Vesztetek már össze csúfosan anyósotokkal? Mi történt utána?
Tudom sokan azt mondják, hogy a családi béke érdekében nyelni kell. De mégis, miért kellene? Persze, egy darabig tűr az ember, de aztán borul a bili, a végtelenségig nem lehet minden felett szemet húnyni.
Én ugyan ebben a helyzetben voltam mint Te, azzal a különbséggel, hogy anyós az unokájára se volt kíváncsi, csak a távolból osztotta az észt, 11 hónap alatt 3-szor eljött látogatóba, hogy elmondja mit csinálok rosszul (annyiszer látta az unokáját). Mi nem jártunk hozzá, hisz már terhesen "kidobott" a lakásból.
Még így is sikerült vitát szítania köztem és a férjem közt, mert ha én szóvá tettem a dolgokat én voltam a rossz. Nekem 11 hónap után fogyott el a türelmem és olvastam be anyósnak. Akkor közöltem, hogy az én lakásomba nem teheti be a lábát. Ami a legmeglepőbb volt, hogy az addig "tutyimutyi" férjem, ugyan a védelmemre nem kelt, de teljesen elfogadta a döntésem. Betartotta, hogy nem viszi a gyereket az anyjához ő sem. Elmondtam lent az utcán felőlem sétálhatnak együtt, de anyós erre nem volt hajlandó. Egy idő után a férjem is belátta, hogy milyen az anyja, hogy nem kíváncsi az unokájára és a fiára se, csak a szart keverte, és ő is megszakította a kapcsolatot vele.
A férjemet se hívta fel soha, egy képeslapot nem kapott volna akár szülinapra vagy karácsonyra.
Nálunk lassan 10 éve tök jól működik így a kapcsolat, hogy anyóst kiiktattuk :)
Akkor mi lenne, ha a férjed vinné a gyereket hozzá időnként (pl minden második hétvégén egy napot ott tölthetnének). Ha az unokát szereti tényleg nem szabad tiltani a találkozásokat.
Addig Te is tudsz pihenni, barátnőzni stb. Még jól is jöhet a szabadság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!