Filozófiai kérdés: ha úgy alakul, hogy nem lehet családom, köteles vagyok segíteni másoknak, akiknek még lehet vagy már van?
Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy ha nekem nem lehet családom, mert nem lehet párkapcsolatom sem, akkor erkölcsileg felelősségem, hogy segítsek azoknak az embereknek akiknek még lehet családjuk? vagy már esetleg van?
Gondolok itt anyagi és egyéb segítségre. (pl. szervadásra, mert az 99%-ig biztos hogy jó helyre kerül).
Mit gondoltok erről?
2012. aug. 22. 08:09
21/23 A kérdező kommentje:
19: köszönöm szépen a választ!
teljesen egyetértek veled. bár civil szervezeteknek nem adakoznék, mert jó részét lenyelik a pénznek és nem jut el a teljes össze a célszemélyeknek.
2012. aug. 22. 15:25
22/23 anonim válasza:
Nem vagy köteles. Ez csak a konzervatív kormány vesszőparipája, hogy akinek gyereke van, az az isten, és mindenáron segíteni kell őket a te rovásodra. Különben simán lehet még párod.
23/23 anonim válasza:
nem vagy köteles segíteni, csak ha akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!