Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám rávenni a...

Hogyan tudnám rávenni a párom, hogy dolgozzon?

Figyelt kérdés

Állandóan arról álmodozik, hogy majd összeköltözünk, meg milyen jó lesz, ha együtt élünk, összeházasodunk, de semmit sem tesz azért, hogy ez a közeljövőben megtörténjen.

Én még egyetemista vagyok, nagy városban lakom albérletben, a szüleim segtenek anyagilag,mert olyan suliba járok,ami mellett szinte lehetetlen dolgozni. Mondtam már neki, hogy keressen ebben a városban munkát,s költözzünk össze.Nekem még van egy évem,aztán hajlandó vagyok bármilyen állást elvállalni annak érdekében, hogy önálló életet kezdhessek, de ő nem akar. 5 év alatt fejezte be a fősulit, 2 éve munkanélküli (igazából sosem dolgozott sehol), de egyik állásajánlat sem tetszik neki. Nem is töri magát azért, hogy valamit találjon. Nem hajlandó a ranglétra alsó fokáról indulni, mert úgy gondolja,hogy ha már diplomája van, akkor mindjárt igazgató lesz belőle.

Nagyon szeretem, de attól félek, hogy ha ilyen marad, útjaink elválnak. Mit tehetnék? Erről már beszéltem vele, de semmi változás nem történt.

2012. szept. 10. 21:03
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%

Lehet,hogy csak kifogás.De jól emlékszem rá, hogy amikor én fősulis voltam, akkor az én órarendembe sem fért bele egy diákmunka. Sokszor még egy ebéd sem!

Viszont arra is rájöttem, hogy jó lett volna a fősuli alatt dolgozni,mert azt gyakorlatként már elfogadták volna.

Viszont azért nem lógok a suliból, hogy dolgozzak.

Egyik pillanatól a másikra nem lesz közös lakás, hacsak nem segítik őket a szülők.

Hitelt csak akkor tudnak felvenni, ha legalább 1 éves munkaviszonnyal rendelkeznek, s mindkettőjüknek van keresete.

2012. szept. 10. 21:45
 12/29 A kérdező kommentje:

A sulimban az órarend olyan, hogy csak ebédre tudok hazaugrani. Este miután hazaérek már nincs kedvem dolgozni (mondjuk pincérkedni) a suli mellett két nyelvet tanulok, szall tényleg sok idő elmegy. Hétvégére pedig marad a tanulás.

5-ös válaszoló, jelenleg nem tudok többet tenni ,mint hogy keményen tanulok, azért hogy mire befejezem a sulit már állásajánlattal várjanak. Tehát, lesz rendes munkám, lesz rendes fizetésem, amiből már lehet lakásra gyűjteni.

#3 úgy látszik még nem igazán tudta eldönteni, hogy mihez ért vagy mit szeretne, vagyis azt tudja, hogy gazdag akar lenni, jól menő cégnél dolgozni, drága autót hajtani, csak nem hajlandó ezért tenni.

Nem is gondoltunk(tam) egyből lakást venni. Először csak albérletbe költözni, hogy meglássuk tudunk-e együtt élni. De egy minimális kereset azért ehhez is szükséges.

2012. szept. 10. 22:22
 13/29 anonim ***** válasza:
100%

Azért elég meredek, amit itt páran csinálnak, hogy párhuzamba állítanak egy már végzett, diplomás embert, akinek jó szakmája van, mégis már 2 éve csak lébecol, és húzza a száját az állásajánlatokra, egy olyan valakivel, aki még tanul, tehát legjobb esetben is, a saját maga kizsigerelésével és a tanulmányai háttérbe szorításával is legfeljebb aprópénzt tudna keresni. Nyilvánvalóan teljesen más a szitu. Hogy lehet egy munkakerülőt egy szintre hozni egy tanulóval?

Kérdező, te meg nyíltan mondd el neki, hogy olyan párt akarsz, aki aktívan tesz azért, hogy előrelépjen az életben, és ha nem változik meg, akkor el fognak válni az útjaitok.

2012. szept. 10. 22:38
 14/29 anonim ***** válasza:
Jobb ha hagyod ezt a link alakot!
2012. szept. 10. 23:16
 15/29 anonim ***** válasza:
21%
12 tantárgy mellett főállásban dolgozom :D szóval....
2012. szept. 10. 23:19
 16/29 anonim ***** válasza:
Zsarold meg szex megvonással
2012. szept. 11. 01:00
 17/29 anonim ***** válasza:
9%

"... jelenleg nem tudok többet tenni ,mint hogy keményen tanulok, azért hogy mire befejezem a sulit már állásajánlattal várjanak ..."

Te most tényleg ilyen naiv vagy? Nem garancia régen már az, ha summa cum laude diplomázol, ugye érted? Sehol sem fognak tárt karokkal várni, csak azért mert elvégeztél egy egyetemet, hiába záróvizsgázol jó jegyre, a munka nem jön magától. Gyakorlattal rendelkezőnek kb 30%-al nagyobb az esélye, ha te 20%-al indulsz.

Más a legrosszabb munkát is elvállalja, azért ennyire egó egyetemista ne legyél.

A pasid pedig nem fog megváltozni, ezt most borítékolhatod. Ha valakivel akarok valamit, akkor ha minden nap hullafáradtan esek haza, akkor is megteszek mindent. Neki büdös a munka, irodai.. oké, csak ő kevés ehhez.

Te sem teszel le túl sokat az asztalra. Lehet egyéni tanrendet kérni, és az mellett elmenni dolgozni, ahogy én csináltam, és még közben szültem is.

Ennyit a lehetetlenről.

Ezek a száraz tények, lehet lepontozni.

2012. szept. 11. 09:43
 18/29 anonim ***** válasza:
23%

De sok itt a hülye. Már megint jönnek ezek a zsuper történetek. Minek kérjen egyéni tanrendet, ha a szülei tudják támogatni? Persze majd itt a felettem lévő egyéni mellett dolgozott és zsült. Meddig tartott a suli, 20 évig? Hagjuk már. Majd gyerek mellett gyesen lesz pénzed sulira, mi? (Időben tuti nem végeztél.)

A másik: a kettes válaszló is hazudik. Semelyik diplomás nem pucol budit, nem rakodik, nem söpröget, nem mosogat. Szóval le kéne szállni a földre. Amelyik diák meg dolgozik, az nem tanul, csak lébecol.

2012. szept. 11. 11:38
 19/29 anonim ***** válasza:
26%

5év helyett 7évig jártam a Jogot. Ennyi. Munka mellett, mert nekem nem volt jó érzés, hogy a szüleim támogattak.

Szeretem ezt a magyar mentalitást, hogy főiskolát/egyetemet végeztem, egyből irodába megyek, vagy tárt karokkal várnak a végzés után. Szép álom. :)

2012. szept. 11. 12:10
 20/29 anonim ***** válasza:

Ja igen, te vagy itt a fő okos, diplomás akinek bejött az élet, és igen, egyébiránt marha sokan vállalnak el mindenféle munkát, mert kell a pénz!

Lehet időben végezni munka és gyerek mellett is. Jut eszembe, nem GYESen tengettem az életemet közben, hanem GYEDen, és ha félretettem, volt tandíjam. Másoddiplomásan. Mindent meg lehet oldani.

Attól hogy te kedves válaszoló, nem voltál ilyen helyzetben, arról nem tehetek, de örülj neki! :)

2012. szept. 11. 12:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!