Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti ilyen esetben mit reagáltat...

Ti ilyen esetben mit reagáltatok volna?

Figyelt kérdés

2 hónapja költöztünk össze a barátommal, albérletben élünk, 70 kmre a szülőktől. Az anyja 2 naponta hívja telefonon, de kb. semmiről nem beszélnek csak, hogy milyen meleg van, esett-e az eső, mennyi felhő van az égen...

Most legutóbb amikor telefonált, mondta a páromnak, hogy vegyünk már neki egy doboz vitamint, nem is akármilyet hanem olyat amit ő mond és küldjük el postán. Ez mind rendben van, csak abba miért nem gondol bele, hogy mi jelenleg egy fizetésből élünk (havi 100-120 e ftból)? Ebből ki kell gazdálkodnunk az 50 ezres albérletet, a rezsit, a kaját, és az üzemanyagot, de még vegyünk neki vitamint és küldjük is el postán...

Esküszöm a hajam égnek állt. Ő egyszer nem kérdezte meg, hogy nekünk szükségünk van-e valamire, van-e mit ennünk, de az se jutott eszébe, hogy segítse a költözésünket bármivel. Kérni nem kérünk semmit, ha fel is ajánlott volna valamit, akkor se fogadtuk volna el, csak mégis a gesztus, hogy ő is akar valamivel segíteni nekünk és nem mindig csak követel a fiától dolgokat.

Én vagyok a gonosz vele szembe és rosszul ítélem meg a helyzetet? Nektek erről mi a véleményetek?

2012. aug. 31. 07:10
1 2 3 4 5 6
 51/59 anonim ***** válasza:
75%
Egyébként mire jó ez a pontozgatás? De most komolyan?
2012. aug. 31. 10:56
 52/59 anonim ***** válasza:
72%
egyesek itt élik ki a rejtett agresszivitásukat. :D
2012. aug. 31. 11:09
 53/59 anonim ***** válasza:
69%

Öhöm. Hát, mit a gond azzal, hogy 2 naponta beszélnek telefonon? Semmi, hiába csak arról beszélnek, hogy meleg van és esett-e az eső. De tudod, anya-fia. De ez lehetne anya-lánya is akár. Én is beszélek minden nap anyukámmal és apukámmal, valamint a férjem is minden nap az anyósommal. Ebben semmi sincs, de ha ilyen féltékeny vagy, akkor előbb-utóbb elüldözöd a párodat.

A vitaminnal kapcsolatban. Rendszeresen kér tőletek anyagi segítséget? Ha igen, akkor beszélni kell vele, hogy ti is egyik napról a másikra éltek, nem tudtok venni neki. Ha csak most az egyszer kért, hát akkor vegyétek meg a vitamint és küldjétek el neki és felejtsétek el.

2012. aug. 31. 11:50
 54/59 anonim ***** válasza:
87%
Nem olvastam végig az összes kommentet, csak az elejét. Látszik, hogy nagy az Isten állatkertje... Sokak szerint ez a normális, hogy vitamint postázni a mamának, mikor szívja a cigit meg nyakalja a sört...Szerintem nagyon nem normális, sőt a kedves mama gondolkodása sem. Tőlem az anyám nem kérne ilyet, ha tudja, hogy egy fizetésből élünk és alig futja az ételre. Nem kell leszólni a kérdezőt, hogy mit szól bele, mikor a párja dolgozik csak. Nem hiszem, hogy önszántából van otthon háztartásbeliként. Az meg végképp durva, hogy valaki beszólt, hogy internetre bezze futja. Az ilyet ütném bottal kb. Mindegy. Lényeg, hogy a mama nem magatehetlen, van jövedelme, amiből futja sörre és cigire, akkor szorítson ki vitaminra is, ha már arra nem szorított, hogy valamivel segítse a fiatalok összeköltözését. Kérdező! Örülj, hogy csak kétnaponta beszélnek és csak telefonon! Az én anyósom naponta skypol a férjemmel kés este, pedig számtalanszor kértem, hogy ne este telefonáljon, mert akkor van időnk egymásra, mikor letettem a gyereket. Sz.rik rá magasról. Emellett esküvőnkre egy fillért sem adott, unoka keresztelőjére hozott egy fürdőlepedőt, és lenyúlta a férjem és sógorom örökségét. Nekem ehhez kell jópofát vágnom! Úgyhogy örülj neki, hogy nálatok egyelőre csak ez a probléma. Az látszik, hogy anyós neked sem a szived csücske, de ezzel nincs is semmi baj. Én totál megértelek.
2012. aug. 31. 12:13
 55/59 A kérdező kommentje:

