Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most miért ilyen anya? Igaza...

Most miért ilyen anya? Igaza van? Vagy ti megengednétek a lányotoknak ezt?

Figyelt kérdés
17 éves lány vagyok. Múlt héten barátnőm a borospincéjükhöz szervezett nekünk barátainak egy bulit, ahol ott is lehetett aludni, de kellett vinni az alváshoz matracot meg hálózsákot. Anyának mondtam, hogy ilyen buli lesz és nem engedett ott aludni, hanem 2-kor jöttek értem. Akárhányszor megkérdezem, hogy miért nem enged, azt mondja, hogy "Mert nem és kész". Aztán tök normálisan megkérdezem, hogy miért nem, mert ez a nem és kész nem válasz, akkor fölkapja a vizet és nem ad elfogadható választ. Egyébként semmi bajom nem lenne, a pince ajtaja zárható, senki nem jönne be, a baráti társaságunkban vannak fiúk is, ők vigyáznának ránk és nem olyanok, akik rámásznak a másikra. Ti elengednétek a lányotokat? Vagy anya miért nem akar elengedni ilyen buliba? Túlságosan félt már megint a semmitől?

2012. szept. 5. 12:26
1 2 3 4 5 6 7
 51/67 anonim ***** válasza:
45. gázok akkor képződnek, nagyon egyszerűen fogalmazva, amikor a mustból erjedés során bor lesz. de idén még szüret sem volt, a tavalyi vagy annál öregebb borok pedig már mindenen túl vannak, nyugodtan alszanak a hordókban. azonkívül a pincében alvás sosem azt jelenti, h az emberek befekszenek a hordók közé. egyrészt mindig van min még egy helyiség, ahol a bort előkészítik, préselik, feldolgozzák (és ami még nem is olyan hideg, mint maga a borspince), másrészt egy borosgazda senkit sem enged a hordók között dajdajozni. ezt hidd el nekem. a srácok vagy az előkészítőben voltak, vagy a pince felső szintjén, az emeleten. ma már gyakori, h a padlásteret megmagasítják és ott különféle tereket alakítanak ki. nem hiszem el, h nincs itt egy vidéki sem, aki látott már közelről is borospincét, nem csak hallott róla
2012. szept. 5. 16:03
 52/67 anonim ***** válasza:
a szőkőt készítik elő, préselik, stb., nem a bort* :)
2012. szept. 5. 16:12
 53/67 anonim ***** válasza:
Na ya, nincs okunk feltételezni, hogy a barátnő szülei vagy nagyszülei (akiké a borospince) ne lennének épeszűek. Épeszű gazda meg senkit nem enged a borospincéjébe, amikor ott forr a must, sőt ő maga is csak a szükséges munkafolyamatok idejére megy olyankor be a pincébe, a megfelelő óvintézkedések mellett...
2012. szept. 5. 16:25
 54/67 anonim ***** válasza:

Jól van, legyen igazatok, nem tudtam, pontosan mikor és hogy termelődnek a gázok, azért nem ütöm be googleba, hogy okoskodjak, mintha magam is tudnám.

Mindenesetre nem engedném ettől függetlenül sem.

2012. szept. 5. 17:16
 55/67 anonim ***** válasza:

Kedves előző, hát nézd, borvidékről származom, a nagyapám pincemester volt, és hát a családban mi is szoktunk csinálni párszáz literecskét évente, már csak hagyományból is:)

És én természetesen ettől függetlenül is simán elengedném.

2012. szept. 5. 17:21
 56/67 anonim ***** válasza:

Pont azért nem engednek mert nem érted mért nem a válasz

majd ha pár év múlva érzelmileg jobban felnősz akkor jár ott alvos bulikba.

2012. szept. 5. 19:33
 57/67 anonim ***** válasza:
Utolsó, csak szólnék, hogy a Kérdező 1 (egy) év múlva nagykorú lesz...
2012. szept. 5. 20:06
 58/67 anonim ***** válasza:
8%

igen, mert az a varázslatos 18. születésnap olyan mágikus pillanat, hogy az ember addig gyerekes és felelőtlen, onnantól meg hirtelen bölcsebb, mint gandalf... ne gyertek már ezzel a 18-cal, azért onnantól nagykorú valaki, mert valahol meg kellett húzni a határt. attól még lehet éretlen.

én ettől függetlenül elengedtem volna, de ha jönne ezzel az "elmúltam 18, oda megyek, ahova akarok" szöveggel, akkor figyelmeztetném, hogy már nem vagyok köteles eltartani, szóval gondolja meg, akar-e olyan időpontban hazajönni, amikor nincs kedvem beengedni.

2012. szept. 6. 05:00
 59/67 anonim ***** válasza:
Ha te utcára tennéd a gyerekedet, csak mert az elment hajnalig bulizni... No komment.
2012. szept. 6. 08:45
 60/67 anonim ***** válasza:
58. tehát bulizáskor nem maradhat ki, mert gyerek még és nem tud magára vigyázni. de ha szerinted túl későn jön haza a buliból és emiatt kizárod a házból, az rendben van. hiszen az tök más, ha azért lebzsel egyedül az utcán éjszaka/hajnalban, mert nem engedik be otthon és nincs hova mennie, mint ha azért, mert barátokkal bulizik és jól érzi magát. aha. jó szülő...
2012. szept. 6. 08:51
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!