Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Laknátok anyósotokkal, ha...

Laknátok anyósotokkal, ha tud-nátok hogy anyagi gondotok soha többé nem lenne míg ott laktok, viszont saját konyhátok sem lenne ahol úgy rendezkednétek ahol akarnátok?

Figyelt kérdés
Csak kíváncsi vagyok az emberek véleményére, mert egyik ismerősöm 200nm es házban lakik anyóséknál. Nem tudom meg érteni ,mivel igaz anyagi gondja nincs, mert se kaja se rezsi minden hónapban kapnak 300 ezer körül amit eltehetnek mert a férje apucinál vállalkozásban segít de megéri???Igaz nincs az hogy nem tudom befizetni a csekket időben,mert nálunk ilyen többször volt, de akkor is saját konyhám van , neki meg csak egy saját szobája.
2009. júl. 30. 23:39
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Én nem laknék együtt anyóssal, de a saját anyukámmal sem, bármennyire is szeretem.

Inkább a szűkölködés és a beosztás, de csak ketten éljünk.

2009. júl. 30. 23:51
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Osztom az első véleményét,én sem laknék szívesen együtt egyik szülővel sem(szerencsére nem is lakunk,nem is tervezzük).

De nem vagyunk egyformák,el tudom képzelni,hogy van ahol jól kijön egymással a 2 generáció.

Biztosan van előnye is a dolognak nem csak anyagi,de ahhoz nagyon toleránsnak kell lennie mind annyiuknak,hogy lehessen így együtt élni.Persze ez főleg a szülőkön múlik,hogy a segítségükért cserébe mit várnak.Mert ha azt,hogy ezért irányíthassák a fiatalok életét,mindenbe bele avatkozhassanak,akkor én nagyon messzire menekülnék tőlük.

2009. júl. 30. 23:59
 3/19 A kérdező kommentje:

Annyira azért nem jönnek ki csak elvannak.De lehet náluk inkább a férfi nem akar elmenni anyucitól.

De azért fura hogyha valaki ki is jön , de nem vágyik saját konyhára?Mert főznie se kell se dolgozni, mert ott van pénz, és iskolája sincs csak 8 általános, és se takaritani se mosogatni , csak az ő szobájukat kell rendbe tenni.Ennyi ráértben meg is lehet bulondulni nem?

2009. júl. 31. 00:14
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

Én nem költöznék anyósékhoz...

Ez egy teljesen kiszolgáltatott helyzet, bármi a jövőben nem tetszik anyósnak (vagy apósnak) úgy kell táncolni, ahogy ők fütyülnek???... 8-o

Azért azt a 300ezret nem ajándékba kapják, hanem a fiúk munkabéreként adnak ennyit (ameddig kedvük van!).

1-2 évig muszájból kibírnám, de ezalatt azon lennék, hogy önálló lakást tudjunk szerezni magunknak és saját lábunkra tudjunk állni.

Én laktam együtt anyósomékkal 2 évig, míg építkeztünk, az ellenségemnek sem kívánom, képtelen voltam a kedvükre tenni, semmi nem volt jó nekik, bármit csináltam/nem csináltam! (Pedig nem ők tartottak el, pénzt sem kaptunk tőlük, pusztán ott laktunk, ezt is az ő ötletükre.)

Borzalmas úgy lakni valahol, ahol kiszolgáltatott helyzetben vagy, nekem abba is belekötöttek, mikor megyek a fürdőszobába, mikor mosok, mikor teregetek...

Mikor anyósomnak az volt a problémája, hogy az "ő zsinórjára" teregettem, erre kihúztam a kertben egy másik zsinórt, akkor meg azt találta ki, hogy ő tereget oda, azért szedte le a ruháinkat...

A szekrényünket naponta áttúrta és átrendezte!

Egyfolytában ment a csata, minden nap be akarta bizonyítani, hogy "ő az úr a házban, nekem itt kuss van"... :[

Hiába építettünk egy különálló emeleti lakást, akkor is mindenbe beleszólt, nem volt 1 perc nyugtom sem!!!

Végül 20 év után eljöttünk (otthagytuk üresen a saját erőből épített saját 100nm-es lakásunkat üresen), hogy nyugtunk lehessen! A férjemet is teljesen feőrölte a folyamatos perpatvar, hiszen ő szereti a szüleit is, engem is, ő csak őrlődött közöttünk. :[

NEM! NEM!!!

Én senkivel nem költöznék össze, még a saját anyámmal sem!

