Ti ilyen esetben mit reagáltatok volna?
2 hónapja költöztünk össze a barátommal, albérletben élünk, 70 kmre a szülőktől. Az anyja 2 naponta hívja telefonon, de kb. semmiről nem beszélnek csak, hogy milyen meleg van, esett-e az eső, mennyi felhő van az égen...
Most legutóbb amikor telefonált, mondta a páromnak, hogy vegyünk már neki egy doboz vitamint, nem is akármilyet hanem olyat amit ő mond és küldjük el postán. Ez mind rendben van, csak abba miért nem gondol bele, hogy mi jelenleg egy fizetésből élünk (havi 100-120 e ftból)? Ebből ki kell gazdálkodnunk az 50 ezres albérletet, a rezsit, a kaját, és az üzemanyagot, de még vegyünk neki vitamint és küldjük is el postán...
Esküszöm a hajam égnek állt. Ő egyszer nem kérdezte meg, hogy nekünk szükségünk van-e valamire, van-e mit ennünk, de az se jutott eszébe, hogy segítse a költözésünket bármivel. Kérni nem kérünk semmit, ha fel is ajánlott volna valamit, akkor se fogadtuk volna el, csak mégis a gesztus, hogy ő is akar valamivel segíteni nekünk és nem mindig csak követel a fiától dolgokat.
Én vagyok a gonosz vele szembe és rosszul ítélem meg a helyzetet? Nektek erről mi a véleményetek?
1 doboz vitaminról van szó,nem egy láda aranyról....
Feladod postán,elküldöd,nem fogsz tőle anyagi csődbe menni.
De ok,legyen igazad,mászkáljon anyós pajtás 70km-t egy doboz vitaminért ha már a fia meg a menye nem képesek megvenni.
?
Ott is van gyógyszertár ahol ő lakik. Nem, nem a vitaminról van szó, hanem arról, hogy ő is dolgozik, a férje is dolgozik, és a velük még együtt élő 2 "gyerek" is dolgozik. De mi vegyünk neki ezt meg azt, amikor egy fizetésből élünk és úgy kell kisakkozni mindent, hogy hó végére maradjon pénz kajára.
Elfogadom a véleményedet, hiszen pont azért tettem fel a kérdést, hogy megtudjam ki, hogy látja a helyzetet. :)
Az én anyukám nem kér ha tudja, hogy nincs miből adni...
Meg véleményem szerint ha annyira fontos lenne az a vitamin, akkor a napi 2 doboz cigit le lehetne csökkenteni 1 dobozra, és elég hamar összejönne az ára.
Akkor ezek szerint én voltam gonosz.
Csak tudjátok, azért kicsit rosszul esik, hogy neki van pénze napi x doboz cigire, meg x doboz sörre, nálunk meg jelenleg luxusnak számít a 130 forintos üdítő, de azért mi vegyünk meg neki dolgokat. Gondolhatjátok, hogy ha lenne miből akkor adnánk szívesen, de nincs, mert egyszerűen elhelyezkedni se tudok hiába próbálkozok mindenhol.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!