Bolti affér - jogosan szóltak be a nénik? Szerintetek bunkó voltam? Mit kellett volna mondanom? Ti hogyan reagáltatok volna egy ilyen esetben?
3 éves lesz a lányom szeptemberben.
Még péntek délután történt ez az eset a boltban, azóta sokat gondolkoztam, hogy vajon mit is kellett volna reagálnom. Légyszíves írjátok meg a véleményeteket:
Szóval mentünk a polcok között, egyszercsak a szokásos csengő hangján kijelentette, hogy KUJVA ! Tök nyugisan pakoltam tovább a kosárba, megint mondta, még hangosabban. Persze a közelben bóklászó nénik mind felkapták a fejüket. Én meg továbbra is nyugisan, csevegő hangnemben megkérdeztem tőle:
- Tudod, hogy mit jelent?
- Nem. De biztos josszat, mejt a Dodó nagyon méjges volt amikoj ezt kiabálta.
- Azt elhiszem. Nem éppen kedves dolgot jelent. Válasz szalvétát a bölcsibe.
kis szünet után:
- Mit jelent az, hogy k*jva?
- K*rva az a néni, akinek pénzt adnak a bácsik hogy megölelje és megszeretgesse őket.
- Aha. A nyuszisat vegyük meg (mármint szalvétát). És zsepi is kell, anya.
- Igazad van, köszi hogy szóltál.
- És mit jelent az, hogy b*zi?
- B*zi az a fiú, aki fiúba szerelmes.
(itt már hörögtek a nénik polc végénél, de egy figyelmeztető pillantást vetettem rájuk és végül nem szólaltak meg)
- Az is josszat jelent?
- Tudod, hogy általában úgy van, hogy a lány szerelmes a fiúba, vagy a fiú lányba. De van úgy, hogy egy fiú fiúba lesz szerelmes, és ezt sokan nem szeretik, butaságnak tartják és elítélik. Rudit szeretnél, vagy valami mást?
- Judit!!! Kockásat mint a nyuszi füle! Szerinted is rossz?
- Engem nem zavar. De én nem szeretek ilyeneket mondani, mert illetlenség.
- Mint hangosan kakát kiabálni a játszótéjen?
- Igen. Gyere, menjünk a kasszához.
Na itt a nénik nem bírták tovább türtőztetni magukat, és olyanokat vágtak a fejemhez, hogy ihaj. Többek között hogy megrontom a lelkét stb... :-)
Én meg két szidalom között mikor levegőt vettek nyugisan csak annyit mondtam, hogy nem rémlik, hogy kikértem volna a véleményüket. Na erre csak tátogtak, mi meg gyorsan eljöttünk.
az elamardt, hogy nem rontottad meg a lelkét, és jól elmagyaráztad neki a dolgokat, ŐSZINTE VOLTÁL és ez a lényeg. szeretem ha valaki nyílt, egyenes. miért is kellene össze-vissza hazudozni a gyerekenek? 3 évesen már nem buták (nem mintha előbb buták lennének)
én is elmagyaráztam már ugyanezt a nagyobbik fiunknak, ő is 3 éves :)
2 kisfiú anyuja (19 hónapos és 3 éves)
elamardt=lemaradt
első voltam (és második is)
:)
Csak épp az maradt le, hogy mit mondtak a nénik.
Nem hiszem, hogy sok rosszat, te se mondtál semmi rosszat, teljesen jó feleletek, mondjuk én hozzátettem volna, hogy ilyen szavakat nem használunk, és az oviban is csak a butagyerekek beszélnek így, de a magyarázatok teljesen jók voltak. A nénik lehet, hogy nem is úgy gondolták ahogy te értetted.
22.03-nak:
Nyilván nem tőlünk hallotta, hanem a bölcsistársától!
És ha már megkérdezte, muszáj voltam válaszolni, nem? Manapság annyi mindennel szembesülnek a gyerekek, szerintem nem árt, ha tudják, mi micsoda. Én úgy gondolom, hogy nagyjából sikerült a korának megfelelően válaszolnom, és ez többet ér, mintha az ö kis fantáziájában alakul mi valami homályos definíció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!