Köszönöm, nem kérnék az "ajándék" pénzekből sem, mert semmi nincs ingyen, előbb-utóbb mindenért benyújtják a számlát...

Amit a magam erejéből teremtek meg, azért nem kell másnak hálásnak lennem, magamnak köszönhetem, mellesleg értékesebb is a szememben, mert tudom, hogy azért valóban megdolgoztam! :D

2009. júl. 31. 00:42
 5/19 A kérdező kommentje:
ez igy igaz,de hidd el hogy a férfi alig dolgozik még is 10 millás kocsit kapott ajándékba. 3 gyerek van nekik és mindegyik 18 éves szülinapjára kapott 5 millát. ezt el sem hinném ha nem lenne itt a közelben és nem a nő mondta volna. de tényleg nagyon pénzesek. mindig látom a férfit anyucival menni nem minden nap dolgozik mégis 10 millás kocsija van
2009. júl. 31. 00:46
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Erre annyi a válaszom, hogy az önállóság megfizethetetlen.
2009. júl. 31. 00:55
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

Muszájból ideiglenesen megoldható, de hosszabb távon csak úgy, ha van külön háztartás. Nem utálat vagy ilyesmi, hanem anyósnak is jobb, ha maga ügyködhet a saját portáján, ahogy szokta, és mi is, attól még lehet szeretni egymást.

Egyik rokonomék többgenerációs házban élnek 3 szinten 3 önálló háztartás, így működik, önállóak is, de ha segítség kell, ott vannak egymásnak közel. Még a lányok szülei építették, míg az apjuk élt, de úgy, hogy meg is marad az önállóság is. Viszont a közüzemi díjakon így tudnak spórolni.

2009. júl. 31. 01:47
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha elvannak jól, akkor ez a megoldás a legkézenfekvőbb a pénzgyűjtésre és a kényelmes életre. Nem savanyú a szőlő?
2009. júl. 31. 01:51
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Ezelőtt 50-60 évvel örültek a fiatalok,ha a szülőknél lakhattak.Volt lakásuk,volt aki vigyázzon a gyerekekre.Lakáshoz nem lehetett jutni,és csak 3-5 hónap volt a szülési szabadság.Én is laktam anyósommal,és velem is laktak a gyerekeim.Nem ez az ideáli állapot,de ha mindkét fél hajlandó alkalmazkodni,sok előnye van az együttélésnek,nemcsak hátránya.Ahogy a különféle kommenteket olvasom,a mai fiatalok már 15-18 éves korban még a saját szüleikkel sem tudnak együttélni.Ha egy idősebb mond valamit,akkor az csak hárpia lehet.Ha a férj meglátogatja az anyját,akkor ő már az anyuci pici fiacskája.Peig talán csask azért ad tanácsot,mert tapasztaltabb,mint a fiatalok.És az okos ember elgondolkodik legalább,mielőtt dönt.Ha több lenne az egymás iránti tolerancia,akkor kevesebb házasság menne tönkre,és kevesebb vita lenne a szülőkkel.Talán arra is gondolhatnának a mai fiatalasszonyok,hogy ők is lesznek anyósok!Bármennyire állítják,hogy ők nem fognak beleszólni a gyerekük életébe,ebből nem lesz semmi.Már akkor kezdődnek köztük a konfliktusok,amikor kamaszodnak a gyerekek.Tehát több empátiát egymás iránt.És talán azt sem kellene elfelejteni,hogy az anyós nevelte fel a férjüket!
2009. júl. 31. 06:07
 10/19 anonim ***** válasza:
89%
Vannak olyanok, akik nagyon jól kijönnek. Ha az ismerősödék is ilyenek, akkor nem csodálom, hogy együtt laknak. Meglepő, hogy megtehetnék, hogy külön házba mennek, de nem teszik. Talán gyűjtenek, hogy teljesen hitel nélkül vegyenek egy házat? 200 nm-en bőven elférnek. Nézd kérdező, ilyennek örülni kell, nem leszólni, mert szép dolog mindkét részről, ha így tudnak élni. Sosem értettem, hogy ilyen apró dolgokban mit kell a másikat leszólni...csodálatos dolog, akinek jó anyósa/menye van és együtt tudnak élni. Nekem sincs gondom az anyósommal, laktam is nála, a férjem is élt édesanyáméknál, szerintem nagyon szerencsés, akinek ilyen jó családja van (meg persze ez mindenki alaptermészetén is múlik).
2009. júl. 31. 06:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!