Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Irigy vagyok a párom életére....

Irigy vagyok a párom életére. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Olyan rosszul érzem magam emiatt, de nagyon irigy vagyok a páromra.

Tudni kell a családomról, hogy mostanában nem vagyunk a klasszikus értelemben vett "nagy boldog család". A szüleim két hónapja folyamatosan ölik egymást, hol az egyik költözik el, hol a másik. Nyílik a bőrönd, nyílik a kocsi csomagtartója, mert az egyik besokall és nem is látom napokig. Pár nap múlva persze hazajön, látszólag béke van, de utána megint arra kelek, hogy ordibálnak egymással és törik az étkészlet. Elválni nem akarnak, mert adnak még egy esélyt a kapcsolatuknak, csak nem tudom meddig fogom még bírni, hogy egy időzített bombán ülök és sose tudom mire jövök haza. Apukám azt mondta, hogy csak miattam maradnak még együtt, ami nekem hatalmas teher. (Volt olyan, hogy amikor hazaértem anyukám kék-zöld karral fogadott zokogva. Lassan már el sem merek menni itthonról.)

Mindemellett két helyen is dolgozok, egyik helyen ingyen, mert kell a gyakorlat, de meg nem fizetnek. A másik hely persze droidmunka, alacsony fizuért. És, hogy ne legyen továbbra sem egyszerű, most írom a szakdolgozatomat, és a konzulensem se segít, minden egyedül oldok meg.

Összegezve végtelenül szerencsétlennek érzem magam, hogy nem jó semmi.

A párom ezzel szemben a szöges ellentétem. Boldog családja van, az a tipikus nagy boldog család, ami a mesekönyvekben is le is van írva. A szülei imádják egymást, sose veszekednek. Nem is tudja milyen az amikor igazi nagy családi vita van, és nem tudja az ember, hogy hová meneküljön. Nem is kívánom neki, hogy megtudja. Remek állása is van, jól fizet, szereti is csinálni.

Összességében neki minden sikerül, nekem meg semmi. Próbálok mindezek ellen tenni, de a családját nem cserélheti el az ember, a munkának örülök, ha van, a szakdolgozatom meg egyszer csak kész lesz. De ettől még irigy vagyok rá. Nagyon rosszul érzem magam emiatt. Hogy tudnék ezen felülemelkedni?

Köszönöm!

2012. aug. 14. 14:07
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Úgy, hogy minél hamarabb költözöl. Addig pedig spórolj amennyit csak tudsz. Kitartás.
2012. aug. 14. 14:13
 2/9 A kérdező kommentje:
Ezen vagyok én is. Egyelőre még nem költözök, mivel pénzem nem sok van (sokat kölcsönkért tőlem a család és még nem adták meg) illetve édesanyámnak nagyon fontos most hogy mellette legyek. A húgom is ellene fordult, másra pedig nem számíthat.
2012. aug. 14. 14:18
 3/9 anonim ***** válasza:
80%

Valami biztosan történt a szüleid között csak te nem tudsz róla.

Majd te is alkotsz olyan családot, amilyen a párodnak van.

Olyan nincs, hogy a szülõk sohasem veszekednek, csak ebben a családban lehet az egyik nagyon leteszi a fejét, vagy nem adtak okot egymásnak arra, hogy csalódjanak.

2012. aug. 14. 14:23
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom húsz elmúltál már. Így eléggé gyenge kifogás, hogy a "gyerek miatt maradunk együtt".

A férjem csúszott bele egy ilyenbe az előző házasságában. Nem mert lépni a gyerek miatt, pedig már rég nem működött a házasságuk. Akkor lépett, amikor az akkor 12 éves lánya leültette, hogy váljanak már el, mert megőrül az otthoni légkörtől.

2012. aug. 14. 14:24
 5/9 anonim ***** válasza:
87%

A párod családjáról csak annyi a véleményem, hogy: ami annyira boldog, hogy nem is lehet igaz, az valójában nem is igaz. Biztos vannak ott is viták, összezördülések, csak nem mutatják kifelé. Nincs olyan házasság, ahol boldogan élnek haláluk napjáig. Veszekedés mindenhol van (csak más mértékben, más kultúrával), mert a két fél nem teljesen egyforma.

Az általános a te életed, ahol az ember 2helyen dolgozik, tanul, hogy majd jobb legyen neki. Én is így voltam, nekem a szüleim akkor váltak. Nem egyszerű, de megéri (mármint a tanulás).

Ne irigykedj, hanem inkább örülj, hogy a párod majd ezt a családi mintát hozza be a kapcsolatotokba (amit otthon lát). Nem azt, amit te látsza sajátodban.

2012. aug. 14. 14:26
 6/9 A kérdező kommentje:
Nagyjából tudom mi folyik a szüleim közt, ugyanis mindkettő nekem mondja el a bánatát, és nem a másiknak. Ez is rémes, mert tudom, hogy nem tudok ellene semmit tenni, de mégis engem terhelnek vele.
2012. aug. 14. 14:26
 7/9 anonim ***** válasza:

én értem, hogy az Ő családja úgymond tökéletes, nálunk is hasonló a szitu (vagyis az ő szülei imádják egymást, van annyi pénz amennyi elég egy közepes életszinvonalhoz). Nekem apukám betegnyugdijas (szegény már járni sem tud), anyukám meg gondozza. Belefásultak már az egészba sajnos és még pénz sincs...

De eszembe sem jut az irigység. Örvendek, hogy ők jól vannak, mivel lenne jobb, ha ő is sz.rban lenne?

Boldogok vagyunk együtt és nekem az ő boldogsága még többet is ér, mint a sajátom...

2012. aug. 14. 15:00
 8/9 anonim ***** válasza:
Mi az hogy Neked semmi sem sikerül? A szüleid dolgáról te nem tehetsz, és az övéi se az ő érdemei. Nemsokára diplomázol (gratula!) Van jó egészséged, elbírsz két munkával is. Ismered a különbséget a jó és rossz között, van egy szerető társad... Igazából min keseregsz? Engedd el a rosszat és ragadd meg a jót. Előtted az élet. Sok sikert hozzá és minden jót!
2012. aug. 14. 15:38
 9/9 anonim ***** válasza:
Szerintem hagyd magukra őket.Akkor majd el fognak válni.
2012. aug. 14. 17:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!