Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért alakul ki a férfiaknál...

Miért alakul ki a férfiaknál gyerekkorukban az a sztereotípia, hogy a nők a rendes pasikat szeretik?

Figyelt kérdés

Ezt sulykolják a gyerekekbe? Csak itt a gyik-en tengernyi olyan kérdés van, hogy "a párom/férjem bántalmaz/sérteget/beszólogat/megcsalt stb. hogyan javíthatnám meg, vagy hogy mellette maradjak-e?"

legutóbbi kérdésnél is amit olvastam "én mindent megtettem kettőnk boldogságáért, de ő ebben nem volt partner" írta a nő, és együtt volt a pasival 1,5 évig.

És a valós életből is tudom, hogy a rosszfiúknak mindig van párjuk (Csak akkor nincs mikor ők sem akarják). Ellenben számos jófiút ismerek, akiknek komoly gondot okoz a párkeresés.

Itt nem az a kérdés, hogy a lányoknak miért a rosszfiúk jönnek be, mert az tény. Hanem az a kérdés, hogy a férfiak egy része miért hiszi azt gyerekként, és kora-felnőttként, hogy a nők nem ilyenek?

Én például nagyon kiábrándultam belőlük, a kivételek természetesen már rég foglaltak...

2012. aug. 23. 06:26
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
Szerintem azért alakul ki a férfiaknál gyerekkorukban az a sztereotípia, hogy a nők a rendes pasikat szeretik, mert tudják, hogy a legtöbb kislány Waltd Disney-s meséket néz, ahol a tipikus Happy End a szőke herceg fehér lovon, aki elhozza a boldogságot és ez életük célja. Valamint még az anyuci is ezt tukmálja rá szerecsétlen gyerekre: ,,öltözködj rendesen, légy udvarias" stb, ami jó dolog, csak nem mindenkinek kéynelmes.
2012. aug. 23. 09:44
 12/33 anonim ***** válasza:
100%

A nők a normális férfiakat szeretik.

Mint minden épeszű ember.

Mégis ki szereti a megalázó, durva, bunkó bánásmódot?

Senki, csak az, aki mazochista, vagy valami lelki baja van.

Én meg azt nem értem, hogy miért alakult ki az a vélekedés, hogy a nők a "rosszfiúkra" buknak?

Nem a rosszfiúkra buknak, hanem azokra a férfiakra, akik határozottak, és van saját világuk, elképzelésük, saját életük.

Ez vonzó, a durvaság nem!

A magukat "jófiúnak" tartók meg sokszor olyan töketlen, élhetetlen alakok, hogy persze, hogy nem vonzódnak hozzájuk a nők.

2012. aug. 23. 10:16
 13/33 anonim ***** válasza:

Amit a kérdező leírt a 10-es hozzászólásban, az valóban vonzó opció női szemmel (mármint a "jófiú").

Szerintem a "rosszfiúk" kamaszkorban nyeregben vannak. Egyrészt akkor még tapasztalatlanok a lányok, a népszerűség nagy vonzerő és jellemzően az ilyen fiúknak jó dumájuk van.

Később, némi tapasztalattal a háta mögött az értelmesebb típusú nő már hosszútávra tervez és tisztában van vele, hogy bár egy-két napig rém izgalmas egy rosszfiú, egy hét után már a haját tépné tőle.

Tehát nyári kalandnak (szigorúan rövidtávra) még szóba jöhet felnőtteknél a rosszfiú (ahogy a rosszlány a férfiaknál), de hosszabb távra eleve kiszóródnak.

Férfi szemszögből pont erről szól - nagyon finomkodva - a "szőkével hálok, de barnával házasodom" szólás.

2012. aug. 23. 10:53
 14/33 anonim ***** válasza:

Rengeteg idióta általánosítás van. Sőt minden általánosítás idióta. Nyilván nem kell azt mondani, hogy "a nők a rendes/bunkó pasikat szeretik", "a nők hisztisek", "a férfiak hadirokkantak lesznek egy ujjelvágástól", a "férfiak csak az agyatlan cicababákra buknak", mert egyik sem igaz, mert minden nő más és minden férfi más.

