Ti ilyen esetben mit reagáltatok volna?
2 hónapja költöztünk össze a barátommal, albérletben élünk, 70 kmre a szülőktől. Az anyja 2 naponta hívja telefonon, de kb. semmiről nem beszélnek csak, hogy milyen meleg van, esett-e az eső, mennyi felhő van az égen...
Most legutóbb amikor telefonált, mondta a páromnak, hogy vegyünk már neki egy doboz vitamint, nem is akármilyet hanem olyat amit ő mond és küldjük el postán. Ez mind rendben van, csak abba miért nem gondol bele, hogy mi jelenleg egy fizetésből élünk (havi 100-120 e ftból)? Ebből ki kell gazdálkodnunk az 50 ezres albérletet, a rezsit, a kaját, és az üzemanyagot, de még vegyünk neki vitamint és küldjük is el postán...
Esküszöm a hajam égnek állt. Ő egyszer nem kérdezte meg, hogy nekünk szükségünk van-e valamire, van-e mit ennünk, de az se jutott eszébe, hogy segítse a költözésünket bármivel. Kérni nem kérünk semmit, ha fel is ajánlott volna valamit, akkor se fogadtuk volna el, csak mégis a gesztus, hogy ő is akar valamivel segíteni nekünk és nem mindig csak követel a fiától dolgokat.
Én vagyok a gonosz vele szembe és rosszul ítélem meg a helyzetet? Nektek erről mi a véleményetek?
Mi is 1 fizetésből élünk,én is kapok egy kis támogatást,de az megy a kajapénzhez.Sose mondanám a páromnak,hogy ne vegyen ezt azt a saját fizetéséből,de ilyen helyzetben azt hiszem nem "támogatnám".Ha nekik több pénzük van,akkor meg is tudják venni,pláne hogy patika is van ott.
Nálunk anyós állandóan hoz,küld valamit,hústól kezdve mindent,anyum is rengeteg mindent ad nekünk/nekem-nincs jóba a párommal-de ők semmit nem akarnak tőlünk elfogadni.
sokan gyűlölködnek itt, hogy jajj milyen a kérdező. könyörgöm, ha az anyóséknak több pénzük van, akkor miért is várja el hogy a fia fizetgessen neki akármit is?
ők most összekötötték az életüket, közösen osztják be a pénzt, még ha a férfi keresi is meg azt.
vagy nálatok, hogy van ez? ha ti véletlen munka nélkül maradtok, akkor nektek kuss van és a kereső fél dönt mindenről, vagy mi?
nem a vitaminról van szó, hanem arról, hogy normális ember, ha tudja, hogy a gyerekeinek nincs, akkor nem kéreget semmit, hanem inkább segiteni próbál.
báris engem valahogy igy neveltek.
apám mindig is mondja, hogy a szülőnek nem szabad semmit sem ELVÁRNIA a gyerekeitől, mivel azt ők majd egyszer a saját gyereküknek adják tovább.
ha megvan egy normális egyensúly, akkor mindenki tudni fogja,ELVÁRÁSOK NÉLKÜL, szülő is, gyerek is, hogy mikor, mivel kell a másiknak segiteni.
Azért itt sokan kicsit átestetek a ló túloldalára.
Azért ne fizessem be pl. a villanyt, hogy neki legyen vitaminja?! Ezt ugye nem gondoljátok komolyan?!
Igen, autóval jár el az állomásra, mert gyalog innen 1 órára van. Szóval ne használja a kocsit se, hanem inkább keljen fel fél 4-kor, hogy gyalog odaérjen a vonathoz, de legalább a vitamin meglegyen.
Ezekhez komolyan nem tudok mit fűzni. Ráadásul az internetet és a laptopot se lehet felhozni érvként mert nem az anyós fizeti. Viszont mi nem is kérünk tőle semmit amire esetleg ki kéne fizetni több ezer forintot. Szóval ezt az összefüggést nem értem a cigi, a sör, az internet, és a laptop között.
A lényeg az, hogy itt mindenki inkább lemondana valamiről, pl inkább nem fizetne számlát, lemondaná a netet, gyalogolna 1 órát az állomásig csakhogy meglegyen az a vitamin. Hát ez jóóó! :) Remélem csak vicceltek velem.
42. Válaszoló
Én is teljes mértékben így gondoltam egészen idáig..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!