Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most miért ilyen anya? Igaza...

Most miért ilyen anya? Igaza van? Vagy ti megengednétek a lányotoknak ezt?

Figyelt kérdés
17 éves lány vagyok. Múlt héten barátnőm a borospincéjükhöz szervezett nekünk barátainak egy bulit, ahol ott is lehetett aludni, de kellett vinni az alváshoz matracot meg hálózsákot. Anyának mondtam, hogy ilyen buli lesz és nem engedett ott aludni, hanem 2-kor jöttek értem. Akárhányszor megkérdezem, hogy miért nem enged, azt mondja, hogy "Mert nem és kész". Aztán tök normálisan megkérdezem, hogy miért nem, mert ez a nem és kész nem válasz, akkor fölkapja a vizet és nem ad elfogadható választ. Egyébként semmi bajom nem lenne, a pince ajtaja zárható, senki nem jönne be, a baráti társaságunkban vannak fiúk is, ők vigyáznának ránk és nem olyanok, akik rámásznak a másikra. Ti elengednétek a lányotokat? Vagy anya miért nem akar elengedni ilyen buliba? Túlságosan félt már megint a semmitől?

2012. szept. 5. 12:26
1 2 3 4 5 6 7
 21/67 anonim ***** válasza:
61%

Az egy dolog, hogy nem engedett ott aludni, az viszont, hogy nem hajlandó megindokolni a döntését, kevésbé szerencsés.

Meg az sem mindegy, hogy személy szerint téged nem talál valamiért megbízhatónak, vagy túl mereven köti magát bizonyos korhatárokhoz.

Ha lenne egy 17 éves lányom, attól függően engedném el, hogy ő maga milyen, következetes, érett, megbízható-e. Akárhogy is döntenék, normális magyarázattal szolgálnék neki. Már csak azért is, hogy tudja, mihez tartsa magát, ha szeretne elérni, hogy felnőttszámba vegyem. Enélkül nem korrekt a dolog, csak büntetném vele, ráadásul azt se tudná, hogy miért.

2012. szept. 5. 12:48
 22/67 anonim ***** válasza:
80%
bocs, rossz helyre ment a 20-as.
2012. szept. 5. 12:49
 23/67 A kérdező kommentje:
Anya tud a szexes dolgaimról is. Ő vitt nőgyógyászhoz. És ő is természetesnek tartja ezt. És egyszerűen nem tudom ezt a dolgot megérteni. Mert tényleg a barátaim normálisak, ismerik őket, tudják, hogy nem csinálnék semmi rosszat, a fiúk vigyáznának ránk lányokra. 1 hónappal ezelőtt is volt egy buli ott a pincénél, akkor is a buli közepén hoztak haza. Most nem értem, hogy mitől jobb itthon aludni, a benzin is drága. Reggel simán haza tudtam volna jönni akár busszal is.
2012. szept. 5. 12:55
 24/67 anonim ***** válasza:
62%

Az is lehet, hogy ez nála valami berögződés.

Az én anyám is ilyen volt mint az anyudé (kivéve hogy még 20 évesen is r*banc voltam mert lett egy barátom :D), és bizony észreveszem sokszor magamon hogy elő-előjönnek gyereknevelési kérdéseknél ezek a módszerek.

A párommal beszélgettünk mikortól engednénk a lányunknak hogy barátja legyen, és elsőre az ugrott be hogy 18éves koráig ne.

Aztán belegondoltam hogy mégis miért is ne.

Rájöttem hogy még befolyásolnak a tanult minták.

Nehéz megszabadulni tőlük :)

Próbálj meg értelmesen elbeszélgetni erről anyukáddal.

Ne azzal gyere hogy miért nem enged el, hanem mondd el hogy mit gondolsz a dologról.

2012. szept. 5. 12:56
 25/67 anonim ***** válasza:
60%

Szüleim egyébként szerintem nagyon jól csinálták: sokszor engedték, hogy átjöjjenek a barátaink, bulit is szervezhettünk, néha akár úgy is, hogy ők is otthon voltak, és ez is jó volt, mert kedvesek voltak, fiatalosak, senki soha nem bánta/érezte cikinek, hogy részt vettek az efféle összejövetelekben. Így legalább megismerhették a barátainkat, haverjainkat, nem féltettek tőlük feleslegesen.

Azóta már felnőttünk, de most is mondogatják, hogy szervezzünk már valami kerti partit náluk, ahová meghívhatjuk a barátainkat.

2012. szept. 5. 12:56
 26/67 anonim ***** válasza:
60%
anyukád valószínűleg mindenféle lehetőséget elképzelt és inkább nem engedett el. az, hogy mégcsak arra sem méltatott, h elmondja neked, miért teszi, hiba volt. egyébként simán lehet borospincében tölteni egy éjszakát, semmi egészségkárosodás nem ér tőle (a pince több helységből ááll, nyilván az előtérben aludtak, nem a nemespenésszel borított falú, borospince részben, a hordók között. rendben van, h a szülő felelősséget vállal a gyerekér és óvja a bajtól. de ugyanakkor megon tőle egy nagyon fontos dolgot, amit úgy hívnak, h "élmény". a szülő feladata különbséget tenni a veszélyforrás és az élményforrás között, de ezt nem jó úgy csinálni, h az egyszerűség kedvéért mindent tiltunk. én 36 éves vagyok, felnőtt, felelősségteljes ember. a legjobb barátnőmmel 14 éves korunk óta vagyunk barátok. a mai napig tartjuk a kapcsolatot és már most egy csomószor visszaidézzük, h milyen klassz dolgokat csináltunk gimiben meg pár évvel azutánig. pedig még nem is vagyunk öregek, de már családunk van és az éjszaka nem a bulizásról szól. ez egy olyan dolog, ami ha kimarad, később nem lehet bepótolni (más egy ilyet megélni 32 évesen,mint 17 évesen). minket elengedtek. már nem akarnánk pincében aludni, de akkor szuper volt!
2012. szept. 5. 12:57
 27/67 A kérdező kommentje:
Egyébként általában ha nem engednek el valahova, megértem, hogy miért nem, de ezt nem.
2012. szept. 5. 12:57
 28/67 anonim ***** válasza:
42%
Én nem engednélek el.
2012. szept. 5. 13:03
 29/67 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogy mit tehetnék ez ügy érdekében. Már most tervezgetjük a legközelebbi ilyen bulit, ami nem mostanában lesz. Akkor fogadjunk, hogy a hideggel fog jönni. Ez még elfogadható érv is lenne. De most még jó idő is volt. Ha szülő lennék ennyi idősen már elengedném a lányomat.
2012. szept. 5. 13:03
 30/67 anonim ***** válasza:
53%
Nem vagy már kisgyerek, természetesen elengednélek.
2012. szept. 5. 13:06
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!