Miért alakul ki a férfiaknál gyerekkorukban az a sztereotípia, hogy a nők a rendes pasikat szeretik?
Ezt sulykolják a gyerekekbe? Csak itt a gyik-en tengernyi olyan kérdés van, hogy "a párom/férjem bántalmaz/sérteget/beszólogat/megcsalt stb. hogyan javíthatnám meg, vagy hogy mellette maradjak-e?"
legutóbbi kérdésnél is amit olvastam "én mindent megtettem kettőnk boldogságáért, de ő ebben nem volt partner" írta a nő, és együtt volt a pasival 1,5 évig.
És a valós életből is tudom, hogy a rosszfiúknak mindig van párjuk (Csak akkor nincs mikor ők sem akarják). Ellenben számos jófiút ismerek, akiknek komoly gondot okoz a párkeresés.
Itt nem az a kérdés, hogy a lányoknak miért a rosszfiúk jönnek be, mert az tény. Hanem az a kérdés, hogy a férfiak egy része miért hiszi azt gyerekként, és kora-felnőttként, hogy a nők nem ilyenek?
Én például nagyon kiábrándultam belőlük, a kivételek természetesen már rég foglaltak...
Elhiszem, hogy rendes vagy, de hidd el, nem attól jó ember valaki, hogy nem iszik bulikban, és nem dohányzik.
Nekem volt egy tipikus "jófiú" barátom, LÁTSZÓLAG!!!
Nem ivott, nem bagózott, nem züllött, sportolt, egyetemre járt, ápolt volt, meg minden...
És olyan pocsék természetű, szekálós, kiállhatatlan emberrel még sose találkoztam.
Gyötrelem volt vele élni, állandóan morgott meg piszkálódott, semmi nem volt jó neki.
És volt egy másik barátom is, aki ivott bulikban, rendszeresen dohányzott, előttem sem volt angyal, mert azt du.gta meg, aki az útjába került, nagy "kan" volt ismét LÁTSZÓLAG, de emberileg egy tündér!
Jó volt vele lenni, nyugodt voltam mellette, kedves volt, toleráns, nem piszkálódott, ÉLNI lehetett vele.
Az már más kérdés, hogy nem maradtunk együtt, de jó volt vele.
Úgyhogy ez a jófiú, aki rendes, toleráns, és türelmes, nem az, aki "káros szenvedélyektől mentes".
Én csak ezt akartam kifejezni.
Ha gyötrelem volt vele élni, miért éltél vele? Ez a 21. század, nem hiszem hogy Közép Európában kényszerítettek volna.
"Jó volt vele lenni, nyugodt voltam mellette, kedves volt, toleráns, nem piszkálódott, ÉLNI lehetett vele."
Én nem tudok olyan kapcsolatot elképzelni, amiről tudom hogy csak x ideig fog tartani.
Lehet hogy vaskalapos vagyok? vagy nem tudom hogy hívják ezt.
Miért éltem vele????
Hát azért, mert amikor összejöttünk akkor még nem ezt az arcát mutatta egyrészt, másrészt bíztam benne, hogy összecsiszolódunk.
Nem így lett, de azért az ember mire meghoz egy döntést, hogy nem jó együtt, elég sokat gyötrődik, nem gondolod?
Persze, hogy gyötrelmes egy olyan férfival élni, akinek próbálsz megfelelni, úgy mentél bele a kapcsolatba, hogy szereted, aztán kimutatja az igazi énjét, és morog, mint a bolhás kutya.
Amúgy meg nem tudhatod, hogy egy kapcsolat meddig tart.
Lehet, hogy a lány hagy majd el, te hiába gondolod komolyan, vagy bármi lehet...
Ja, hogy vaskalapos vagy-e?
Nem hiszem, egy kicsit biztos, persze, de az is lehet, hogy csak nagyon fiatal.
Hány éves vagy amúgy?
25 vagyok. És tudom milyen gyötrelmes dolog meghozni egy ilyen döntést. Bár én még senkivel sem éltem együtt...
Igen, egy kapcsolat két emberen múlik. De ha látom hogy a lány a jelennek él, a buliknak és a pörgésnek, nyilván nem alapozom rá az életemet, mert tudom hogy nem vagyok olyan különleges ember, hogy miattam változtasson az életfelfogásán.
Én csak szeretném megtalálni a páromat. Akit végre szerethetek, akivel kedveskedhetek, akit megvédhetek mindentől, akivel tervezhetem a jövőmet.
Értem!
Én is 25 vagyok, kicsit fiatalabbnak hittelek.
Figyelj, Te egy rendes srác vagy, aki szeretne szeretni egy nőt, és szeretne szeretve lenni.
Ez tök jó, és az is, hogy nem a bulira alapoznád az életedet.
Semmi baj nincs veled, csak annyi, hogy kategóriákba teszed magad, és másokat is "jó fiú" "rossz fiú", nincs ilyen, mindenkinek vannak hibái.
Ne "kategorizáld" magad, az vagy, aki vagy, és az legyél, aki vagy, rendes srác vagy, meg fogod találni "álmaid nőjét".
Köszönöm szépen! Igaz, ezt nem szokták észrevenni a lányok. De ezt betudom annak, hogy a korban hozzám illő lányok még éretlenek.
Bár a kijelentő mód kicsit erős, hiszen csak egy valami biztos.
te is sztereotipizálsz.
nem minden nőnek kell a tipikus rosszfiú. én pl soha életemben nem voltam együtt olyan férfival, aki megalázott, bántott volna, akár lelkileg, akár fizikálisan. az első rossz jelnél leléptem, mert tudtam, h az emberek nem változnak. legalábbis ilyen személyiségjegyekben nem.
azokkal a jófiúkkal sztem az a baj, h nem elég tökösek. mert lehet valaki nem ivó, nem dohányzó, sportoló, ha unalmas, műveletlen, önbizalomhiányos, teszetosza.
az én párom külső szemlélőknek jófiúnak tűnik, mert nem iszákos, csak néha pöppent el egy bagót, és tiszteli a nőket, köztük engem a legjobban :) sok barátnőm még unalmasnak is gondolja, de azt tuti látják rajtunk, h nagyon boldogok vagyunk együtt, és szeretjük egymást. és ami a legjobb, h emellett művelt, jó humorú, izgalmas személyiség, akivel szórakoztató minden együtt töltött perc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!