Ti ilyen esetben mit reagáltatok volna?
2 hónapja költöztünk össze a barátommal, albérletben élünk, 70 kmre a szülőktől. Az anyja 2 naponta hívja telefonon, de kb. semmiről nem beszélnek csak, hogy milyen meleg van, esett-e az eső, mennyi felhő van az égen...
Most legutóbb amikor telefonált, mondta a páromnak, hogy vegyünk már neki egy doboz vitamint, nem is akármilyet hanem olyat amit ő mond és küldjük el postán. Ez mind rendben van, csak abba miért nem gondol bele, hogy mi jelenleg egy fizetésből élünk (havi 100-120 e ftból)? Ebből ki kell gazdálkodnunk az 50 ezres albérletet, a rezsit, a kaját, és az üzemanyagot, de még vegyünk neki vitamint és küldjük is el postán...
Esküszöm a hajam égnek állt. Ő egyszer nem kérdezte meg, hogy nekünk szükségünk van-e valamire, van-e mit ennünk, de az se jutott eszébe, hogy segítse a költözésünket bármivel. Kérni nem kérünk semmit, ha fel is ajánlott volna valamit, akkor se fogadtuk volna el, csak mégis a gesztus, hogy ő is akar valamivel segíteni nekünk és nem mindig csak követel a fiától dolgokat.
Én vagyok a gonosz vele szembe és rosszul ítélem meg a helyzetet? Nektek erről mi a véleményetek?
2. válaszoló vagyok
Engem is bosszantanak anyós és após egyes megnyilvánulásai. Ilyenkor mindig arra gondolok, hogy ha anyu vagy apu kérte volna vagy tette volna ugyanazt, akkor mit reagálnék. (Még akkor is, ha tudom, hogy soha nem tennének olyat.) Ilyenkor mindig arra jutok én is, hogy gonosz vagyok, hisz saját szüleimért én is megtennék mindent. Tiszta sor, hogy a párom is így van vele.
Lehet, hogy az anyósodnak sincs szüksége igazán a vitaminra, csupán odafigyelésre vágyik. Arra, hogy valaki foglalkozzon vele.
A fiatal összeköltözőknek össze kell csiszolódniuk.
Ahhoz, hogy új értékrend alakuljon ki, idő kell.
Súrlódások nélkül nem is hiszem menne.
Ez egy tipikus példa, hogy újra kell gondolnia a párodnak a dolgokat.
Én amondó vagyok, hogy neked van igazad, és a párodnak és anyjának is újra kell gondolnia azt, ami eddig természetes volt mindkettőjüknek, hiszen a viszonyok változtak.
Jobban tenné a párod, ha inkább felétek fordítana minden pénzt, különösen akkor, ha szülei csak kényelmességből, megszokásból várnak el valamit. Ezeket le lehet nyugodtan metszeni.
Legyél türelmes vele.
Üljetek le, beszéljétek át. Érveket ütköztessetek.
A megélhetés fontosabb, mint az anyjának a vitamin, ezt pl. velem simán meg tudnád beszélni, de ahogy olvasod a kommenteket, többségükkel nem. Ki tudja milyen hátterű emberek ők is?!
Remélem a párod normálisabb, hisz azért költöztél vele össze, mert látsz benne valamit.
Tehát érvet érvhez és ehhez kapcsolódik a legfontosabb tanácsom. Sokat komminikáljatok, mert meggyőződésem, sok kapcsolat attól megy tönkre, hogy elfojtott, ki nem beszélt gondolatok vannak és egyszer csak robban. Tudatosan fordítsatok időt mindennek a kibeszélésére, mert rosszabb, ha megtelik az ember és kitör belőle.
Ez is lehetséges. Viszont én úgy gondolom, hogy ha valakinek annyira fontos az egészsége, hogy vitaminokat szedjen, akkor mellette nem dohányzik meg "iszik".
Nálunk jelenleg az a 3000-4000 forint is nagy kiesésnek számít, hiszen ennyi pénzből egy hétre megfőzök. Ha valaki ezt nem tudja megérteni, az örüljön neki, mert ezek szerint akkor sose kellett azon gondolkodnia, hogy lesz-e étel az asztalon vagy nem. De itt úgy látszik mindenki csak a vitamint helyezte előtérbe.
Nem a vitamin a lényeg. Hanem hogy összekötöztök a pároddal és te onnantól megmondod neki, hogy márpedig nem költhet arra, ami a saját anyjának fontos.
De úgy látom, leginkább azt várod hogy valaki igazat adjon neked.
Egyébként ha a párod sem akar adni, akkor mi a baj?
Akkor mégegyszer megismétlem:
A kérdező kommentje:
Egy szóval se mondtam neki, hogy ne vegyen. Ő mondta nekem, hogy nem fog venni, mert amikor még otthon lakott és vett neki akkor is a párom "ette" meg az összeset.
Nem várom el, hogy bárki igazat adjon. Csak egyszerűen számomra érthetetlen, hogy miért fontosabb egy doboz vitamin, mint az, hogy nekünk legyen mit ennünk. :)
nyomorogtok, de internetre, számítógépre és áramra futja? :)
ejjha...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!