Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Házasodna a gazda - tanyasi...

Házasodna a gazda - tanyasi életforma és család?

Figyelt kérdés

Van egy harmincas, fiatal módos gazda ismerősöm (nem szerepel az említett műsorban), de helyzetét látva, nem olyan egyszerű a pártalálás. Nagyvárostól 10 km-re él egy szép birtokon, vannak alkalmazottai is, de idejét és energiáját annyira leköti a gazdálkodás,napi munkaszervezés,piackeresés,adminisztráció,pénzügyi tervezés,stb., hogy ideje sincs korban hozzá illő húszonéves nőkkel ismerkednie, ráadásul a nők nagyrésze a városi életet, bulizást, szórakozást, pörgést preferálja. Pedig értelmes, rendes, jóvágású fiatalember.

De ha találna is szerelmet (és nem alkalmi vagy érdek kapcsolatot), és családot alapítana, hogy lehetne összeegyeztetnie a mindennapjait a családdal? Reggel fél héttől kb. este 7-8-ig munka van (nyáron és ősszel még tovább, a betakarítások miatt). Napközben néha van pár szabad órája, de ezek nem tervezhetőek.. akkor is szakmával kapcsolatos cikkeket olvas. Szabadnapja, vasárnapja,ünnepnapja nincs, hiszen locsolni,permetezni,stb., akkor kell,amikor az időjárás megengedi. Ugyanígy, ha esős napok vannak, azok kényszerűen szabadok, ekkor van pihenőnapja (ekkor lehetne csak a családjával,de esős időben nem lehet szabadtéri programot csinálni). Hétvégén, kicsit lazább a munka, akkor napközben van pár óra (több részletben), amikor bent lehetne a házban a családdal. Viszont ha a városban laknának és onnan ingázna a gazda a tanyára, akkor ezek a pár órás szabadidők sem lehetnének az ingázási idő miatt. Továbbá, a feleségének a gyerekeket állandóan furikáznia kellene a városba (óvoda,iskola,szakkörök,stb). Szomszédok sincsenek. Szóval első hallásra talán idillinek és romantikusnak tűnik, de azt gondolom, nagyon nem családbarát. Hogy lehetne mégis azzá tenni? Valaki, akinek hasonló gazda ismerőse van hasonló körülmények között, hogyan oldja meg?

2012. aug. 15. 08:50
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
20%

"Nincs lehetetlen, csak tehetetlen."

Ok, akkor élj meg és menj nyaralni havonta szabadon maradó 0 Ft ból pl ;)

2012. aug. 15. 10:23
 12/33 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon úgy tűnik nekem, hogy csak a kifogást keresi/keresed.

Egyik ismerősöm is tanyán lakik van nekik már 2 gyerekük. A gyerekeket 1 vagy 2 hetente viszik csak be a városba a nagymamához..., értelmes, okos gyerekek. Nem igénylik a játszóteret, hisz nekik az egész tanya egy játszótér..., sok állattal nagy térrel stb...

Igen, majd ha ovisok lesznek be kell őket vinni az oviba, ez némi időt és áldozatot igényel, na de mi nem??

Ami valóban nehéz az a pár találás..., de ebben te is segíthetsz neki. Ha tudod, hogy van egy kis szabadideje szervezhetsz neki vakrandit is.

2012. aug. 15. 10:47
 13/33 anonim ***** válasza:
100%

Én is gazdálkodásból élek. Igaz sokkal kisebb léptékben űzöm. 30-as nő vagyok és gyermeket is nevelek közben.

A gyerekkel semmi gond nincs, sokkal jobban érzi magát a nyulak, tyúkok, kecskék, birkák, cicák-kutyák között, mint bármelyik játszótéren vagy játszóházban (5 éves). Persze barátok, szomszéd gyerekek szoktak adódni...

A pártalálásban viszont én is szerencsétlen vagyok. Udvarló ugyan akadna dögivel, de egyik sem normális. Vagy tróger, aki rám akarna akaszkodni. Vagy városi, aki azt akarja, hogy én hagyjak ott mindent és alkalmazkodjak hozzá. Olyan hozzámvaló típus, aki törekvően éli az életét és összeadhatnánk amink van, nem igen akad.

