Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most miért ilyen anya? Igaza...

Most miért ilyen anya? Igaza van? Vagy ti megengednétek a lányotoknak ezt?

Figyelt kérdés
17 éves lány vagyok. Múlt héten barátnőm a borospincéjükhöz szervezett nekünk barátainak egy bulit, ahol ott is lehetett aludni, de kellett vinni az alváshoz matracot meg hálózsákot. Anyának mondtam, hogy ilyen buli lesz és nem engedett ott aludni, hanem 2-kor jöttek értem. Akárhányszor megkérdezem, hogy miért nem enged, azt mondja, hogy "Mert nem és kész". Aztán tök normálisan megkérdezem, hogy miért nem, mert ez a nem és kész nem válasz, akkor fölkapja a vizet és nem ad elfogadható választ. Egyébként semmi bajom nem lenne, a pince ajtaja zárható, senki nem jönne be, a baráti társaságunkban vannak fiúk is, ők vigyáznának ránk és nem olyanok, akik rámásznak a másikra. Ti elengednétek a lányotokat? Vagy anya miért nem akar elengedni ilyen buliba? Túlságosan félt már megint a semmitől?

2012. szept. 5. 12:26
1 2 3 4 5 6 7
 31/67 anonim ***** válasza:
81%

Dehát elengedtek!!!

Csak érted mentek 2-kor. Miről maradtál le, ami hajnali 2 óra után történt??????????????

2012. szept. 5. 13:14
 32/67 anonim ***** válasza:
56%

Pl.: Anya, elfogadom a döntésed, de szeretném, ha megindokolnád, hogy a jövőben tudjam, mi az, amitől tartasz, vagy ami miatt aggódsz, és ehhez tudjam tartani magam. Magyarázat hiányában viszont erre képtelen vagyok. Kérlek, mondd el az aggályaidat, beszéljük meg.

(Egy szülőnek egyébként ezt magától is tudni kellene, ugyanis pszichológiai tény, hogy egy kamasz kevésbé tartja be azokat a szabályokat, amelyeknek nem érti az okát. Egyszerűen az agy figyelmen kívül hagyja, és "csakazértis" megszegi, ha nincs magyarázat.)

2012. szept. 5. 13:16
 33/67 anonim ***** válasza:
71%
Mondd meg,hogy a fiúknak nem csak éjjel 2 után áll fel,hanem este 10kor is,szóval adjon normális magyarázatot.
2012. szept. 5. 13:22
 34/67 A kérdező kommentje:
Buli közepén kellett hazajönnöm. 11 óra után kezdtük a bulit, mert előtte koncert volt és azon voltunk. Sokat meséltek a buliról, miután hazajöttem, nagyon bánom, hogy nem engedtek el. Most leültem anyával beszélni és azt mondta, hogy félt. Kérdem én: MITŐL? Semmi oka nem lenne a félelemre és ezt tudja jól. Állítólag az egészségemet félti. Teljesen kiborít, hogy ilyen. Most is sírok, hogy megfosztott egy jó fiatalkori eseménytől. Nagyon tanácstalan vagyok, hogy mit tudnék tenni.
2012. szept. 5. 13:25
 35/67 anonim ***** válasza:
20%
nevelés kérdése h mi történik egy pincében piás fiúkkal???? jézusom.. és mi az h mindenki magából indul ki? én egy anyuka vagyok nem egy hülye kamasz... és gondolom neked nincs lánoyd-sem-mert nem írnál ilyen butaságokat. nevelhetsz te egy lányt szűz máriának is,ha hirtelen ott találja magát egy veszélyessé válható helyzetben
2012. szept. 5. 13:29
 36/67 anonim ***** válasza:

sokat nem tudsz tenni!Anyukát megindokolta félt!!

Tudod én 16 éves koromba elköltöztem anyukámtól,mert szerelmes lettem egy tőlem 8 évvel idősebb "fiúba"anyukám semmit nem szólt hozzá,nem igazán érdekelte.Persze suliba jártam ,lett szakmám.De 18 évesen úgy éreztem ,hogy nekem a kapcsolat semmit nem add a sráccal így szépen külön mentünk....Haza költöztem.Azt ,hogy miért hagytam el a barátomat a mai napig nem tudom.Pedig ez már rég volt.Jelenleg 2 kisgyerekem van és 27 éves vagyok.Csak azért írtam le ,hogy jobb hogy aggódik érted anyud mint hogy nem is érdekli!!!

2012. szept. 5. 13:30
 37/67 anonim ***** válasza:

Nagyon tanácstalan vagy és sírsz.

Igazán próbálok visszaemlékezni a saját 17 éves énemre. De csak nem találom az összhangot veled...

Amúgy mit csinálsz most? Nincs már órád?

2012. szept. 5. 13:30
 38/67 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! Várom a továbbiakat is.:)
2012. szept. 5. 13:32
 39/67 A kérdező kommentje:

Én örülök, hogy foglalkoznak velem, azzal nincs bajom. De azért ennyire nem kéne féltenie. Az ott alvó barátaim is épségben hazaértek reggel csomó új és jó élménnyel.

Ma nem tudtam iskolába menni, mert orvoshoz kellett mennem és már fél1-kor nem volt értelme elvinni-e anyának iskolába, mert mire odaértünk volna, csak egy órám lett volna.

2012. szept. 5. 13:39
 40/67 anonim ***** válasza:
90%

Mert sok rémséget hallani, és az anyukák aggódóak.:>

Én voltam 17 évesen több "ott alvós buliban is".

Nem ittam alkoholt, nem cigiztem, nem szexeltem.

Barátnőm mindhármat csinálta és neki sem lett semmi baja,

normális felnőtt nő lett belőle.

Ja persze, a lányokat el kell zárni 18 éves korukig valami sötétszobába-jó pár ember gondolkodik így, sajnos.

Nah lehet lepontozni.:PP

2012. szept. 5. 13:40
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!