aktív, ő sem érti mi az a fáradtság, és "zaklat", nekem pedig kevés a türelmem. És olykor van, hogy lekiabálom, hogy várjon egy kicsit már, mert még nem sikerült magamhoz térni, mert nem tud leállni és csak mondja és mondja.. mást nem hall meg, csak ha hangosan szólok rá. Aztán bűntudatom van, megpróbálok foglalkozni vele. Hát kb ennyi, írjatok vélemémnyt, tapasztalatot, bármit.
2012. szept. 7. 19:43
 1/8 anonim ***** válasza:

ezt elfeledtetni már nem rudod, csak max változtatni és soha többé nem csinálni.

az én nővérem is állandóan kiabált velem, flegmázott, nem volt türelme szóba állni velem.

nem is értettem miért ilyen, csak annyit tudtam hogy mindig mérges rám a semmiért, és a kis gyerek agyammal elkönyveltem hogy utál amiért létezem.

aztán érthetetlen módon pont azóta normális velem, mióta betöltöttem a 18-at.

mostmár évek óta jó a kapcsolatunk, de soha nem fogom elfelejteni hogy gyerekkoromban hogy bánt velem.

2012. szept. 7. 19:57
 2/8 A kérdező kommentje:
Ez nem túl bíztató..
2012. szept. 7. 19:58
 3/8 anonim ***** válasza:
Nos,én úgy gondolom függ attól is hány éves a húgod.Mert nem mindegy,hogy 7 vagy 3.Na,meg persze attól is,hogy te hány éves vagy.A korkülönbség nagyon nem mindegy.
2012. szept. 7. 19:59
 4/8 A kérdező kommentje:
14 voltam, amikor megszületett, ő most 10. Főleg akkoriban nem volt hozzá türelmem. Most jobb, mert rájöttem, hogy rosszat teszek azzal, amit teszek.
2012. szept. 7. 20:03
 5/8 anonim ***** válasza:

Nekem is ugyan az a szitu, mint az első válaszolónak.

Nővérem velem is kiabált mindig és én is úgy gondoltam, h utál. Ezért nagyon rossz lett a kapcsolatunk, mert ő nem próbált meg változni. Azóta normálisan el tudok vele beszélni, amióta elköltöztem otthonról, ez 1,5 éve volt és most 21 vagyok. De most szegény húgom szenvedi végig, ráadásul vele durvább, mert neki már olyanokat is mondd, h pofán vágja, kussoljon be... :(

Légy türelmes hallgasd végig, akár milyen fáradt is vagy. Csináld úgy, mintha érdekelne, de agyilag lazulj el gondolj másra és néha elég annyit odanyögni, h aha, tényleg? :) Hidd el jobb lesz akkor a kapcsolatotok.

2012. szept. 7. 20:06
 6/8 A kérdező kommentje:
Megpróbálok, az a baj, hogy erre kicsit későn jöttem rá. Ha most született volna, már más lenne. Örülnék neki.
2012. szept. 7. 20:12
 7/8 yuda ***** válasza:
100%

Két dolog.

Hátha működik, mit vesztesz igaz?

Olyan bölcselkedő tipus vagyok, nézd el nekem, de így tudok írni.

- ha már valaki rájön a hibájára, felismeri azt, az fél siker.

Legtöbb ember fel sem ismeri, így nem jön rá, máshogy kellene csinálnia.

Tehát rájöttél, hogy ez így nem mehet tovább, változtatnod kell.

Nyiván a fáradságot nem tudod, hiszen estére mindig ez van. Tesód lelkes, feltehetőleg ez így marad, ezzel nincs is gond.

Hozzáállásodon tudsz csak valamit, tudatosan, hiszen már felnőtt vagy. Felnőttek egyik tulajdonsága az önuralom.

Nem azt állítom, hogy ezer százalékban mindig tudja gyakorolni az ember, de ha eleve törekszik rá valaki, nagyobb százalékban ér el sikert, mintha nem törekedne. Ez logikusan hangzik igaz?

Az ember ha teljesen kivan, akkor is marad valami tartaléka arra, hogy emberséges maradjon. Ez olyasféle vésztartalék, de létezik. Nem állítom, hogy könnyű de létezik.

Másik nézőpont és nemrég jöttem rá egy nagyon egyszerű dologra. Lehet többen rájöttetek már, csak nekem újdonság, de azért leírom.

A bűnbánat. Ha valaki rosszat csinál, és megbánja azt a következőképp kell csinálnia, különben nem sok értelme van, mert újra elköveti....

Tehát meg kell bánnod, ez egy fontos lépés. Őszintén. Máshogy nem is beszélhetünk bűnbánatról, ha nem őszinte.

Következő lépés közvetlenül ehhez kapcsolódik, hogy úgy bánd meg, hogy a jövőben nem akarod egyetlen egyszer sem ismételni.

Ha ezt őszintén meg tudod csinálni, akkor adsz magadnak és a másik félnek is egy tiszta lapot.

Saját tapasztalat, hogy előnyös kimondani, ha egyedül vagy és senki nem hallja.

Próbáld ki!

2012. szept. 7. 20:56
 8/8 anonim ***** válasza:

szerintem az ember felvállalhatja, ha éppen annyira fáradt, hogy nem bír a másikra figyelni.

én megmondanám húgomnak, hogy sajnálom, hogy kiabáltam vele. viszont segítség kellene, mert este már olyan fáradt vagyok, hogy nem bírok figyelni. és keresni egy időpontot, amikor TÉNYLEG tudtok beszélgetni:)

2012. szept. 7. 22:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!