Most miért ilyen anya? Igaza van? Vagy ti megengednétek a lányotoknak ezt?
#58 - többszörösen nincs igazad szerintem.
Egyfelől egyetlen gyereket sem ismertem, aki magától jött volna a "majd ha 18 leszek szöveggel", ez inkább az "amíg az ÉÁN kenyeremet eszed..." kezdetű szülői aljaskodásra szokott elhangzani.
Másfelől meg de, a szülő viszont a 18. életéve betöltése után is köteles eltartani amíg az iskolai tanulmányait folytatja nappalin.
A harmadik, hogy a saját bejelentett lakcíméről nem tilthatsz ki senkit, mert visszajöhet rendőrrel akár, és akkor a kitiltó jár rosszul.
Kedves válaszolók!
Eddig még senki nem képzelte bele magát az anya helyébe. Ő hajnali kettőig nem feküdt le otthon. Aggódott és várt türelmetlenül.
Elengedte a lányát, mert ő nagyon el akart menni és remélte, hogy minden jól alakul. De közben otthon tűkön ült és várta, hogy végre érte mehessen és megbizonyosodhasson arról, hogy tényleg jól van.
Ha egész éjszakára elengedi, akkor szerencsétlen anya reggelig nem aludt volna...
Az elengedés egy folyamat. Ez az első lépcsőfok. Mindenki megszenvedi. A hisztis tini és az aggódó anya is.
Jól tette az anya, amit tett!
Mit is vett el pontosan? Nem értem.
Te hány éves vagy? Eddig hány buliban jártál?
Egy adott élményt, ami a többieket ezentúl összeköti, a lánya meg kimaradt belőle.
48/F
Fogalmam sincs, de szüleim efféle "féltő gondoskodását" én is megszenvedtem anno, pláne, mint csecsemőként örökbefogadott gyerek...
64.
hadd válaszoljak erre én is. 36/N vagyok, rengeteg buliban jártam, fiatalon minden egyes hétvégén, pedig akkor még mobil sem volt, ami, valljuk be, hatalmas könnyebbség a mai szülőknek. rendes ember lett belőlem, egyetemet végeztem, jól kereső szakmám van, kiegyensúlyozott magánéletem. nem zülöttem el. már tizenévesen is képes voltam megválogatni a barátaim, én magam is tudtam, h kivel mernék éjjel 3-kor együtt bulizni és kivel nem. és nem voltam csodagyerek, erre a tinik nagyrésze még ma is képes. azon a bulin legkésőbb 5-kor mindenki kidőlt, kb. szóval az anyuka azon a plusz 2-3 órán variált, amivel csak annyit ért el, h a dolog legbulisabb, legkalandosabb részét, a hálózsákban ottalvást kiiktatta a lánya életőből. igen, történhetett volna vmi rossz dolog, de az hajnali 2 előtt is megtörténhet. nincs időhöz kötve és nem lehet 100 százalékosan kivédeni. kétlem, h a kérdezőnek csak idősebb barátai volnának, és az ott lévő haverokat csak ezért engedték volna a szüleik. nyilván a saját korosztálya volt, mégis pincebulizhattak, hempereghettek hálózsákban. az ő szüleik mind felelőtlenek voltak? vagy csak belátták, h ha egy gyereket mindentől óvnak, akkor magától az élettől is óvják, ami egyébként felnőttkorban ugyanúgy visszaüt (hozzáteszem, itt azért nem ennyire súlyos a helyzet a kérdező szülei részéről)...
Úristen mennyi válasz érkezett. Mindet köszönöm!:) Megoszlanak a válaszok. Barátaim közül én vagyok a 3. legidősebb a 8-ból. Osztálytársak vagyunk mind. Úgy vagyok vele, hogy ez most kimaradt, már beletörődtem, de talán legközelebb elengednek, ha meg nem, megint szomorkodni fogok. Majd egyszer biztos, megengedik.
Na meg azért annyira nem vagyok éretlen, hogy ne tudjam eldönteni, hogy mit szabad és mit nem szabad csinálni. Szóval rossz dolog nem történne velem és nem csinálnék bajt. Ezt a szüleim jól is tudják. Lehet, hogy sokan nem így gondolják, mert rengeteget hülyéskedek, de az egyáltalán nincs összefüggésben az érettségemmel, inkább a humorérzékemmel(legalább is én így gondolom). Tisztában vagyok azzal is, hogy a döntéseimnek következményei lesznek. Valahol megértem anyát is, hogy aggódik, mert hát az anyák mindig túlaggódnak mindent, lehet én is olyan leszek, de ebben a buliban semmi aggódni való nem lett volna. Profin meg volt szervezve, minden jó volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!