Laknátok anyósotokkal, ha tud-nátok hogy anyagi gondotok soha többé nem lenne míg ott laktok, viszont saját konyhátok sem lenne ahol úgy rendezkednétek ahol akarnátok?
Én nem laknék együtt anyóssal, de a saját anyukámmal sem, bármennyire is szeretem.
Inkább a szűkölködés és a beosztás, de csak ketten éljünk.
Osztom az első véleményét,én sem laknék szívesen együtt egyik szülővel sem(szerencsére nem is lakunk,nem is tervezzük).
De nem vagyunk egyformák,el tudom képzelni,hogy van ahol jól kijön egymással a 2 generáció.
Biztosan van előnye is a dolognak nem csak anyagi,de ahhoz nagyon toleránsnak kell lennie mind annyiuknak,hogy lehessen így együtt élni.Persze ez főleg a szülőkön múlik,hogy a segítségükért cserébe mit várnak.Mert ha azt,hogy ezért irányíthassák a fiatalok életét,mindenbe bele avatkozhassanak,akkor én nagyon messzire menekülnék tőlük.
Annyira azért nem jönnek ki csak elvannak.De lehet náluk inkább a férfi nem akar elmenni anyucitól.
De azért fura hogyha valaki ki is jön , de nem vágyik saját konyhára?Mert főznie se kell se dolgozni, mert ott van pénz, és iskolája sincs csak 8 általános, és se takaritani se mosogatni , csak az ő szobájukat kell rendbe tenni.Ennyi ráértben meg is lehet bulondulni nem?
Én nem költöznék anyósékhoz...
Ez egy teljesen kiszolgáltatott helyzet, bármi a jövőben nem tetszik anyósnak (vagy apósnak) úgy kell táncolni, ahogy ők fütyülnek???... 8-o
Azért azt a 300ezret nem ajándékba kapják, hanem a fiúk munkabéreként adnak ennyit (ameddig kedvük van!).
1-2 évig muszájból kibírnám, de ezalatt azon lennék, hogy önálló lakást tudjunk szerezni magunknak és saját lábunkra tudjunk állni.
Én laktam együtt anyósomékkal 2 évig, míg építkeztünk, az ellenségemnek sem kívánom, képtelen voltam a kedvükre tenni, semmi nem volt jó nekik, bármit csináltam/nem csináltam! (Pedig nem ők tartottak el, pénzt sem kaptunk tőlük, pusztán ott laktunk, ezt is az ő ötletükre.)
Borzalmas úgy lakni valahol, ahol kiszolgáltatott helyzetben vagy, nekem abba is belekötöttek, mikor megyek a fürdőszobába, mikor mosok, mikor teregetek...
Mikor anyósomnak az volt a problémája, hogy az "ő zsinórjára" teregettem, erre kihúztam a kertben egy másik zsinórt, akkor meg azt találta ki, hogy ő tereget oda, azért szedte le a ruháinkat...
A szekrényünket naponta áttúrta és átrendezte!
Egyfolytában ment a csata, minden nap be akarta bizonyítani, hogy "ő az úr a házban, nekem itt kuss van"... :[
Hiába építettünk egy különálló emeleti lakást, akkor is mindenbe beleszólt, nem volt 1 perc nyugtom sem!!!
Végül 20 év után eljöttünk (otthagytuk üresen a saját erőből épített saját 100nm-es lakásunkat üresen), hogy nyugtunk lehessen! A férjemet is teljesen feőrölte a folyamatos perpatvar, hiszen ő szereti a szüleit is, engem is, ő csak őrlődött közöttünk. :[
NEM! NEM!!!
Én senkivel nem költöznék össze, még a saját anyámmal sem!
Köszönöm, nem kérnék az "ajándék" pénzekből sem, mert semmi nincs ingyen, előbb-utóbb mindenért benyújtják a számlát...
Amit a magam erejéből teremtek meg, azért nem kell másnak hálásnak lennem, magamnak köszönhetem, mellesleg értékesebb is a szememben, mert tudom, hogy azért valóban megdolgoztam! :D
Muszájból ideiglenesen megoldható, de hosszabb távon csak úgy, ha van külön háztartás. Nem utálat vagy ilyesmi, hanem anyósnak is jobb, ha maga ügyködhet a saját portáján, ahogy szokta, és mi is, attól még lehet szeretni egymást.
Egyik rokonomék többgenerációs házban élnek 3 szinten 3 önálló háztartás, így működik, önállóak is, de ha segítség kell, ott vannak egymásnak közel. Még a lányok szülei építették, míg az apjuk élt, de úgy, hogy meg is marad az önállóság is. Viszont a közüzemi díjakon így tudnak spórolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!