Baromira nem tény, hogy a rosszfiúk jönnek be a nőknek. Csak a média nyilván azt mutatja, arról lehet hallani többet.... nyilván a gyk-ra nem fog felírni kérdéseket meg válaszolgatni ilyen kérdésekre olyan nő, akinek a párja egy angyal. Az én kedvesem pl. kifejezetten rendes, kedves, aranyos, dicsér, segít nekem mindenben, ő állította vissza az önbizalmamat, amit a kedves szüleim meg az öcsém meg a mádia sikeresen a porig rombolt (az más kérdés, hogy másokkal szemben hamar felkapja a vizet, de velem mindig úgy bánik, mint egy hímes tojással). Csak azért neked sem kénbe általánosítani, amiket gyk-n látsz meg a saját negatív élményeid miatt.

2012. aug. 23. 12:33
 15/33 anonim ***** válasza:

Kedvesem!

Azért olvasol ilyeneket, mert ide jönnek tanácsért!

Mi, akiknek jó a kapcsolata, mit írjunk ki?

"Párom szeret, imád, a tenyerén hordoz, ahogy én is őt, minden tökéletes, irigyek vagytok?" Vagy mire vársz?

Unalmas a részetekről ez az oltári általánosítás, de ha ebben jól érzed magad, csak hagyjatok már minket békén, napi 100 ilyen kérdés van tőletek, és unalmas!

2012. aug. 23. 13:15
 16/33 anonim ***** válasza:

9-es válaszoló vagyok, a kérdésekkel. Válaszoltál is, amit köszönök. :)

A nadrághordás alatt nem azt értem, amit te, hálistennek. Amit te értesz alatta, az szerintem teljesen rendben van. Az egy dolog, ha valaki nem szereti, ha irányítják, de egészen más, ha ezzel együtt másokat akar folyton irányítani.

Köszönöm a jófiúk jellemzését is. Egy (azaz három) dolgot kiemelnék azért. Az alkoholfogyasztást, a dohányzást és a sportot. Ezek szerintem nem éles határok. Mert nem belső, lelki jellemzőkre mutatnak, hanem arra, hogy az illető mennyire foglalkozik az egészségével. Ezekből a tényezőkből nem meghatározható a jó- vagy a rosszfiúság, a párkapcsolatra való alkalmasság. Az alkohol mondjuk tudatmódosító szer, egy full alkoholistát aligha lehet a jófiúk közé sorolni, de létezik egy mértékletesebb formája is az italozásnak, amit azt hiszem, a jófiúk sem biztos, hogy megvetnek.

2012. aug. 23. 17:34
 17/33 anonim ***** válasza:

"Sportol, nem iszik, nem cigizik."

Hááát, ez azért nem mérvadó.

Ettől még senki nem lett "rendes ember", és aki iszik, bagózik (mértékkel persze), és nem sportol, az attól még nem "rosszfiú" és nem egy sz.ar alak.

2012. aug. 23. 17:47
 18/33 A kérdező kommentje:

"Az alkoholfogyasztást, a dohányzást és a sportot. Ezek szerintem nem éles határok. Mert nem belső, lelki jellemzőkre mutatnak, hanem arra, hogy az illető mennyire foglalkozik az egészségével. Ezekből a tényezőkből nem meghatározható a jó- vagy a rosszfiúság, a párkapcsolatra való alkalmasság. Az alkohol mondjuk tudatmódosító szer, egy full alkoholistát aligha lehet a jófiúk közé sorolni, de létezik egy mértékletesebb formája is az italozásnak, amit azt hiszem, a jófiúk sem biztos, hogy megvetnek."

De, ezek számomra a lélek tükrei. Aki rendszeresen sportol, az kitartó ember lelkileg és az élet egyéb területén is.

Aki inkább iszogat, vagy cigizget mértékkel is, az keresi a kibúvókat a fizikai megterhelés alól. És ki tudja, talán másban is ilyen, ami a párkapcsolatban is megjelenhet.

Én nem tudnék olyan lánnyal járni, aki cigizik. Vagy heti szinten iszogat.

2012. aug. 23. 18:55
 19/33 anonim ***** válasza:

"De, ezek számomra a lélek tükrei. Aki rendszeresen sportol, az kitartó ember lelkileg és az élet egyéb területén is.

Aki inkább iszogat, vagy cigizget mértékkel is, az keresi a kibúvókat a fizikai megterhelés alól. És ki tudja, talán másban is ilyen, ami a párkapcsolatban is megjelenhet. "

Ez mekkora általánosítás!

Előítéletes vagy Kérdező, és nagyon könnyen megítélsz másokat!

Ezek szerint te se vagy annyira "jó fiú".

2012. aug. 23. 19:02
 20/33 A kérdező kommentje:
Lehetséges hogy könnyen megítélek másokat. De ettől még rendes vagyok azokkal akik hozzám közel állnak.
2012. aug. 23. 19:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!