32N

2012. aug. 15. 11:05
 14/33 anonim ***** válasza:
100%

na, tessék, csak össze kell hozni a kedves 32 éves hölggyel :)

ez egyébként mind kifogás. ha a 28-30 körüli nők között nézegetne, akik hasonló neveltetést kaptak, netán a szüleik szintén mezőgazdasággal foglalkoztak, akkor megvan az alap egy jó kapcsolatra.

az intéző tényleg nem lenne rossz ötlet, de azt nagyon meg kell fizetni, hogy ne lopjon, sumákoljon, és megbecsülje magát. bár gondolom a bevételből akadna erre is elkülöníthető összeg.

a papám is hasonló ember volt, 30 évesen találta meg a mamimat, aki akkor 28 volt. a papi szépen előadta neki, hogy mire vágyik, mit szeretne megvalósítani az életben. a nagyi szegény lány volt, de dolgos. látta, ha összeházasodnak, akkor ketten sokra vihetik. és vitték is. csináltak egy üzletet, ami 40 éven keresztül futott, és már bánom, h nem vittem tovább, de sajnos fiatal voltam, mikor abbahagyták, és már nem volt időm kitanulni a szakmát a papától :(

szóval soha nincs késő, pláne egy férfinak, aki még 40 évesen is apává válhat, ha tesz érte. lehet, h nem egy fullos, műmellű, szolis csaj lesz a felesége, de hát valamit valamiért :P

2012. aug. 15. 19:43
 15/33 anonim ***** válasza:
100%

intézönek jó lenne egy családtag is,aki többé kevésbé benne van a dolgokban,és jól szót ért a gazdával.

valami szegény,de szorgos és becsületes unokatesója nincs?

és van itt egy hölgy,az előző válaszoló,akivel összejöhetne :)))

2012. aug. 15. 19:47
 16/33 anonim ***** válasza:
93%

először is, ne a huszonéves nők közt keressen, ha ő harmincas, nem értem, miért azt tartja magához illőnek, ég és föld a két korosztály.

interneten nagyobb eséllyel indulna, és mindenképpen falusi lányt keressen, ne olyat, aki városhoz van szokva, mert ez túl nagy váltás és lehet, hogy rámenne a kapcsolat.

2012. aug. 29. 05:30
 17/33 anonim ***** válasza:
100%
Szia,én pont egy ilyen vállalkozó felesége vagyok.Van két gyönyörű gyerekünk.Mi Budapest külterületén élünk.A gyerekeknek semmi szükségük a játszótérre,ott az a rengeteg állat,imádnak tojást szedegetni,a lovaknál szart pucolni,azokat tisztítani,mindent,amit csak el tudsz képzelni.Azt nézd,hogy a lányom kilenc évesen már lovaglóversenyt nyert,akkor ül lóra,amikor csak akar.És igen,alkalmazottal minden megoldható,ha nincs,akkor lehet segíteni.Nagyon jó érzés,mikor a szabadban,fizikai munkával és a családoddal töltöd a napot,közben érzed,hogy hasznos voltál,a gyerekek játékként fogják fel,a férjed pedig megbecsül és te is őt.Számos előnye van ennek az életnek még,pl.nem kell húst,tejet,tojást,krumplit,zöldséget venni.Igen,rengeteg munka van,főleg tavasszal és nyáron,de télen azért több a szabadidő.Játszóteret pedig a lányaink látnak az óvodába és az iskolába eleget,nem hiányolják.Viszont igaz a másik oldal is,amiről te beszéltél,bizony van,hogy nem mehetünk el nyaralni csak télen,mert akkor van rá idő,bizony nem nyolc óra a munkaidő stb.A párválasztás nehezebb,de azért,mert a mai lányok nincsenek ehhez hozzá szokva,a magyar mezőgazdaság romokban hever,a kintről hozott szarokat vásárolják az emberek a nagyobb bevásárlóközpontokban.Szóval miért is ismernék ezt az életformát a magyar nők.Akik ismerik és bevállalják,azok kevesen vannak,de nem lehetetlen.
2012. nov. 9. 07:01
 18/33 anonim ***** válasza:
100%
Megfelelő partnert biztosan tudna találni. Persze keresni kell. Feladhatna hirdetést. Nekem a sógorom hasonló időbeosztásban él, mégis megtalálták egymást és 30 éves házasok. Az arának fel kell tenni a kérdést, hogy így bevállalja e. Sógorom agronómus volt a TSZ-nél, most 20 éve gazdálkodó, bérbe vett földön. Semmi nem változott. Addig a TSZ-nél járta a földeket, most a bérelt földön. Két gyerekük van, az egyik orvos, a másik pszichológus. Bizony keveset találkoztak az apjukkal. Mégis harmonikus életet éltek. A húgom védőnő. Valamit valamiért. Később biztos, hogy eljut odáig, hogy lesz olyan ember, aki egy egy napra, vagy hétre átvállalja a munkát
2012. nov. 9. 07:44
 19/33 anonim ***** válasza:

