Ti ilyen esetben mit reagáltatok volna?
2 hónapja költöztünk össze a barátommal, albérletben élünk, 70 kmre a szülőktől. Az anyja 2 naponta hívja telefonon, de kb. semmiről nem beszélnek csak, hogy milyen meleg van, esett-e az eső, mennyi felhő van az égen...
Most legutóbb amikor telefonált, mondta a páromnak, hogy vegyünk már neki egy doboz vitamint, nem is akármilyet hanem olyat amit ő mond és küldjük el postán. Ez mind rendben van, csak abba miért nem gondol bele, hogy mi jelenleg egy fizetésből élünk (havi 100-120 e ftból)? Ebből ki kell gazdálkodnunk az 50 ezres albérletet, a rezsit, a kaját, és az üzemanyagot, de még vegyünk neki vitamint és küldjük is el postán...
Esküszöm a hajam égnek állt. Ő egyszer nem kérdezte meg, hogy nekünk szükségünk van-e valamire, van-e mit ennünk, de az se jutott eszébe, hogy segítse a költözésünket bármivel. Kérni nem kérünk semmit, ha fel is ajánlott volna valamit, akkor se fogadtuk volna el, csak mégis a gesztus, hogy ő is akar valamivel segíteni nekünk és nem mindig csak követel a fiától dolgokat.
Én vagyok a gonosz vele szembe és rosszul ítélem meg a helyzetet? Nektek erről mi a véleményetek?
Én nem véleményezem a Te esetedet, csak leírom az enyémet, hátha segít.
Nálunk anyós jó fej, csak szeret szívességeket kérni. Csak ezt csináljuk meg neki, csak azt hozzuk el, csak ide jöjjünk el + adjunk szállást a barátainak ha jönnek hozzá látogatóba. De ezeket a férjem már az elejétől, következetesen visszautasította és rendrerakta a helyzetet. (előtte tényleg volt olyan, hogy elutaztunk és addig ő odaadta a lakást valami ismerősének akinek kellett szállás) Azóta normalizálódott a helyzet, persze van amit megteszünk, segítünk, de semmi túlzott dolog.
De az egész a férjem határozott fellépésén múlt!
Volt egy alkalom, hogy pár hónapig nekem sem volt munkám. És küldte a leveleket páromnak, hogy ide menjek be, meg ezt csináljam, meg azt csináljam. És akkor telt be a pohár, mikor azt írta, hogy úgy, ha otthon ülök nem lesz munkám. Na, itt elegem lett, és szóltam kedvesemnek, hogy állítsa le. Persze ez működik 1 hónapig, és újrakezdi, legyen szó bármiről. Nagyon gáz!
Szóval van ilyen is...szerintem ez már elég durva dolog.
Nem is az, hogy ne vegyetek neki vitamint.. De ha anyóséknál is van gyógyszertár, meg pénzük is van, akkor miért kell 70kmről kipostáztatnia?
Én ugyan a szüleimmel lakom, de mióta a húgom a barátjával él, az egész család elfogadta, hogy ők külön "család", ők osztják be a pénzüket és az idejüket.
Szóval én is inkább veled értek egyet.
#34 - pl. mert ott épp nem lehet kapni? Én is hajszolok egy vény nélküli vitamin-cuccot hónapok óta (Gerovit), a gyár éppen nem gyártja, a nagyker tehát épp nem szállítja, ki kell fogni azt a patikát, ahol még maradt... van ilyen...
#35 - dehogynem, szerintem mindenki került ilyen helyzetbe. Csak a többség nem egy doboz nyomorult vitaminon kezdene el görcsölni... akkkor már inkább nem fizetem be valamelyik számlámat... és pláne, itt a felsorolásban még "üzemanyag" is szerepelt...
Ennek a kérdésnek meg az adja a külön pikantériáját, hogy más keresmi meg a pénzt, és más akarja beosztani... ha jól veszem ki. El nem tudnám képzelni, hogy ha valami okból csak a zasszony keresne, én beleszóljak, hogy vesz-e a saját keresetéből anyósnak egy doboz vitamint.
Én azt vettem észre, hogy neked nem a vitaminnal van problémád, hanem azzal, hogy túl sok mindenről gondolod úgy, hogy az úgy van jól, ahogy te hiszed. Túl sok az elvárásod mások felé. Pl. elvárod, hogy felajánljanak segítséget, hogy aztán ne fogadhasd el. Ez mi?
Aztán azt sem értem mitől nagyobb luxus a cigi meg a sör, mint a laptop meg az internet? Semmi baj azzal, hogy nektek ez van és nem telik mellé vitaminajándékra, csak akkor miért ne lehetne másnak meg a cigi meg a sör az, amire még telik? Egyiket sem támogatom (mármint sem a cigit, sem az alkoholt), viszont nem várhatod el, ha neked is van olyan, ami nem "víz és étel".
Összességében pedig végképp nem értem a problémád, hiszen mint írtad, a párod sem vette meg a vitamint, így végülis egy szimpla kérésen vagy kiakadva, ami nem lett teljesítve. Most ha én azt kérem tőled, hogy küldj nekem egy 15ezer Ft-os vitamint, akkor kiakadsz?? Szerintem nem. De miért nem? Ugyanúgy kértem, ugyanúgy nem kapom meg. Ugyanúgy le kellene sz*rnod.
*viszont nem várhatod el, ha neked is van olyan
viszont nem várhatod el, hogy lemondjon róla, ha neked is van olyan
(kimaradt a közepe)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!