Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy bizonyítsam be, hogy nem...

Hogy bizonyítsam be, hogy nem az enyém a gyerek?

Figyelt kérdés

A feleségem bejelentette, hogy terhes, de szinte biztos, hogy nem tőlem, mert már két éve rendszeresen megcsal. Folyamatban van a válás, már el is költözött a kis szerelméhez. A férfi jóval szerényebb körülmények közt él mint én (egy földönfutó senki), ezért okosan kitalálták, hogy mivel a törvény szerint enyém a gyerek, nem fognak hozzájárulni a dns-vizsgálathoz, így segíteni fogok nekik a gyerektartással. A pofátlanság csúcsa, hogy ezt könnyek között mndták nekem, biztosítva arról hogy mennyire sajnálják és hogy amint sikerül valahogy talpra állniuk mindent visszafizetnek. Még az ügyvédem sem mondott jó híreket az üggyel kapcsolatban, de én nagyon nem akarok más kölykére költeni.

Ötletek?

2012. szept. 9. 13:23
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
100%

"Apasági vizsgálat jogi eljárásokban.

Az eredmény bármilyen jogi eljárásban történő felhasználásának feltétele, hogy a mintavétel megfelelően ellenőrzött és dokumentált körülmények között történjék, azaz a mintákat adó személyek azonossága igazolható legyen. Ezt úgynevezett jegyzőkönyvezett mintavétellel szokták biztosítani.

Polgári peres ügyekben az igazságügyi laboratóriumok feladata a vitatott apasági ügyek tisztázása, vagyis a perben szereplő férfi apaságának bizonyítása vagy kizárása. Az esetek egy részében az úgynevezett klasszikus módszerekkel (vércsoport, HLA) az apaságot sem kizárni, sem egyértelműen bizonyítani nem lehet. A nemzetközi szakértői gyakorlatban a klasszikus genetikai vizsgálatok helyett ma már kizárólag csak DNS-vizsgálatot végeznek, ez jellemző mostmár Magyarországon is."

Tehát ha a bíró megítéli a gyermektartást,de te megkérdőjelezed az apaságot,akkor elrendelik a DNS vizsgálatot,ami mindkét félre nézve kötelező,de persze csak a gyermek születése után lehetséges.Szerintem az ügyvéded csak jól le akar pénzzel húzni,hogy minél tovább tartson az ügy.

2012. szept. 9. 13:41
 12/52 anonim ***** válasza:
100%
nem tagadhatják meg a dns vizsgálatot, nem kell a beleegyezésük, elég ha neked kétségeid vannak. a párocska nagyon el van tévedve, ha azt hiszik, nem tudod megcsináltatni a tesztet. sőt, ha bebizonyosodik hogy igazad volt, akkor még a teszt árát is őnekik kell kifizetni, ezt azért elmesélhetnéd nekik is, nehogy tévhitbe ringassák magukat
2012. szept. 9. 13:46
 13/52 A kérdező kommentje:

Huh, köszönöm!

Ezek szerint az ügyvédemet is ki kell rúgnom... Olyasmit mondott, hogy az anya aláírása mindenképp kell.

2012. szept. 9. 13:53
 14/52 anonim ***** válasza:
84%
DNS tesztet kell csináltatni.
2012. szept. 9. 13:53
 15/52 anonim ***** válasza:
100%

Úgy van ahogy leírták előttem. Rúgd ki az ügyvédet. Olcsóbb most egy apasági teszt, mint az, hogy más kölkét neveled, aki még örökölni is fog utánad egyszer.

különben is ha kiderül, hogy nem a te gyereked, az asszonkára ráverik a vizsgálat költségét, szóval ha tényleg semmi közöd a kicsihez, akkor te ebből nem jössz ki rosszul.

2012. szept. 9. 13:56
 16/52 anonim ***** válasza:
84%

"Kinek a beleegyezése szükséges az apasági vizsgálathoz?

A jogi szabályozás értelmében a következő beleegyezések szükségesek:

Felnőtt esetében a felnőtt beleegyezése szükséges.

18 év alatti személy esetében a szülő vagy gyám beleegyezése szükséges.

A kérés esetén elküldött DNS-mintavevő készletben a minta kisérőlapja egyben beleegyező nyilatkozat is. Ezt egyszerűen alá kell írni minimálisan annak a személynek, aki a vizsgálat kivitelezését kezdeményezte (megrendelő). A DDC Laboratórium csak és kizárólag a megrendelt vizsgálat céljaira fogja használni a DNS-mintát. Az eredményeket soha senki más nem láthatja, kivéve, ha a bíróság ettől eltérően rendelkezik."

Na most az én értelmezésem szerint ez 1 szülőt jelent. Mivel rád lesz írva a gyerek, így a te aláírásod tökéletesen megteszi.

2012. szept. 9. 14:03
 17/52 anonim ***** válasza:
100%
ez így van, kell az ő beleegyezése is, de ezt nem tagadhatja meg egy bírósági per esetén.. amennyibben megtagadja akkor a bíróság automata neked ad igazat
2012. szept. 9. 14:04
 18/52 A kérdező kommentje:

Ha mégis enyém a gyerek, akkor mennyire jövök ki rosszul egy ilyen perből?

Szerintem van esély erre is.

2012. szept. 9. 14:10
 19/52 anonim ***** válasza:
76%

A gyerektartáson felül költesz kb. 30 000 Ft-ot.

Viszont a feleséged állításod szerint tudja ki az apa.

2012. szept. 9. 14:11
 20/52 anonim ***** válasza:
100%
Ha mégis tiéd, az összes költséget rád terhelik. De még mindig olcsóbb, mint fizetni egy életen át más valaki gyereke után. Nem fog csodálkozni senki, hogy elvárod a bizonyítást, még a bíró sem. Mindenképp kérd.
2012. szept. 9. 14:16
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!