Akkor neki olyan társ kellene,aki jól tűri az egyedüllétet is, nem zavarja, ha nem lóghat folyton a párján.Hogy ne kelljen ingázni, ezt úgy lehetne megoldani, hogy van egy városi lakásuk is, ahol a hölgy lakik a gyerekekkel és ha a gazdának van ideje, akkor hazahívja őket, vagy átruccan a városba, szóval együtt is élnének, meg külön is.Olyan nő tudná ezt megoldani, akit nem zavar, ha háztartásbeliként élhet, vagy csak részmunkaidőben dolgozik.Mivel, ha a nő is teljes munkaidőben dolgozna, akkor gyakorlatilag soha nem találkozhatnának.

Nos, én is kb ilyen lehetőséget keresek magamnak.

2012. nov. 9. 07:56
 20/33 anonim ***** válasza:
100%

10 km semmi. Én huszon éves fiatal nő vagyok és falun nőttem fel, pont ilyen távolságra egy kisebb várostól. Mindig minden odakötött, bevásárlás, tanulmányok, minden. Megtanultam buszozni, de jogosítványom is elég korán lett éppen azért, mert sosem tudni mi történik és mikor kell autóba ülnöm. (Tudni illik vidéken ugye nem 5 percenként járnak a buszok)

Tavasszal diplomázok és nagyon szeretem azt, amit tanulok/tanultam. Nem tudom elképzelni magamat háztartásbeliként, ez is tény. Én szívesen ülnék otthon a gyerekekkel és csinálnám a mindennapi teendőket, de amint ők elkerülnek ovisba, iskolába, szeretnék én is elhelyezkedni. A mezőgazdasági munka valljuk be nem nőnek lett kitalálva (már bizonyos értelemben, ha nagyban gondolkodunk, a fizikum miatt), így maximum az adminisztrációban tudnék komolyabb munkaerőt jelenteni, amit azonban valószínű nélkülem is megtudna oldani a párom.

Ergo én abszolút benne lennék tanyasi életben, amennyire fenntudnánk tartani számomra egy autót, jöhetnék mehetnék amikor akarok (eddig is spórolásra lettem nevelve, nem járnám meg egynap 10-szer a várost) és amint a gyerekek oviba mennek, reggel vinném őket, mennék dolgozni, délután értük és együtt indulnánk haza. Csinálnám a házimunkát, mosnék, főznék, foglalkoznék a gyerekekkel. Az egyetlen elvárásom a páromtól az lenne, hogy ha este 8-ig is van elfoglaltsága, akkor is ha bejön és "leteszi" aznapra a melót, akkor velünk, a családjával foglalkozzon, szeressen és becsüljön meg minket, érdeklődjön a napunk és hogy létünk felől, lehessen rá számítani apaként és szerető férjként egyaránt és ne tespedjen be a tv elé számonkérve, hogy mi az hogy még mindig nincs kész a vacsora. Én ilyen formában eltudnám képzelni az életemet, bár az sajnos tény, hogy otthonüléssel és egész napos házimunkával már nem.

2012. nov. 9. 11:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!