Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha a családom...

Mit tegyek, ha a családom olyasmire akar rávenni, aminek én ellene vagyok, de ha nem teszem meg, akkor megutálnak?

Figyelt kérdés
Röviden annyi, hogy nagyszüleim hazugságra akarnak rávenni, olyasvalakiknek kellene hazudnom, akiket én nagyon szeretek, félig-meddig családtagok. Ugyanez a nagyim múltkor kijelentette, hogy utál, nagypapámtól meg folyamatosan kapom az osztást, hogy mekkora egy sz@r vagyok. Tehát nem világos a logika, szívességet kérnek tőlem, azok után, amit a fejemhez vágtak. Ezt a szívességet semmiképpen sem fogom megtenni, nemcsak azért mert nagyszüleimmel rosszban vagyok, de eleve olyan embereknek kéne hazudnom, akiknek sose lennék képes. Két tűz közé keveredtem, mert most vagy nagyiék fognak örökre kiutálni, vagy a saját lelkiismeretemmel nem fogok tudni együtt élni. Ti most mit tennétek, melyik utat választanátok? Tudom, hogy hazudni nem akarok, de nagyszüleim ezzel örökre meg fognak utálni. Ahogy persze anyám is, mivel az ő szüleiről van szó.
2012. szept. 2. 13:38
 1/8 yossarian44 válasza:
100%

Ha valamit ennyire nem akarsz megtenni, akkor ne tedd meg, mond meg nagyidnak, hogy ha ennyire utál, akkor nem kuncsorogjon szívességért nálad, a nagypapinak meg azt, hogy ha te ekkora sz.r vagy, akkor keressen egy kevésbé sz.r embert, az majd talán hazudik helyetted.

Ha anyádat nem zavarja, hogy a nagyszülők ilyen rothadék módon beszélnek veled, akkor meg szégyellje magát mélységesen, és egy percig se zavarjon, ha ő is elkezd rád haragudni.

Nem kell elviselned a hulladék viselkedést valakitől, csak azért, mert családtag.

2012. szept. 2. 13:43
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem akarod megtenni,amit kérnek,akkor mondd meg nekik,hogy oldják meg nélküled.Ha ezért haragudni fognak rád,akkor amúgy sem érdemlik meg,hogy a kedvükben járj.Ahogy írod,eddig sem volt jó a viszony.Most lesz egy kis vihar,aztán elcsitul.Ha megteszed,amit kérnek,akkor nem ez lesz az utolsó.Inkább ne menj bele az erkölcstelen játszmákba.
2012. szept. 2. 13:45
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Milyen elfogadás az olyan, ahol hazugsághoz kötik a szeretet mértékét ??

Csak azt tenném még, amit belülről is képes vagyok elfogadni, mert nem ők fogják cipelni a lelkiismeret furdalást, hanem én.

Oldják meg maguk !

2012. szept. 2. 13:53
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Téged aztán ne rángassanak bele semmibe, én is mindig a családon belüli függetlenségre szavaztam egy-egy vita során. Van, akinek van annyi esze, hogy a gyerek ne szívjon más baja miatt, van aki meg haragszik ezért. Nem feltétlenül örökre utálnának meg.
2012. szept. 2. 13:53
 5/8 anonim ***** válasza:

Mindig járj az egyenes úton,cselekedj lelkiismereted szerint!

Különben zsákutcában találod magad és még lesz is kire fogni!

Magyarán: ne tedd!

Majd ők is elszámolnak saját magukkal...

2012. szept. 2. 13:54
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

3 Ez a beszéd!

Kérdező,ne hazudj olyanoknak,akik fontosak neked.

2012. szept. 2. 13:57
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Mivel állításod szerint így is útálnak, végképp nincs okod arra, hogy hazudj.
2012. szept. 2. 14:02
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Akkor ezek szerint nem rossz az, ha nemet mondok a családnak. Mármint a lelkiismeretem azt előbb feldolgozza, mint azt, hogy hazudjak össze-vissza olyanoknak, akiket még szeretek is (és ők is viszont).
2012. szept. 2. 15:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!