Ráhatások miatt alakul ki a későbbi személyiségünk?
Figyelt kérdés
Elmagyarázom mire gondolok. Pl. ha van egy 20 éves,önimádó,maximalista,hiú,tiptop lány,akkor az lehet annak a következménye,hogy kiskorában (3-7)olyan műsorokat,újságokat nézett,ahol a külső volt a legfontosabb? Még ha a szülei másra is nevelték. Szóval pl. lehet meghatározó ráhatás a későbbi személyiségre a média?
Igen. Minden hatással van ránk és aszerint lesz valaki olyan, amilyen. Szülők, rokonok, barátok, iskola, könyvek, TV, zenék, munkahely. Minden.
2012. júl. 3. 17:48
2/11 anonim válasza:
A "hivatalos Álláspont" szerint a személyiséget öröklött adottságok+külső hatások befolyásolják. A külső hatás pl. a nevelés is. De hogy melyik mennyire befolyásol, arra senki sem jött rá, csak tippelhetnek.
Szóval igen, lehet hatással, de az, hogy ez pozitív (azt szűri le, hogy fontos a külső, de nem rossz értelemben), vagy negatív (azaz az jön le neki, hogy a külső mindennél fontosabb, és így ítél meg másokat is) ez már a személyiségen múlik. Szóval van egy hatás, ami lehet pozitív változás kiváltója, vagy negatívé, de ez a személyiségtől függ, hogy milyen "talajra hullik".
2012. júl. 3. 17:48
3/11 anonim válasza:
Ha a szülei 3-7 évesen hagyták, hogy olyan műsorokat nézzen, ahol a külső a legfontosabb, akkor nem nevelték másra.
2012. júl. 3. 17:53
4/11 anonim válasza:
Az elsödleges hatas mindig a szülöe!! A nonverbalis jelek talan jobban szamitanak, mint a kimondott.
De amugy minden hat: környezet, nagyszülök, media is...stb.
A megszületestöl fogva "felnez" a gyerek a szülöre (vagy mas, aki ezt a szerepkört ellatja), hiszen függ töle a megelhetese...stb es a testi aranyok miatt is, es ö lesz a "peldakepe", hozza akar hasonlitani, az ö ertekrendjet követi.
Olvastam egy olyant nemreg, hogy meghozza annak a szülönek van nagyobb rahatasa, akinek nagyobb a presztizse! Es ezt lattam eddig a gyermekemen is.
2012. júl. 3. 17:57
5/11 A kérdező kommentje:
Köszi szépen az eddigi válaszokat/véleményeket! Kedves 3. válaszoló,ez csak egy példa volt.
2012. júl. 3. 17:59
6/11 anonim válasza:
És mindenre van mindig ellenpélda, ugyanis az én családom úgy elcseszett ahogy van, munka nélkül, börtönnel és nem törődömséggel és itt vagyok én, tisztességes munkával, normális világnézettel, lelkiismerettel és tanultan. Média nem befolyásolt, mivel nem is volt.....és magyar vagyok, el sem tudom képzelni engem mi befolyásolt, hogy ellenpéldája lettem több generációnak is a családban.
2012. júl. 3. 18:51
7/11 anonim válasza:
2. vagyok. Utolsó válaszoló jó példa arra, amit írtam. Önmagában a hatásból nem vonható le semmi következtetés. A személyiségtől függ. A példa és a család alapján lehetett volna ő is olyan, de nem... (gratulálok).
2012. júl. 3. 19:03
8/11 anonim válasza:
#6 - Attól még rád is hatással voltak. Ilyen hatással.
2012. júl. 3. 19:08
9/11 anonim válasza:
De mik? nem láttam mást ezeken kívül. Meg ha ennyire befolyásolt az a pár óra amíg pl a suliban voltam anno, akkor megdől az az állítás hogy a szülői ráhatás a legerősebb...
2012. júl. 3. 19:26
10/11 anonim válasza:
Az is valamilyen hatás, hogy látod, hogy mi van körülötted, és ez azt váltja ki belőled, hogy te pont az ellenkezőjét akarod elérni, egészen más akarsz lenni, stb. Egy egészen más környezetben egészen más ember lennél valószínűleg.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!