Nekem addig nem volt semmiféle problémám vele amíg nem mentünk el a szülinapjára. A párom mondta, hogy ajándékot ne vigyünk neki, elég ha sütök sütit, az olcsóbban kijön.

Megsütöttem, elvittük neki, annyit nem mondott, hogy köszönöm. Amikor nem voltam bent a lakásban, kérdezte a páromtól, hogy miért nem vittünk a szülinapjára ajándékot? Mondta az anyjának, hogy hoztunk ajándékot, sütöttem süteményt. Erre a válasza az volt, hogy régen mindig vett neki valamit, és már kezd átnevelődni általam.

Amikor régen vett neki pl szobanövényt az nem volt jó, mert tüskés volt, ha valami mást vett, annak se tudott örülni.

Nekem ekkor változott meg a véleményem róla, és azóta nem tudok úgy ránézni mint régebben.

Számomra kicsit bántó, hogy neki a sütemény nem felelt meg ajándékként, pedig a fél délelőttöm arra ment el, hogy megsüssem mégse tudta értékelni. Neki igazi, vásárolt ajándék kellett volna. Utána meg vitamint szeretne...

Na mindegy, ez van.

2012. aug. 31. 12:24
 56/59 anonim ***** válasza:
54-es vagyok! Akkor legközelebb vigyél neki egy bonbont pluszban a szülinapjára meg egy szál virágot, ennyi még biztos belefér a költségvetésbe és nem éri szó a ház elejét. A tiéd is olyan anyós, akit jobb, ha kerül az ember... Én soha senkinek nem szólnék, hogy miért nem hozo ajándékot a szülinapomra az biztos, pláne nem a fiamnak.
2012. aug. 31. 12:28
 57/59 A kérdező kommentje:
Biztos ezek a dolgok váltották ki belőlem azt, hogy ennyire megharagudtam rá, de igazán megérthetné, hogy nincs pénz se ajándékra, se vitaminra, se semmi egyébre. Felesleges kérnie is, mert a párom se jókedvéből mond nemet és neki is rosszul esik, hogy nem állunk jól anyagilag.
2012. aug. 31. 12:29
 58/59 anonim ***** válasza:
54%
A kérdezőnek tényleg igaza van, egyszerűen nem hiszem el hogy ezt ennyi ember nem látja. Aki bagózik annak még koszorút se vinnék a sírjára nem hogy vitamint adjak neki amikor magát teszi tönkre. És mint kiderül ők jobban el vannak eresztve anyagilag, igazán nem kell hogy ezután még a gyerekét és annak feleségét húzza le, akik ha nem is nyomorognak de tényleg szerényen élnek. Az internet pedig ma már közműnek számít mint a villany meg a gáz, ráadásul aki tudja használni a netet az a ráköltött pénz töbszörösét tudja nyerni rajta.
2012. aug. 31. 15:43
 59/59 anonim ***** válasza:
47%

58. Kedveském király hozzáállásod van. Ha közeli rokonod bagózna, nem vinnél még koszorút sem a sírjára? Ezt nevezem!

Mindamellett valóban igaza van a vitaminos kérdésben a kérdezőnek, de hogy pl. a telefonálással mi a baja, el nem tudom képzelni. Arról nem írtál a későbbiekben kérdező, azzal mi a gond?

2012. aug. 31. 16:27
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!