Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem normális az anyám, és a...

Nem normális az anyám, és a hugom sem. Mi legyen? Hogyan segithetnék?

Figyelt kérdés

Van a hugom van az anyám és van az unokahugom.

A hugom és az unokahugom rossz uton járnak.Értem ezalatt azt hogy kisebbséggel foglalkoznak.14 és 13 évesek.(7-8 oszt)

Többen látták öket hogy csoportos roma fiukkal császkálnak.Szoltunk anyámnak azt mondta nem engedi ki az unokahugommal meg hát senkivel.Másnap ugyan ugy kiengedte.Akár mit mondok anyámnak mindig ki engedi,mivell gyözzem meg hogy ne engedje mert ezekkel a fiukkal mászkál,és kicsit félek is nehogy butaságot csináljanak,remélem még nem késö.Mit mondjak mit tegyek.?

2012. szept. 5. 11:05
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Na, anyukád tipikus divatjófej anyuka. Nagyon trendi, barinős anyuka akar lenni, csak éppenséggel nem veszi észre, hogy csak rosszat tesz vele.

Nem tudom, te hány éves vagy és milyen nemű, de megteheted pl. azt is, hogy kezedbe veszed a dolgokat és TE nem fogod megengedni, hogy bandázzon. Lehet, hogy lesz belőle balhé, de pár év és még a hugi fogja megköszönni neked, hogy figyeltél rá.

Egyébként én jól a hugi körmére néznék, mert aki már odáig "süllyedt", hogy cigányokkal lógjon, az csinál mást is. Pl. gondolom nem örülnél, ha ennyi idősen piálna, bagózna, pasizna, pedig valószínű, hogy már ezeken is túl van. Keményíts be, utálni fog érte, de érte teszed, nem másért.

2012. szept. 5. 11:14
 2/9 anonim ***** válasza:
78%
Te fiú vagy? Ha igen, akkor a haverokkal ugyanúgy álljatok össze és hívjátok magatokkal a lányokat.
2012. szept. 5. 11:15
 3/9 A kérdező kommentje:

Lány vagyok 27 éves és az a baj hogy én 210km re vagyok tölük.Most otthon voltam két hetet szabin.Kimentem pár szórakózóhelyre és ezzel fogadtak a barátok hogy a hugom...

Rákérdeztem anyánál,ö meg igen tudom,de nem engedem ki,meg nem engedi az unokahuggal.Másnap délután meg ugyan ugy kiengedte vele.Hát azt hittem szivrohamot kapok.Kiabáltam vele meg a hugommal is és még ök voltak megsértödve.Hát nem értem hogy lehet egy anya ilyen hülye.Nem tudom én innen mit tehetek vagy mit mondjak neki hogy ne menjen ne csinálja.

2012. szept. 5. 11:26
 4/9 anonim ***** válasza:
28%
Kérdező, voltaképp miért akarod a saját értékrendedet az anyádra és a testvéredre kényszeríteni?
2012. szept. 5. 12:32
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

4-es

Talán azért, mert okosabb náluk?

Tudod mennyire más lenne az életem, ha 13-15 éves koromban nem szúrom el úgy, ahogy elszúrtam. Anyámék totálisan érdektelen asszisztálása mellett?

Bárcsak! Bárcsak! Bárcsak lett volna egy okos felnőtt rokonom, aki tett volna valamit, hogy ne fiúkkal a panelrengeteg mögötti dzsumbujban töltsem el ezeket az éveket.

Kérdező! Beszélgess a húgoddal. Mondd el neki százszor is, hogy mi várhat rá és mi lenne a minta. Kérdezd meg mi fáj neki, mi hiányzik.

Én nagyon magányos voltam. És csúnyának, butának, szerencsétlennek éreztem magam, ezért belementem mindenbe egy kedves szóért cserébe.

Mondd el neki, hogy értékes, hogy szép, hogy okos. Mondd el neki, hogy mi mindent kell tennie azért, hogy az élete tündérmesévé váljon és ne kelljen tönkremennie...

Sok sikert!

2012. szept. 5. 12:44
 6/9 anonim ***** válasza:
16%

Előző, én korántsem vagyok biztos ebben az "okosabb"-ban, szerintem csak más.

Másfelől nekem meg pont ellenkező tapasztalataim vannak, sok-sok "majd, ha felnősz, majd hálás leszel" szöveggel... és hát a hálám napja még nem jött el... én inkább úgy látom, hogy úgy tűnik, hogy minden családban kell lennie egy "rendpártinak", "értékelvűnek", "konzervatívnak", aki majd igyekszik tönkretenni adott esetben a többiek életét, ugyanerre kényszerítve őket is... tudod, amit a Kérdező most elvenne a húgától, azt akkor se tudná neki visszaadni, ha a húga majd 10 év múlva se "hálás lenne"... mert mondjuk ő egy más természet.

2012. szept. 5. 12:58
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm azoknak akik értelmes válaszokat adtak.
2012. szept. 5. 13:07
 8/9 88Móni88 ***** válasza:
100%

Komolyan van olyan aki egyetért azzal, hogy a kérdező húga bandázzon 13 évesen??? :D Vicc.

A környezetemben van egy kislány (mert még 13-14 évesen sztem igencsak kislányok), aki szintén hasonló formációkkal érezte jól magát. A nevelőfaterja próbálta rávenni, hogy talán mégsem kéne, anyuka meg engedte, így a kislány bekerült abba az elitnek nem nevezhető bandába.

Meg is lett az eredménye: néhány hónap múlva vitték kaparásra. Akkor már késő volt észhez térni... Azóta kisebb lett az arc...

2012. szept. 5. 16:54
 9/9 anonim ***** válasza:

Egy dolog egyetérteni azzal, hogy valaki bandázik-e, és milyen módon meg mértékben, és egy másik dolog egyetérteni azzal, hogy a nővérnek joga van-e rákényszeríteni a saját értékrendjét a húgára, meg az anyjukra.

Tudod, a pokolba vezető út is jószándékkal van kövezve, az inkvizítorok is jószándékból rakták a mágját... egybe gondolj bele, lehet, hogy a kérdező húga is rá fog szúrni, ez benne van a pakliban. De ha tiszta "jószándékból" elvesznek tőle dolgokat, azt már 25 évesen nem fogja tudni megkapni senkitől, akármi is lesz a véleménye akkor. Szóval azt gondolom, hogy igen tág határok közt joga van mindenkinek a saját hibáit és tévedéseit elkövetni, azokból tanulni...

2012. szept. 5. 17:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!